Ψυχική υγεία του παιδιού και κοινωνικές δυσκολίες


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 21/1/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 15 Ιαν 2019, 1:47 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Ψυχική υγεία του παιδιού και κοινωνικές δυσκολίες


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε:
 • γονείς ή μέλλοντες γονείς
 • φοιτητές παιδαγωγικών
 • νηπιαγωγούς
 • εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
 • ψυχολόγους
Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη ψυχική υγεία του παιδιού αλλά και στις κοινωνικές δυσκολίες, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 6 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! 

Κόστος:
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-340= 240 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-380= 200 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου: 

Κρίσιμο θέμα για ένα παιδί, είναι η ψυχική υγεία και η διασφάλισή της. Βάσει επίσημων στοιχείων, τα προβλήματα στην ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων, κυμαίνονται ανάμεσα στο 10% και 20%. Οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βρεθούν λύσεις ώστε να μειωθούν οι διαταραχές στην ψυχική υγεία των παιδιών. Όπως θα δούμε παρακάτω, η καλή ψυχική υγεία των νέων, συνεπάγεται καλύτερες βάσεις για μία σύγχρονη κοινωνία.

Για αυτό το σκοπό, οι οικογένειες, το σχολείο και γενικότερα η κοινωνία, θα πρέπει να ενημερωθεί για τα ζητήματα που εγείρονται αναφορικά με τη ψυχική υγεία των νέων, και να είναι σε θέση να τα αντιμετωπίζουν. Δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και φίλοι των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική υγεία τους, είναι άκρως απαραίτητο να είναι σε θέση να υποβοηθήσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του νεαρού ατόμου, να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες.

Τα βασικά προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών, περιλαμβάνουν αυτοκαταστροφικές τάσεις που σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούν στην αυτοκτονία, κατάθλιψη, διαταραχές άγχους. Η ψυχική υγεία των νέων, μπορεί να δεχθεί πλήγματα από διάφορες φοβίες που ενδεχομένως αναπτύξουν, όπως αγοραφοβία κ.α. Αυτά τα προβλήματα στην ψυχική υγεία των νέων, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα δύσκολα ως προς την αντιμετώπιση τους, ειδικά εάν πρόκειται για μία κατάσταση μακροχρόνια και επίμονη.

Ι) Ψυχική υγεία και αιτίες διαταραχών.

Οι αιτίες που οδηγούν σε διαταραχές στην ψυχική υγεία του παιδιού είναι πολλές. Ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ψυχική υγεία, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, είναι για παράδειγμα οι συνθήκες φτώχειας. Οι γονείς που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα αγαθά, θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια σε επίπεδο διαταραχών στην ψυχική υγεία τους. Παράλληλα, η επαγγελματική αστάθεια, το άγχος των γονέων κ.α., μπορεί να επιφέρουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού τους, που ζει σε ένα περιβάλλον άγχους.

Η ψυχική υγεία ενός παιδιού, επηρεάζεται σημαντικά και από το οικογενειακό περιβάλλον του, σε επίπεδο σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των μελών. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα, επιδρά αρνητικά στην ψυχική υγεία του παιδιού. Η παραμέληση, η έκθεση σε κίνδυνο κτλ., δημιουργούν απόλυτα αρνητικές συνθήκες για την ψυχική υγεία των νεαρών ατόμων.

Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει το παιδί με φίλους και συμμαθητές του, διαδραματίζουν και αυτές καταλυτικό ρόλο στην ψυχική υγεία του. Παιδιά που δέχονται bullying και βίαιες συμπεριφορές συστηματικά, από συνομηλίκους τους, έχουν μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξουν διαταραχές στην ψυχική υγεία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι διαταραχές στην ψυχική υγεία του παιδιού, σχετίζονται με γενετήσια και κληρονομικά χαρακτηριστικά. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη πάνω σε αυτό το ζήτημα, και αναμένουμε νέα ευρήματα αναφορικά με τα κληρονομικότητα των διαταραχών στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Παράλληλα, διαταραχές στην ψυχική υγεία του παιδιού, ενδέχεται να σχετίζονται και με συνδυασμό των παραπάνω, γεγονός που δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή η ψυχική υγεία, και ειδικά των παιδιών, αποτελεί έναν δύσκολο τομέα κατανόησης, πολλές φορές ακόμη και για τους έμπειρους επιστήμονες.

