Προσαρμογή στη μάθηση και μαθησιακές δυσκολίες • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 1/6/20
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 25 Μαΐ 2020, 10:24 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Προσαρμογή στη μάθηση και μαθησιακές δυσκολίες


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 1. Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 2. Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από 18 ετών και άνω, καθώς και σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, φοιτητές ψυχολογίας, νηπιαγωγούς, και γενικότερα παιδαγωγούς που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση παιδιών σχολικής ή/και προσχολικής ηλικίας.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων για την προσαρμογή στη μάθηση και τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 4 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 4 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: Δωρεάν
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 4 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 4 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου:  
     
        Στα τέλη του 19 ου αιώνα ξεκίνησε να παρουσιάζεται  ενδιαφέρον για τη μελέτη των μαθησιακών δυσκολιών,  παρατηρώντας ασθενείς με εγκεφαλικά τραύματα. Εναρκτήριο γεγονός αυτής της ερευνητικής διαδικασίας αποτέλεσε η προσπάθεια να ερμηνευτούν  προβλήματα  μάθησης και επίδοσης παιδιών και ενηλίκων, οι οποίοι παρουσίαζαν ειδικά ελλείμματα στη χρήση του γραπτού ή προφορικού λόγου παρά το γεγονός ότι η γενικότερη κατάστασή τους δεν χαρακτηριζόταν από κανένα διανοητικό πρόβλημα.

        Ο όρος < Μαθησιακές Δυσκολίες > σύμφωνα με τον  Samuel Kirk το 1962, o οποίος καταπιάστηκε με τον τομέα της ειδικής αγωγής και θεωρείται πατέρας της, αναφέρεται  παραδοσιακά σε << ανομοιογενή ομάδα διαταραχών στη πρόσληψη και παραγωγή του προφορικού λόγου, αδυναμίες στο συλλογισμό, καθώς και δυσκολίες στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά οι οποίες δεν προκύπτουν από αισθητηριακά, κινητικά, νοητικά, συναισθηματικά προβλήματα ή πολιτισμικές διαφορές και ελλιπή διδασκαλία >>.

        Οι αιτίες των μαθησιακών δυσκολιών καθορίζονται από : βιολογικούς, γενετικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μαθησιακές δυσκολίες εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα αγόρια από ότι στα κορίτσια. Αυτό οφείλεται τόσο σε βιολογικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Οι μαθησιακές δυσκολίες διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
1. · Μαθησιακές δυσκολίες λόγου και ομιλίας. Πρόκειται για μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες σχετίζονται με την δυσκολία  που παρουσιάζει το παιδί κατά την διαδικασία της ανάπτυξης   και της κατανόησης του προφορικού λόγου. Τέτοιες μπορεί να αφορούν την άρθρωση, έκφραση ή την κατανόηση των λεγομένων του συνομιλητή.
2. · Μαθησιακές δυσκολίες γραπτού λόγου. Οι μαθησιακές δυσκολίες  αυτές μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα στην επεξεργασία του γραπτού λόγου, προβλήματα ορθογραφίας και γενικότερα προβλήματα στην ανάπτυξη γραπτού λόγου. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η δυσλεξία.
3. · Μαθησιακές δυσκολίες μαθηματικού λόγου. Oι μαθησιακές δυσκολίες αυτές σχετίζονται με την δυσκολία αναγνώρισης και αντίληψης των αριθμών και των μαθηματικών συμβόλων, απομνημόνευσης της προπαίδειας, της κατανόησης μαθηματικών κανόνων και επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων. 
4. ·Άλλες δυσκολίες. Σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται δυσκολίες οι οποίες επηρεάζουν  τη διαδικασία της μάθησης  και τέτοιου είδους  είναι οι οπτικό-κινητικές διαταραχές όπως η υπερκινητικότητα.
         
