Λογοτεχνική γραφή (Μυθιστόρημα – Νουβέλα – Διήγημα – Παραμύθι)


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 17/12/18
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Λογοτεχνική γραφή (Μυθιστόρημα – Νουβέλα – Διήγημα – Παραμύθι)


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:

Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε συγγραφείς και σεναριογράφους που θέλουν να βελτιώσουν ή να εμπλουτίσουν την τεχνική τους.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στο αντικείμενο Λογοτεχνική γραφή (Μυθιστόρημα – Νουβέλα – Διήγημα – Παραμύθι) καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για χρήση στην αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 12 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-340= 240 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-380= 200 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!


Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου: 

        Από τη στιγμή που ο άνθρωπος ανακάλυψε πως μπορεί να επικοινωνεί με τις άναρθρες κραυγές του γεννήθηκε και η ανάγκη του λόγου. Μετά τον προφορικό λόγο ήρθε ο γραπτός, μια πρώιμη μορφή της λογοτεχνίας. Σκέψεις, ιδέες, στίχοι και στοχασμοί. Όλη αυτή η ανάγκη του ανθρώπου να διοχετεύσει τη σκέψη του και τη φαντασία του σε κάτι υπαρκτό, σε κάτι πιο μόνιμο, μετουσιώθηκε στη γραφή και τη δημιουργία.

Στην πορεία τα πράγματα εξελίχθηκαν. Η γραφή έγινε λογοτεχνία, η λεγόμενη τεχνική του λόγου. Άρχισαν να καταγράφονται τα γεγονότα, να κληρονομείται η ιστορία, να γεννιούνται τα έθνη, να ριζώνουν οι άνθρωποι και να δημιουργούν γλώσσα, ήθος και ιστορία. Πέρα όμως από αυτό άρχισε να οργιάζει και η φαντασία του ανθρώπου. Ήθελε να γίνει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Να γίνει ένας θεός και να δημιουργεί κόσμους, χαρακτήρες και καταστάσεις. Μύθοι, έπη, μικρές ιστορίες, παραμύθια διασκέδαζαν τους ανθρώπους και οι δημιουργοί τους έγιναν μικροί θεοί που όριζαν τα νήματα και έπλεκαν χαρακτήρες και πλοκές.

Σήμερα τα βιβλιοπωλεία και το διαδίκτυο είναι γεμάτα από μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα και παραμύθια. Μια καλή γραφή όμως δεν είναι μόνο απόρροια μιας πλούσιας φαντασίας αλλά και μιας οργανωμένης τεχνικής. Και η τεχνική διδάσκεται.

      Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της, τη δομή, τα κεφάλαια, την πλοκή, τους χαρακτήρες. Η συγγραφή είναι σαν την αρχιτεκτονική. Χρειάζονται γερά θεμέλια για να χτίσεις και να φτάσεις όσο ψηλά θες. Η ουσία όμως της λογοτεχνίας είναι η ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να μοιραστεί αυτήν την έκφραση με τους αναγνώστες του.

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
 • Βασικές αρχές. Τρόποι γραφής. Είδη γραφής.
 • Πρώτα βήματα. Σκαλέτα.
 • Έναρξη μυθιστορήματος, νουβέλας, διηγήματος ή παραμυθιού.
 • Χαρακτήρας. Είδη χαρακτήρων.
 • Θέμα. Κεντρική ιδέα. Θέση.
 • Περιβάλλον. Σκηνικό.
 • Πλοκή. Σύγκρουση. Κλιμάκωση.
 • Κλείσιμο μυθιστορήματος. Διορθώσεις.
 • Ύφος, σύνθεση, οπτική γωνία και διάλογοι. Αγωνία και σασπένς.
 • Ιστορικό μυθιστόρημα.
 • Διαφορές μυθιστορήματος, νουβέλας και διηγήματος. Τα επτά βασικά λάθη.
 • Παραμύθι.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.