Οι γονείς χρειάζεται να είναι πάντα ενήμεροι για τα ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Θα πρέπει να ενεργούν άμεσα, σε περιπτώσεις που εμφανίζονται ενδείξεις σε διαταραχές στη ψυχική υγεία τους. Ένα από τα βασικά στοιχεία των προβλημάτων στην ψυχική υγεία του παιδιού, είναι η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς. Η άρνηση συμμετοχής σε δραστηριότητες, παρατεταμένες νευρικές συμπεριφορές, άγχος κι εφίδρωση χωρίς προφανή λόγο, παραπέμπουν συχνά σε διαταραχές στην ψυχική υγεία.

Ο παιδοψυχίατρος, είναι το αρμόδιο άτομο που μπορεί να εξακριβώσει εάν πρόκειται για διαταραχή στη ψυχική υγεία του παιδιού ή όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ψυχική υγεία του παιδιού μπορεί να βελτιωθεί με απλές πρακτικές, με την ενεργητική συμβολή του οικογενειακού κύκλου του ατόμου. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, η ψυχική υγεία του ατόμου, μπορεί να βελτιωθεί με φαρμακευτική αγωγή για όσο κριθεί αναγκαίο.

ΙΙ) Ψυχική υγεία των παιδιών και οι κοινωνικές δυσκολίες.

Είναι γεγονός πως τα νεαρά άτομα με προβλήματα στη ψυχική υγεία τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την προσαρμογή τους σε διάφορα περιβάλλοντα. Βασική αιτία, αποτελεί το γεγονός ότι τα παιδιά, έχουν την τάση να απομονώνουν και να περιθωριοποιούν τους συμμαθητές τους με διαταραχές στην ψυχική υγεία. Αντιμετωπίζουν την αστάθεια στην ψυχική υγεία ως αστείο, και δεν μπορούν να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ακόμη και σε περιπτώσεις που τα παιδιά με προβλήματα στην ψυχική υγεία τους, παρακολουθούν μαθήματα στα ειδικά σχολεία, αυτό δεν τους εξασφαλίζει την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία μετέπειτα. Κι εκεί, στον κόσμο των ενηλίκων, τα ταμπού που αφορούν την ψυχική υγεία του ατόμου συνεχίζουν να υπάρχουν, με τρόπο που παρεμποδίζει την διαβίωσή του στο κοινωνικό σύνολο.

Άτομα με προβλήματα στην ψυχική υγεία τους, συχνά στιγματίζονται και αποκλείονται από πολλές δραστηριότητες. Η γνώση και η κατανόηση του ζητήματος γύρω από την ψυχική υγεία, είναι η πραγματική λύση στα φαινόμενα περιθωριοποίησης και αποκλεισμού αυτών των ανθρώπων.

Η ψυχική υγεία του παιδιού, είναι ένας παράγοντας που μεταβάλλεται συναρτήσει των εξωτερικών ερεθισμάτων, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Οπότε, βασικό μέλημα των γονιών και του οικογενειακού περιβάλλοντος, είναι να διασφαλίσουν την καλή ψυχική υγεία του νεαρού ατόμου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες. Το κλίμα φροντίδας και αγάπης, η κατανόηση, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός, συμβάλλουν καθοριστικά στην ψυχική υγεία του παιδιού.

Η ψυχική υγεία του παιδιού, είναι ένας σύνθετος τομέας που απασχολεί πλήθος ιατρών και ερευνητών. Σε κάθε περίπτωση, η καλή ψυχική υγεία των παιδιών, θα πρέπει να είναι ζήτημα που αφορά όλους. Αυτό γιατί, καλή ψυχική υγεία των νέων, σημαίνει στατιστικά καλύτερα ψυχική υγεία των μελλοντικών ενηλίκων. Όπως κατανοούμε, η ψυχική υγεία των παιδιών μας, αναδεικνύεται ως κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα. Το θετικό στοιχείο είναι, πως τα τελευταία χρόνια η ψυχική υγεία του παιδιού, έχει απασχολήσει πλήθος κόσμου, και πλέον υπάρχει η ευαισθητοποίηση που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Για την καλύτερη κατανόηση του ζητήματος, διεξάγονται σεμινάρια πάνω στην ψυχική υγεία του παιδιού στην σύγχρονη κοινωνία, από εξειδικευμένο προσωπικό. Μέσα από αυτά, άτομα όλων των ηλικιών, μπορούν να κατανοήσουν την ψυχική υγεία και πως μπορεί αυτή να διασφαλιστεί, σε μία σύγχρονη κοινωνία που συνεχώς αλλάζει.


Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.