        Κύρια χαρακτηριστικά παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες είναι: Τα περισσότερα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες χαρακτηρίζονται από έντονη κινητικότητα, δυσκολεύονται πολύ να μάθουν ορισμούς, να θυμούνται ημερομηνίες, μάχες, συνθήκες, ονόματα κλπ. Κρατάνε το μολύβι πολύ σφιχτά, ή με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα το χέρι τους να κουράζεται γρήγορα, παιδιά  με μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν δυσκολία  στο να μάθουν  τις μέρες τις εβδομάδας, τους μήνες, τις εποχές του χρόνου κτλ. 

        Αποδιοργανώνονται όταν βρίσκονται σε ατμόσφαιρα άγχους-έντασης, χαρακτηρίζονται από περιορισμένη-ελλιπή συγκέντρωση προσοχής, παιδιά  με μαθησιακές δυσκολίες   τριγυρίζουν μέσα στη τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δυσκολεύονται στην απομόνωση, στην επεξεργασία,  στην αποθήκευση και  στην οργάνωση των πληροφοριών που δέχονται από το περιβάλλον τους, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

        Τα παιδιά  με μαθησιακές δυσκολίες   χαρακτηρίζονται από έλλειψη οργάνωσης  τόσο στο σχολείο όσο και στις  προσωπικές τους δραστηριότητες , αρκετές φορές  είναι αφηρημένα  δεν προσέχουν  στην παράδοση του μαθήματος, ούτε και κατά τη διάρκειά του.
       
        Συνήθως η κατάλληλη ηλικία για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών  είναι οι πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ κάποιες φορές και  το νηπιαγωγείο.  Η διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών  γίνεται 8 – 9 ετών .Η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται από ειδική διαγνωστική ομάδα ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις-παρατηρήσεις  γίνονται από τους  γονείς και τον εκπαιδευτικό.
    
        Όταν το παιδί διαγνωστεί με  μαθησιακές δυσκολίες οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαιτέρα υποστηρικτικοί και καθοδηγητικοί. Χρήσιμο είναι να τηρήσουν πρόγραμμα, το οποίο να ξεκινάει  από το πρωινό ξύπνημα μέχρι το βραδινό ύπνο για την εκτέλεση των καθημερινών του υποχρεώσεων. Για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος πρέπει να ενημερώνουν το παιδί που έχει μαθησιακές δυσκολίες όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Να είναι υποστηρικτικοί και να του δείχνουν την αγάπη τους με πράξεις και λόγια και να το ακούν προσεκτικά όταν τους μιλάει. 

        Nα προσφέρουν στο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες αρκετές δυνατότητες για δημιουργικές δραστηριότητες και για παιχνίδι. Να οργανώνουν τα καθημερινά πράγματα του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες. Πρέπει να υπάρχει για το καθετί συγκεκριμένη θέση. Αυτό περιλαμβάνει τα ρούχα, τα σακίδια της πλάτης και τα πράγματα του σχολείου. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες χρειάζονται  κανόνες που να μπορούν να καταλάβουν και να ακολουθήσουν. Απαραίτητες είναι και οι μικρές ανταμοιβές, όταν τα παιδιά ακολουθούν τους κανόνες. 

        Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες λαμβάνουν συχνά κριτική και  την περιμένουν, για αυτό πρέπει να τα επαινούν, όταν κάνουν κάτι σωστά. Τα παιδιά  με μαθησιακές δυσκολίες χρειάζεται να νιώσουν αποδοχή ,εμπιστοσύνη και ασφάλεια.
   
        Τα μαθήματα-εργασίες του σχολείου που  έχει να κάνει το  παιδί με μαθησιακές δυσκολίες  στο σπίτι πρέπει να πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, όπου από την αρχή  να υπάρχουν κανόνες, ώστε  το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες να γνωρίζει, ότι οφείλει να τηρεί. Χρειάζεται να γίνονται  διαλείμματα κάθε 10  ή 15 λεπτά με πρόγραμμα και φυσικά καλό είναι να παρέχουν οι γονείς  στα  παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ανταμοιβές. Πάντα  να βοηθούν τα  παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να οργανώνουν το χώρο μελέτης τους, αλλά και την τσάντα τους.

