Παιγνιοθεραπεία


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 1/6/20
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 25 Μαΐ 2020, 10:24 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Παιγνιοθεραπεία


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο με τους παρακάτω τρεις τρόπους:
 1. Δια ζώσης: Έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας και παρακολουθείτε το σεμινάριο την ημέρα και ώρα και εξελίσσεται. 
 2. Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
  • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
  • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
 3. Με συνδυασμό όλων των παραπάνω τρόπων: Μπορείτε να συνδυάσετε όλους τους παραπάνω τρόπους προκειμένου να μη χάσετε ούτε ένα μάθημα από το σεμινάριο. Μπορείτε για παράδειγμα, ενώ έχετε επιλέξει να παρακολουθείτε δια ζώσης το σεμινάριο, να τύχει να μη μπορείτε να μεταβείτε στις εγκαταστάσεις μας για ένα ή/και περισσότερα μαθήματα (π.χ. να σας τύχει κάτι έκτακτο). Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να μη χάσετε το ή/τα μαθήματα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το σπίτι σας ζωντανά (με σύγχρονη τηλεκπαίδευση) ή στην περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε την ώρα που γίνεται το ή/τα μαθήματα, να τα παρακολουθήσετε σε βίντεο όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε (με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε σπουδαστές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, εκπαιδευτικούς, γονείς ή μέλλοντες γονείς, καλλιτέχνες και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη Παιγνιοθεραπεία, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για χρήση στην αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 συνεχόμενες ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες.

Έναρξη σεμιναρίου: 
Το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. 

Κόστος:
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 12 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου: 

        Η παιγνιοθεραπεία είναι εναλλακτική μορφή θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής μέσω της οποίας κυρίως τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες διαπλάθουν υγιείς χαρακτήρες, ολοκληρώνουν την προσωπικότητά τους, κοινωνικοποιούνται, μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα ενώ ταυτόχρονα παράγουν έργο και ψυχαγωγούνται. 

        Το παιχνίδι ως μέσο ψυχαγωγίας, ψυχικής και νοητικής καλλιέργειας αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι στη διαμόρφωση των χαρακτήρων. Για παράδειγμα, τα μοναχοπαίδια έχοντας την ανάγκη να παίξουν, επινοούν φανταστικούς φίλους. Τα παιδιά με απλά χρηστικά αντικείμενα παίζουν για ώρες με σύμμαχο τη φαντασία και οι ενήλικες επινοούν παιχνίδια προκειμένου να προσεγγίσουν τα παιδιά ή να νιώσουν και οι ίδιοι πάλι παιδιά.


        Κατηγοριοποίηση των παιχνιδιών ως μέσο θεραπείας

        Διάκριση των παιχνιδιών αναλόγως των ηλικιών που απευθύνονται, αλλά και των διαθέσιμων μέσων.
Γνωριμία με ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια του μυαλού, των λέξεων, του αυτοσχεδιασμού, της μίμησης.
Μαθαίνουμε την χρησιμότητα κάθε κατηγορίας παιχνιδιού στην παιδική ηλικία, στη σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων, στη διάδοση συναισθημάτων, στην προαγωγή συνεργασίας, σε κανόνες που μέσω του παιχνιδιού γίνονται πιο εύκολα αποδεκτοί.
Παίζουμε με χρηστικά αντικείμενα, επινοούμε παιχνίδια, λειτουργούμε ατομικά αλλά και ως ομάδα.

        Μαθαίνουμε να ακούμε τα παιδιά και να παίζουμε μαζί τους. Δεν αρκεί απλά να τους δώσουμε ένα παιχνίδι, αλλά να μάθουμε να παίζουμε μαζί τους με την ίδια ευχαρίστηση που παίζουν και αυτά. Μαθαίνουμε τη χαρά της νίκης και τη γεύση της ήττας.

Η ζωή μπορεί και πρέπει να έχει στιγμές παιχνιδιού για έναν ενήλικα με σκοπό την καταπολέμηση του άγχους, των κακών σκέψεων και την στενότερη επικοινωνία με τους συνανθρώπους.

