Παρασκευή φυσικών καλλυντικών

 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 21/1/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 15 Ιαν 2019, 1:47 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 

 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Παρασκευή φυσικών καλλυντικών


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόποι παρακολούθησης του σεμιναρίου: 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο με τους παρακάτω τρεις τρόπους:
 1. Δια ζώσης: Έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας και παρακολουθείτε το σεμινάριο την ημέρα και ώρα και εξελίσσεται. 
 2. Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
  • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
  • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
 3. Με συνδυασμό όλων των παραπάνω τρόπων: Μπορείτε να συνδυάσετε όλους τους παραπάνω τρόπους προκειμένου να μη χάσετε ούτε ένα μάθημα από το σεμινάριο. Μπορείτε για παράδειγμα, ενώ έχετε επιλέξει να παρακολουθείτε δια ζώσης το σεμινάριο, να τύχει να μη μπορείτε να μεταβείτε στις εγκαταστάσεις μας για ένα ή/και περισσότερα μαθήματα (π.χ. να σας τύχει κάτι έκτακτο). Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να μη χάσετε το ή/τα μαθήματα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το σπίτι σας ζωντανά (με σύγχρονη τηλεκπαίδευση) ή στην περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε την ώρα που γίνεται το ή/τα μαθήματα, να τα παρακολουθήσετε σε βίντεο όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε (με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε φοιτητές ή σπουδαστές αισθητικής και κοσμετολογίας, φαρμακοποιούς, χημικούς και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, χωρίς να έχουν απαραιτήτως σχετικές σπουδές ή γνώσεις. 

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στην παρασκευή φυσικών καλλυντικών καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για χρήση στην αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 6 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου: 
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-340= 240 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-380= 200 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.  

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου:  

        Η παρασκευή φυσικών καλλυντικών αποτελεί 
παγκόσμια τάση η οποία ακολουθεί τη στροφή των καταναλωτών στη γη, τα φαρμακευτικά βότανα και τις εναλλακτικές θεραπείες, αναζητώντας τις λύσεις των αρχαίων παραδόσεων για τη θεραπεία και την αισθητική. Την ίδια στιγμή, τα καλλυντικά που φτιάχνονται στο σπίτι εκτός από τις ευεργετικές τους δράσεις έχουν ακόμη ένα μεγάλο προνόμιο: Το χαμηλό κόστος.

        Τι είναι όμως το φυσικό καλλυντικό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η γη, μας παρέχει πάντα τα δώρα της, τόσο για τη θεραπεία όσο και για την ομορφιά μας, τα οποία μάλιστα διαφέρουν σε κάθε εποχή του χρόνου.  Η λαϊκή μας παράδοση κρατά σε υψηλή θέση πολλά - συνηθισμένα και κοινά σε όλους μας -  βότανα που όμως σήμερα βρίσκονται ξεχασμένα σε μία γωνιά της καθημερινότητάς μας.

        Και είναι τόσο κοντά μας που αρκεί να απλώσουμε το χέρι μας και να τα πάρουμε. Για παράδειγμα, λίγοι γνωρίζουν ότι ο δυόσμος εκτός από ένα κοινό και ευχάριστο αρωματικό στο φαγητό, αποτελεί και μία άμεση λύση για καούρα ή πόνο στο στομάχι, ή ότι οι φλούδες από το μανταρίνι αν εκχυλιστούν σε νερό, δίνουν λάμψη και φρεσκάδα στην επιδερμίδα μας ή ότι το βαλσαμόλαδο  δεν έλειπε από κανένα σπίτι των παππούδων μας, καθώς ανακουφίζει τα ήπια εγκαύματα, ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα ηρεμεί τους μυϊκούς πόνους. Επίσης, λίγοι γνωρίζουν, ότι η γνωστή σε όλους μας κηραλοιφή, είναι εντεταγμένη στην ελληνική φαρμακευτική νομοθεσία, καθώς βάσει της σύστασής της έχει πλήθος θεραπευτικών και καλλυντικών δράσεων.