        Εκτός από τους γονείς δευτερεύοντα ρόλο λαμβάνει και το σχολείο. Το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη πρέπει να κάθεται σε σημείο με λιγότερα ερεθίσματα όπως στο μπροστινό θρανίο ,έτσι ο εκπαιδευτικός  να δρα άμεσα σε περίπτωση κάποιου συμβάντος και να ηρεμεί τις ανησυχίες του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και αναπτύσσοντας  μαζί του κάποιον κώδικα επικοινωνίας, χωρίς να το αποξενώνει από το σύνολο της τάξης. Σημαντικό για τα  παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είναι να τους παρέχονται  δραστηριότητες, ώστε να νιώθουν δημιουργικά και ενεργά μέλη της μαθητικής τάξης. 

        Το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες πρέπει να είναι μακριά από τα παράθυρα και την πόρτα, η οποία πρέπει να είναι κλειστή κατά την  διάρκεια της διδασκαλίας. Τα παιχνίδια, τα βιβλία πρέπει να είναι σε συγκεκριμένες θέσεις. Το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και άνετα μέσα στο διδακτικό περιβάλλον, οπότε ο εκπαιδευτικός οφείλει σε καθετί σωστό που πράττει να το επιβραβεύει ,ομοίως και τους άλλους μαθητές.

        Συμπερασματικά το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες χρειάζεται πρώτα την αγάπη ,την καθοδήγηση και την υποστήριξη των γονιών του. Κατ΄ επέκταση η εποικοδομητική συνεργασία των γονιών  με τους εκπαιδευτικούς  και τους  ειδικούς, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της ζωής του και στην δημιουργία  ασφαλούς και κατάλληλου  περιβάλλοντος ανάπτυξης για το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

        Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο αριθμός των παιδιών με δυσκολίες μάθησης αυξάνεται συνεχώς. Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένας όρος που αναφέρεται σε διαφόρων ειδών δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει το παιδί σε τομείς της μάθησης που σχετίζονται με την ομιλία, την ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά. 

        Τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν από πολύ μικρή ηλικία με δυσκολίες στο λόγο. Κατά τη φοίτηση του παιδιού στο σχολείο, μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκό όσο και ψυχοσυναισθηματικό. Υπάρχουν διάφορα είδη μαθησιακών δυσκολιών. 

        Ορισμένα από αυτά είναι η δυσλεξία καθώς και οι δυσκολίες στην ανάγνωση, την ορθογραφία, τη γραφή και την αριθμητική. Κατά τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται γύρω από το θέμα των δυσκολιών μάθησης. Πολλά είναι τα ερωτήματα όπως: «Ποια είναι τα σημάδια και πότε πρέπει να ανησυχήσω;», «Πότε πρέπει να παρέμβω και να απευθυνθώ σε έναν ειδικό;». Αναμφισβήτητα,  τόσο η έγκαιρη όσο και η έγκυρη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. 

