Οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη


Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget

 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 01/03/21
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 22 Φεβ 2021, 11:00 π.μ. από το χρήστη Λ Ι
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 1. Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 2. Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε Personal Assistants – Γραμματείς διευθυντών, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη δημοσίων φορέων, επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απόφοιτους ιδιωτικών ή δημοσίων ΙΕΚ, απόφοιτους ΑΕΙ- ΤΕΙ για διεύρυνση των οριζόντων τους, απόφοιτους Λυκείων, άνεργους, φοιτητές και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στην Οργάνωση γραφείου και στην γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 6 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος:
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: Δωρεάν
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 6 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 6 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου:

        Στη σύγχρονη εποχή, οι απαιτήσεις του επιχειρηματικού κλάδου αυξάνονται καθημερινώς. Η ανάγκη για επαγγελματική εξειδίκευση είναι πιο αισθητή από ποτέ. Η οργάνωση γραφείου και η γραμματειακή υποστήριξη είναι η εξειδίκευση που μπορεί να προσφέρει μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές καθώς και διεξόδους στη δύσκολη αυτή εποχή. 

        Ο ρόλος του γραμματέα έχει τις ρίζες του από την αρχαιότητα και προέκυψε από την ανάγκη των σημαντικών προσώπων της κοινωνίας να αναθέτουν σημαντικές υποθέσεις τους σε ανθρώπους που ήταν κοντά τους και που εμπιστεύονταν ότι θα τις υλοποιήσουν. Επομένως, ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς και η σχέση εμπιστοσύνης που κτίζεται. 

        Ο Υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης και οργάνωσης γραφείου είναι εκείνος που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μεγάλη σειρά εργασιών και καθηκόντων που περιλαμβάνει την οργάνωση του γραφείου αλλά και σειρά διαδικασιών που αφορούν την υποστήριξη του γραφείου της επιχείρησης ή του οργανισμού. 

        Ο εργαζόμενος στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, απασχολείται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στις αρμοδιότητες της οργάνωσης γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, συγκαταλέγονται η αρχειοθέτηση εγγράφων και φακέλων, η επικοινωνία με τα στελέχη του γραφείου, η προετοιμασία συσκέψεων καθώς και μετακινήσεων και ταξιδιών του προσωπικού. Επιπλέον, ο υπάλληλος οργάνωσης γραφείου οργανώνει τα ραντεβού των στελεχών και φροντίζει να τηρούνται κατά γράμμα. Διαχειρίζεται και διεκπεραιώνει την ηλεκτρονική αλλά και έντυπη αλληλογραφία. 

        Παραλαμβάνει και διανέμει την εισερχόμενη αλληλογραφία. Επιπλέον, συντάσσει και διεκπεραιώνει την εξερχόμενη αλληλογραφία. Η οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη περιλαμβάνει και την επικοινωνία με συνεργάτες και πελάτες καθώς και την υποδοχή και φιλοξενία στους επισκέπτες της επιχείρησης. Η διαχείριση και η χρήση υπολογιστή και προγραμμάτων συγκαταλέγεται επίσης στα καθήκοντα του γραμματέα. Οι βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι απαραίτητες. 

        Ο υπάλληλος της γραμματειακής υποστήριξης και οργάνωσης γραφείου οφείλει να κρίνει και να παίρνει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες μέσα στη περιοχή ευθύνης του, να ενεργεί με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και ακρίβεια και να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στον προϊστάμενό του και κατ' επέκταση στην επιχείρηση, στηριζόμενος στις γνώσεις του, τις ικανότητές του και στις διευκολύνσεις που του παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο.

        Ο ρόλος του γραμματέα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικός αλλά συγχρόνως αρκετά ενδιαφέρον. Η οργάνωση γραφείου και η γραμματειακή υποστήριξη απαιτούν εργαζομένους οι οποίοι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στους σύγχρονους ρυθμούς και στη καθημερινή πίεση. Το σεμινάριο  οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους σε θέματα που αφορούν την λειτουργία και οργάνωση του σύγχρονου γραφείου στο κόσμο των επιχειρήσεων. 

        Η οργάνωση γραφείου καθώς και η γραμματειακή υποστήριξη δίνουν σημαντικές πληροφορίες, δεξιότητες αλλά και σιγουριά στον ενδιαφερόμενο. Το σεμινάριο οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη προσφέρει εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γραμματέας, ώστε να είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του. 

        Παρακολουθώντας αυτό το σεμινάριο, ο ενδιαφερόμενος μαθαίνει πρακτικά θέματα στον εργασιακό τομέα  Ο κατάλληλα καταρτισμένος γραμματέας δίνει την καλή εικόνα του γραφείου και με αυτό τον τρόπο γίνεται απαραίτητος στην επιχείρηση. Ο εργαζόμενος στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη προγραμματίζει τις εργασίες του γραφείου και φροντίζει για τον εξοπλισμό, την συντήρηση του καθώς και την ασφάλεια και αισθητική του γραφείου. Επιπλέον, όσοι απασχοληθούν στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη πρέπει να προγραμματίζουν την ημερήσια εργασία, να είναι ικανοί να καθορίζουν τις εκάστοτε προτεραιότητες καθώς και να είναι ικανοί να διαχειρίζονται το stress. 

