Διαταραχές προσωπικότητας: Διάγνωση και αντιμετώπιση • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 27/5/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2019, 11:09 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Διαταραχές προσωπικότητας: Διάγνωση και αντιμετώπιση


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε φοιτητές, ασκούμενους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και σε όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη συμπτωματολογία των ψυχολογικών διαταραχών.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στο αντικείμενο Διαταραχές προσωπικότητας: Διάγνωση και αντιμετώπιση  καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για χρήση στην αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 1 μήνα
 • Ατομικό: 1½ ώρα την εβδομάδα για 1 μήνα
Έναρξη σεμιναρίου:
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται πιστοποιητικό (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), με αναγραφή των ωρών διεξαγωγής του για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Στην περίπτωση που παρακολουθήσετε το σεμινάριο με e-learning, σας αποστέλλουμε το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς. 

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις επιμέλειας, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αξιολόγηση, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ενδυνάμωση του βιογραφικού σας και στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και απολύτως ΔΩΡΕΑΝ. Στην περίπτωση που παρακολουθήσετε το σεμινάριο με e-learning, σας αποστέλλουμε το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς


Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 330-170= 160 €
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 330-180= 150 
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 330-190= 140 €
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 660-380= 280 €
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 660-420= 240 €
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά
 2. Με πιστωτική κάρτα
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου: 

        Με τον όρο προσωπικότητα αναφερόμαστε κυρίως σε ένα σύνολο συμπεριφορών και μοτίβων που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας. Άνθρωποι με υγιείς προσωπικότητες μπορούν, για παράδειγμα, να διαχειριστούν το καθημερινό άγχος αλλά και να διαμορφώσουν και αναπτύξουν δεσμούς, σχέσεις, με οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους. 

        Όσοι όμως διαθέτουν μία διαταραγμένη προσωπικότητα, αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη συναναστροφή τους με άλλους ανθρώπους. Παρόλο που πιστεύουν πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους, συνηθίζουν να βλέπουν τον κόσμο μικρότερο και στενότερο και τα προβλήματα τους μεγάλα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να λάβουν μέρος σε κοινωνικές δραστηριότητες και να ενσωματωθούν σε κοινωνικές ομάδες. 
        
        Η διάγνωση των διαταραχών προσωπικότητας προκύπτει από συγκεκριμένα κριτήρια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα για παράδειγμα, είναι μία άκαμπτη, απόλυτη και πολύ σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται από αυτή στρες και ανικανότητα ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο. Οι διαταραχές αυτές είναι περισσότερο εμφανείς στην εφηβεία, συνεχίζονται στην ενήλικη ζωή αλλά γίνονται λιγότερο αισθητές από τη μέση ηλικία κι έπειτα.

         Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν για ένα ψυχοθεραπευτή να γνωρίζει καλά τις λεπτομέρειες κάθε διαταραχής, ώστε να είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει ανάλογα, πολλές φορές δε, χρειάζεται μία συνεργασία με ψυχίατρο ή μία στενότερη παρακολούθηση του ασθενούς, λόγω του υψηλού ρίσκου αυτοκτονίας που διατρέχουν άνθρωποι με διαταραχή προσωπικότητας. Από τη διαταραχή εξαρτώνται επίσης, αφενός η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ θεραπευτή - θεραπευόμενου, καθώς και η διάρκεια αλλά και η λήξη της θεραπευτικής διαδικασίας. 

        Εκτός όμως από την επαγγελματική σημασία που εμπεριέχει η γνώση αυτών των διαταραχών, είναι εξίσου σημαντικό και για τους γονείς να γνωρίζουν πως να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν μία διαταραχή ώστε να μπορέσουν να κινηθούν έγκαιρα. Στόχος λοιπόν του σεμιναρίου είναι μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις διαταραχές προσωπικότητας και διάθεσης και πως αποτελεσματικά να τις αντιμετωπίσουμε.


Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
 • Εκκεντρικές διαταραχές προσωπικότητας
 • Δραματικές διαταραχές προσωπικότητας
 • Αγχώδεις διαταραχές προσωπικότητας
 • Διαταραχές διάθεσης
 • Τρόποι αντιμετώπισης και θεραπείας

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο, γράφοντας στο παρακάτω πλαίσιο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας. Για παράδειγμα: Παπαδοπούλου Μαρία 6912345678 papad@mailsas.gr (Αν θέλετε να γράψετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα (ή email), διαχωρίστε τα με ένα κόμμα). Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. (Μπορείτε να δηλώσετε επίσης το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο και τηλεφωνικά στο 210 8661688)