        Στο σεμινάριο αυτό, διδάσκονται τα μυστικά των βοτάνων και ο τρόπος που τα εκχυλίζουμε ώστε να πάρουμε τις ευεργετικές  ουσίες τους, μαθαίνοντας την ίδια στιγμή να τα σεβόμαστε. Αναλύονται οι τρόποι εκχύλισης ή πώς να αναγνωρίσουμε αν ένα προϊόν του εμπορίου (που θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για το καλλυντικό μας), είναι καλό ποιοτικά. Μαθαίνουμε τι ωφελεί κάθε επιδερμίδα και κάνουμε εργαστήρια για να μάθουμε ακριβώς το πώς παρασκευάζεται σωστά μία κρέμα ή μία κηραλοιφή κλπ. Θα δοθούν συνταγές, θα συζητηθούν ιδέες, καθώς ο πειραματισμός είναι ατελείωτος, ενώ θα επισημανθούν λάθη σε συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι οποίες αν εφαρμοσθούν ενδέχεται να βλάψουν την επιδερμίδα μας ή έστω να μην «λειτουργήσουν» και έτσι να μην παρασκευαστεί με επιτυχία η κρέμα.

        Μετά από αυτό το σεμινάριο, είναι βέβαιο ότι κάθε βόλτα μας στη φύση θα αποτελεί μία νέα εμπειρία, καθώς πλέον θα μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα κρυμμένα μυστικά και να ακούμε τις πληροφορίες που έχουν για μας τα φυτά, τα βότανα, τα έντομα, με οδηγούς μας τα χρώματα και τα αρώματα που αυτά έχουν. Αλλά το σημαντικότερο, θα μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε για τον εαυτό μας, τους συγγενείς και τους φίλους μας, το καλλυντικό προϊόν το οποίο προορίζεται για τις ξεχωριστές ανάγκες του καθενός τους.


Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
 • Βασική εκπαίδευση για παρασκευή φυσικών καλλυντικών
  • Ανατομία του δέρματος. 
  • Παρασκευή ενυδατικής κρέμας και κηραλοιφής
 • Βασική εκπαίδευση για παρασκευή φυσικών καλλυντικών και ελαίων.
  • Ανατομία του δέρματος. 
  • Γνωριμία με τον κόσμο των ελαίων και των ορυκτών «καλλυντικών».
  • Παρασκευή ενυδατικής κρέμας, κηραλοιφής, ελαίων για μασάζ.
 • Παρασκευή φυσικών καλλυντικών master class
  • Ανατομία του δέρματος. Φτιάχνω φυσικά και θεραπευτικά καλλυντικά από το «Μηδέν».   
  • Όλοι οι τρόποι εκχύλισης  βοτάνων και παρασκευή φυσικών καλλυντικών, ελαίων και βαμμάτων και παρασκευή καλλυντικών, για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.
Περιλαμβάνονται οι υποενότητες:
 • Ανατομία του δέρματος
 • Ανάλυση της σύστασης των 3 ειδών κρεμών που υπάρχουν ώστε να γίνει κατανοητή η διαδικασία παρασκευής τους. Η ανάλυση γίνεται βάσει των αναλογιών σε λάδι και νερό που περιέχονται στις φυσικές κρέμες, καθώς ακριβώς αυτές οι αναλογίες προσδίδουν σε κάθε προϊόν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.
 • Παρασκευή ενυδατικής κρέμας με κύριο συστατικό το νερό.
 • Παρασκευή ενυδατικής κρέμας με κύριο συστατικό το λάδι.
 • Παρασκευή κηραλοιφής.
 • Απαραίτητες πληροφορίες για τα έλαια
 • Εκχύλιση ελαίων
 • Παρασκευή βαμμάτων
 • Παρασκευή λοσιόν
 • Συνταγές για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά.
 • Ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο, γράφοντας στο παρακάτω πλαίσιο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας. Για παράδειγμα: Παπαδοπούλου Μαρία 6912345678 papad@mailsas.gr (Αν θέλετε να γράψετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα (ή email), διαχωρίστε τα με ένα κόμμα). Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. (Μπορείτε να δηλώσετε επίσης το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο και τηλεφωνικά στο 210 8661688)