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
  Εισαγωγικά στοιχεία στις μαθησιακές δυσκολίες
  • Ορισμός και φύση των μαθησιακών δυσκολιών
  • Οριοθέτηση του πεδίου
  • Η παιδαγωγική προσέγγιση των μαθησιακών δυσκολιών: Θεωρίες μάθησης
  • Αιτιολογία και συνύπαρξη με άλλες διαταραχές
  • Οι εκπαιδευτικές δομές της Ειδικής Αγωγής και το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό
   • Ο ρόλος των ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης)
   • Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
   • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Οι ψυχοσυναισθηματικές συνέπειες των μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά
  • Μαθησιακές δυσκολίες και ευφυΐα
  • Πως βοηθάμε το παιδί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον μάθησης;
   • Ο ρόλος του παιδαγωγού
   • Ο ρόλος του γονέα
  Κατηγορίες Μαθησιακών δυσκολιών: Διάκριση Γενικών και Ειδικών μαθησιακών δυσκολιών - κριτήρια και μεθοδολογία
  • Γενικές Μαθησιακές Δυσκολίες [Δευτερογενείς] (εξωγενής-περιβαλλοντική αιτιότητα)
   • Ελλείμματα λόγου και γλωσσικής ικανότητας των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
   • Αναλυτική παράθεση και αντιμετώπιση δυσκολιών στα διάφορα μαθήματα
   • Προτεινόμενη βοήθεια για αποκατάσταση των δυσκολιών
  • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες [Πρωτογενείς] (Βιογενετική αιτιότητα)
  • Μεικτή διαταραχή σχολικών ικανοτήτων
  • Βασικές γνωστικές λειτουργίες των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες: Η μνήμη, η γλώσσα, ο τρόπος αντίληψης
  • Η περίπτωση των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών [Δ.Α.Δ]
  Διάγνωση: Ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών
  • Έλεγχος της ορθογραφίας
  • Έλεγχος της ανάγνωσης
  • Έλεγχος της κατανόησης - δυσκολία κατανόησης εννοιών: Test πρώτης ανάγνωσης
  • Έλεγχος των μαθηματικών: Τest μαθηματικής σκέψης
  • Test συντονισμού κινήσεων
  • Συμπτωματολογία των μαθησιακών δυσκολιών: Οι ενδείξεις για μαθησιακές δυσκολίες ανά ηλικία
  • Ψυχομετρικά διαγνωστικά εργαλεία
  Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες [Πρωτογενείς]
  • Δυσλεξία [Διαταραχή στην Ανάγνωση]
   • Διάγνωση της δυσλεξίας με ειδικά ψυχοεκπαιδευτικά Test: υποκειμενική και αντικειμενική διάγνωση
   • Διάγνωση σε μικρή ηλικία: Προϋποθέσεις και πλεονεκτήματα
   • Επίκτητη και αναπτυξιακή Δυσλεξία
   • Αξιολόγηση μαθητή
   • Παρέμβαση και αντιμετώπιση
  • Δυσαριθμησία [Διαταραχή μαθηματικής ικανότητας]
   • Βασικά χαρακτηριστικά των μαθηματικών: Η έννοια του αριθμού
   • Η πρόσληψη των αριθμών από τα παιδιά
   • Εκτέλεση υπολογισμών: Δυσκολία στους νοερούς υπολογισμούς
   • Αξιολόγηση μαθητή
   • Παρέμβαση και αντιμετώπιση
  • Δυσορθογραφία [Διαταραχή γραπτού λόγου]
   • Δυσορθογραφία και Δυσγραφία
   • Ορισμός και μορφές
   • Αξιολόγηση μαθητή
   • Παρέμβαση και αντιμετώπιση
  Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας [Δ.Ε.Π-Υ]
  • Διάσπαση προσοχής και ελλειμματική συγκέντρωση: Διάγνωση και παρέμβαση
  • Δυσκολία εστίασης προσοχής: Διάσπαση προσοχής (ADHD)
  • Δυσκολία ακολουθίας οδηγιών - Δυσκολία τήρησης σειράς
  • Η Αγχώδης διαταραχή στα παιδιά
  • Υπερκινητικότητα και κακός συντονισμός
  • Οργάνωση και αυτοεξυπηρέτηση
  Στρατηγικές και τεχνικές διδασκαλίας - Παρέμβασης
  • Η παρέμβαση στο σπίτι: ο ρόλος των γονέων
   • Οργάνωση του χώρου μελέτης
   • Οργάνωση της μελέτης
   • Παρέμβαση σε εξατομικευμένο επίπεδο
  • Η παρέμβαση στο σχολικό περιβάλλον
   • Ειδικά σχολικά περιβάλλοντα
   • Ειδικοί παιδαγωγοί
   • Προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη διδασκαλία
  Ειδική μελέτη περιπτώσεων
  • Παρουσίαση περιστατικών
  • Διάγνωση και αντιμετώπιση περιπτώσεων
  • Προτεινόμενος σχεδιασμός παρέμβασης
  • Η προσαρμογή στη μάθηση

  Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.