        Αφού μάθουμε να φτιάχνουμε παιχνίδια, να παίζουμε και να εξωτερικεύουμε σκέψεις και συναισθήματα, ερευνούμε τι παιχνίδι αρμόζει στο κάθε παιδί, πώς το παιχνίδι παίρνει άλλη διάσταση για ένα ανταγωνιστικό παιδί, για ένα μοναχικό παιδί, για ένα πληγωμένο παιδί και αντίστοιχα πώς λειτουργεί σε ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

Το παιχνίδι δανείζεται ήχους, χρώματα, λέξεις και υλικά και αρχίζει να ταξιδεύει την ψυχή.
Παίζουμε με ό,τι βάζει ο νους και η φαντασία κάτω από ιδανικές, εικονικές ή δύσκολες συνθήκες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε την άρνηση από κάποιο παιδί και πρέπει να βρούμε κίνητρο για να παίξει ή όταν δεν έχουμε υλικά και πρέπει να δημιουργήσουμε παιχνίδι απ το πουθενά.

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα: 

Το παιχνίδι
 • Ιστορική ανασκόπηση του παιχνιδιού
 • Η εξέλιξη του παιχνιδιού ανά ηλικία
 • Το παιχνίδι ως θεραπευτική πρακτική [Η θεραπευτική διάσταση του παιχνιδιού]
 • Η θεωρία του παιχνιδιού: Το παιχνίδι ως μέσο εξωτερίκευσης συναισθημάτων
 • Τα είδη του παιχνιδιού
  • Δημιουργικό παιχνίδι
  • Προβολικό παιχνίδι
  • Συμβολικό παιχνίδι
  • Το παιχνίδι ρόλων
  • Παιχνίδι και τέχνες
  • Διήγηση ιστοριών (θεραπευτικές ιστορίες) κ.α.
Η παιγνιοθεραπεία
 • Ορισμός της παιγνιοθεραπείας
 • Παιγνιθεραπεία: από την πράξη στη θεωρία
 • Που στοχεύει η παιγνιοθεραπεία και ποια τα αποτελέσματά της;
 • Η προσέγγιση της παιγνιοθεραπείας και οι διαφορές της από τις "παραδοσιακές θεραπείες"
 • Τα στάδια μιας συνεδρίας παιγνιοθεραπείας
 • Παιγνιοθεραπεία για όλες τις ηλικίες
  • Πρώιμη παρέμβαση
  • Παιδική ηλικία: Ανακάλυψη του κόσμου μέσα από το παιχνίδι
  • Εφηβική ηλικία: Ανακάλυψη του εαυτού μέσα από το παιχνίδι
  • Μετεφηβική ηλικία: Ανακάλυψη της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι
Θεωρητικές προσεγγίσεις της παιγνιοθεραπείας
 • Μέθοδος και τεχνικές της παιγνιοθεραπείας: Η βιωματική προσέγγιση
 • Άλλα μοντέλα παιγνιοθεραπείας
 • Η πρακτική διάσταση της παιγνιοθεραπείας
 • Η συμβολή της παιγνιοθεραπείας στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού
 • Ομάδες παιγνιοθεραπείας και ατομικά παιχνίδια
 • Παιγνιοθεραπεία και ψυχολογία (ψυχαναλυτική προσέγγιση)
 • Ψυχοθεραπεία και παιγνιοθεραπεία
  • Γνωσιακή και συμπεριφοριστική θεραπεία
 • Παιγνιοθεραπεία και νευροεπιστήμες
 • Παιγνιοθεραπεία και παιχνίδι
 • Παιγνιοθεραπεία και θέατρο
Ο Θεραπευτής
 • Η παρατήρηση του παιδιού κατά το παιχνίδι
 • Η σχέση εκπαιδευτή-θεραπευτή και παιδιού
 • Εξάγοντας συμπεράσματα για το παιδί
 • Η στάση του εκπαιδευτή-θεραπευτή απέναντι στην ομάδα
 • Ο ενεργητικός ρόλος του εκπαιδευτή-θεραπευτή
 • Μεθοδολογία ενεργοποίησης της συμμετοχής
 • Μεθοδολογία καλλιέργειας κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης
 • Ερμηνευτική προσέγγιση του παιχνιδιού: Τι πρέπει να προσέχει ο παιγνιοθεραπευτής
 • Διάγνωση μέσω του παιχνιδιού
 • Τεχνικές ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας
Η θεραπευτική μέθοδος της παιγνιοθεραπείας [Τεχνικές παρέμβασης και αντιμετώπισης]
 • Αρνητικές σκέψεις
 • Εσωστρέφεια
 • Άγχος
 • Θυμός και επιθετικότητα
 • Κατάθλιψη
 • Παιδικό τραύμα
 • Μαθησιακές δυσκολίες
 • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)
 • Διάχυτες αναπτυξιακές Διαταραχές
Τα αποτελέσματα της παιγνιοθεραπείας
 • Ανάπτυξη και αυτοβελτίωση
 • Αυτοαντίληψη
 • Κοινωνικότητα και εξωστρέφεια: Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.