        Η διαχείριση του σημαντικού και του επείγοντος είναι πολύ σημαντικό. Οριοθετώντας την σχέση μεταξύ επείγοντος και σημαντικού σε σχέση με το επείγον και το λιγότερο σημαντικό. Δύσκολες και άβολες καταστάσεις είναι δυνατόν να συμβούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο εργαζόμενος στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις καθώς και απρόσκλητους και αγενείς πελάτες. Οι τεχνικές αντιμετώπισης συγκρούσεων είναι σημαντική ικανότητα για την οργάνωση γραφείου.  

        Η διαχείριση ψιθύρων και διαδόσεων που υπονομεύουν το εργασιακό κλίμα  είναι κάτι που πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος που θα απασχοληθεί στο τομέα της οργάνωσης γραφείου καθώς και στη γραμματειακή υποστήριξη. Η ευγένεια και το χαμόγελο είναι δυνατό όπλο σε αυτό το τομέα εργασίας. Η ευπρεπής και φροντισμένη εμφάνιση είναι επιπλέον πλεονέκτημα καθώς και υποχρέωση για κάθε εργαζόμενο στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη. Επιπροσθέτως, ο εργαζόμενος στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη πρέπει να είναι ικανός να διαχειρίζεται και το τηλεφωνικό κέντρο. 

        Ο τρόπος τηλεφωνικής επικοινωνίας, δε πρέπει να  εκπέμπει εικόνα μετριότητας και να δημιουργεί αρνητικό κλίμα με τους πελάτες και τους συνεργάτες της επιχείρησης. Πρέπει να καταβάλλεται καθημερινή προσπάθεια για τη δημιουργία και διατήρηση θετικού κλίματος, εκ μέρους του εργαζομένου στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη.

        Η γνώση συστημάτων αρχειοθέτησης είναι επιπλέον σημαντική ικανότητα για το τομέα της γραμματειακής υποστήριξης και οργάνωσης γραφείου. Σκοπός του σεμιναρίου οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη είναι αφενός να παρουσιάσει τη σύγχρονη μορφή οργάνωσης γραφείου, με τη χρήση της τεχνολογίας, τη σωστή διαχείριση του χρόνου και τον έλεγχο του στρες. Αφετέρου, να αναπτύξει τις δεξιότητες και τις ικανότητες επικοινωνίας των στελεχών και να τονίσει την σημασία της ορθής επικοινωνίας με προϊστάμενους, πελάτες, συνεργάτες και συνάδελφους τόσο γραπτά όσο προφορικά και ηλεκτρονικά. Αντίστοιχα, ο σπουδαστής του σεμιναρίου οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, αποκτά πλήρη και σαφή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην τεχνολογία και ειδικότερα των προγραμμάτων που προτιμώνται και χρησιμοποιούνται στην οργάνωση γραφείου. 

        Στις θέσεις γραμματέων απασχολείται μεγάλος αριθμός υπαλλήλων και παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για νέους εργαζόμενους. Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι διαθέτουν τα προσόντα να εργαστούν σε  τέτοια θέση με αποτέλεσμα να παρατηρείται υψηλός ανταγωνισμός και έντονη ανασφάλεια. Το πρόβλημα αυτό είναι κυρίαρχο στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι επιχειρήσεις λόγω της μεγάλης προσφοράς αυξάνουν τα κριτήρια πρόσληψης, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αποκτούν όλο και περισσότερα τυπικά προσόντα για αυτό το λόγο είναι σημαντική η συμμετοχή και επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου οργάνωση γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης.

        Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, ο επιτυχών αποκτά πλήθος σημαντικών προσόντων καθώς και ειδικευμένες γνώσεις  που τον κάνουν ανταγωνιστικό αλλά και ενισχύσουν σημαντικά το βιογραφικό του. Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση του σεμιναρίου οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, αποτελεί πολύ δυνατή διέξοδο στην εποχή που η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα. Η ανάγκη για ανθρώπους που θα απασχοληθούν στην οργάνωση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη παραμένει ακόμα και τώρα ιδιαιτέρως υψηλή. 

        Ο ρόλος του γραμματέα (άντρα ή γυναίκας) είναι γεμάτος προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες εξέλιξης. Είναι ένα απαιτητικό και πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα, που διέπεται κυρίως από τους κανόνες της εμπιστοσύνης και της εχεμύθειας, απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της θέσεως του γραμματέα. Η συμβολή του γραμματέα είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, τέτοιο ώστε η ροή των πληροφοριών να είναι συνεχής, ενημερωμένος με τα στοιχεία της ημέρας ακολουθώντας την ροή των εργασιών του εκάστοτε γραφείου.

        Η διαχείριση  πληροφοριών και η οργάνωση του γραφείου είναι απαραίτητο να ακολουθεί τις νέες τεχνολογίες – εργαλεία στοιχεία που πρέπει να τα διαχειρίζεται άψογα ο γραμματέας. Η διατήρηση, η εχεμύθεια, η διπλωματία, η ταχύτητα, ο έλεγχος, ο προγραμματισμός, η γνώση, οι τεχνολογίες, η συνεχή και Δια βίου μάθηση είναι κάποια στοιχεία που κάνουν τον γραμματέα σημαντικό στέλεχος για την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα, την καλή εικόνα της επιχείρησης και του Διευθυντή ή του εκάστοτε προϊσταμένου της επιχείρησης.

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
 • Προσόντα και Καθήκοντα της Γραμματείας
 • Εσωτερική και Εξωτερική επικοινωνία
 • Δημόσιες Σχέσεις – στοιχεία marketing - management
 • Εξυπηρέτηση πελατών – Δημιουργία νέου Πελατολογίου
 • Αλληλογραφία
 • Internet – Multimedia – Συσκέψεις

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget