Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 29/4/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 22 Απρ 2019, 10:08 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

Κέντρο Σεμιναρίων (Πατησίων 216 - Αθήνα. Τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε κάθε ενδιαφερόμενο από 18 ετών και άνω που θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, τη συγγραφή δημοσιογραφικού κειμένου στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και την παρουσίαση δημοσιογραφικού υλικού στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη Δημοσιογραφία και στον τρόπο παρουσίασής της, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 12 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος:
 

Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-90= 200 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-120= 170 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-180= 400 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-240= 340 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!


Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου: 
1. Ποιοτική δημοσιογραφία και δημοσιογραφική δεοντολογία.
        Αναλύονται οι ποιοτικές αρχές του επαγγέλματος τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, προκειμένου να εφαρμοστούν στη διαδικασία παραγωγής δημοσιογραφικής γραφής. Ταυτόχρονα, γίνεται θεωρητική αλλά και πρακτική κριτική προσέγγιση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

2. Τεχνικές γραφής, κειμενικά είδη, διηγηματικοί τρόποι γραφής και βασική τεχνική τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου. 
 • Θεωρητική και πρακτική εξοικείωση με τις δημοσιογραφικές τεχνικές της γραφής. Διδάσκεται η δημιουργία lead(εισαγωγική παράγραφος δημοσιογραφικού κειμένου), τίτλων και υποτίτλων, όλες οι κλασικές συγγραφικές δημοσιογραφικές μέθοδοι και δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα  στη δόμηση άρθρων με βάση τις προαναφερόμενες κλασικές μεθόδους με την πραγματοποίηση ασκήσεων εντός και εκτός τάξης. 
 • Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ένα προς ένα όλα τα κειμενικά είδη της δημοσιογραφίας μέσα από την ανάλυση των χαρακτηριστικών τους και γράφονται κείμενα πάνω σε κάθε κειμενικό είδος ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. 
 • Διδάσκονται πέρα από την κλασική δημοσιογραφική αφήγηση, οι αφηγηματικές και περιγραφικές τεχνικές δόμησης κειμένου (διηγηματικοί τρόποι γραφής) και παράγονται κείμενα με βάση τα ενδιαφέροντα του κάθε συμμετέχοντα. 
 • Αναλύονται οι κανόνες δόμησης του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και της ραδιοφωνικής εκπομπής δεδομένου ότι στο πλαίσιο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ορισμένες φορές υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας web tv και webradio και επομένως κρίνεται απαραίτητη η γνώση της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής γλώσσας. Οι συμμετέχοντες καλούνται, με βάση τις γνώσεις τους, να δομήσουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ καθώς και τη ραδιοφωνική ειδησεογραφική, ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή. 
3.  Η τέχνη του ρεπορτάζ
        Διδάσκονται τα κριτήρια επιλογής θέματος ρεπορτάζ, η μέθοδος του καθορισμού σαφούς θεματολογίας και στόχευσης της δημοσιογραφικής έρευνας και γίνεται θεωρητική και πρακτική ανάλυση των ειδών του ρεπορτάζ. Καθορίζονται όλες οι πηγές άντλησης πληροφοριών για ένα θέμα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παράξουν πρωτογενές περιεχόμενο σε περισσότερο από ένα είδος ρεπορτάζ, σύμφωνα με το προσωπικό ενδιαφέρον τους σε κάποιο από τα είδη του ρεπορτάζ.

4. New Media, παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου για τον ηλεκτρονικό τύπο και η τεχνική τουrewriting.
        Εξοικείωση με τα new media μέσα από θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εφαρμογή όλων των εργαλείων που οδηγούν στη δημιουργία ειδησεογραφικού ιστότοπου (site). Προσεγγίζονται δηλαδή, θεωρητικά και πρακτικά όλες οι δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή εποχή για τη δημιουργία ιστοτόπου με έμφαση στην πρακτική εμβάθυνση σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των νέων μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ολοκληρωμένης, λειτουργικής, και ελκυστικής αισθητικά ειδησεογραφικής ιστοσελίδας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, αναλύονται οι κανόνες συγγραφής άρθρων για τον ηλεκτρονικό τύπο και διδάσκεται διεξοδικά η απαραίτητη, για τον δημοσιογράφο του ηλεκτρονικού τύπου, μέθοδος του rewriting  μέσα από ασκήσεις εντός και εκτός της τάξης. 

        Τελικός στόχος της θεωρητικής εισήγησης και της πρακτικής άσκησης των δημοσιογραφικών αντικειμένων που αναλύονται  είναι, σε συστηματική και μεθοδική συνεργασία με τους συμμετέχοντες, η δημιουργία ενός ειδησεογραφικού ιστοτόπου με πλήρη επαγγελματικά χαρακτηριστικά στον οποίο εφαρμόζεται όλη η αποκτηθείσα εμπειρία από το 
σεμινάριο. 

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
 • Ποιοτικές αρχές της δημοσιογραφίας
 • Ανάλυση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας
 • Τεχνικές δημοσιογραφικής γραφής
 • Κειμενικά είδη της δημοσιογραφίας
 • Διηγηματικοί τρόποι γραφής
 • Βασική τεχνική τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου
 • Η τέχνη του ρεπορτάζ
 • Η άντληση των πηγών
 • Τα είδη των ρεπορτάζ
 • New Media και βασικά εργαλεία δημιουργίας ειδησεογραφικού ιστότοπου
 • Παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου για τον ηλεκτρονικό τύπο
 • Η τεχνική του rewriting

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο, γράφοντας στο παρακάτω πλαίσιο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας. Για παράδειγμα: Παπαδοπούλου Μαρία 6912345678 papad@mailsas.gr (Αν θέλετε να γράψετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα (ή email), διαχωρίστε τα με ένα κόμμα). Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. (Μπορείτε να δηλώσετε επίσης το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο και τηλεφωνικά στο 210 8661688)