Καλός και επιτυχημένος εκπαιδευτικός: Συμβουλευτική και διδακτική καθοδήγηση


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 20/5/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 13 Μαΐ 2019, 10:52 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Καλός και επιτυχημένος εκπαιδευτικός: Συμβουλευτική και διδακτική καθοδήγηση


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε: 
 • γονείς ή μέλλοντες γονείς
 • φοιτητές παιδαγωγικών
 • νηπιαγωγούς
 • εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
 • σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την παιδαγωγική ή/και την εκπαίδευση σε παιδιά και εφήβους
Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των συμμετεχόντων 
στην διδακτική μεθοδολογία ώστε να γίνουν καλοί και επιτυχημένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 9 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 9 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! 

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: Δωρεάν
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 9 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 9 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου:

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε 10 τρόπους να γίνετε ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός και να καταφέρετε την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών σας. Η διαδικασία της εκπαίδευσης όπως είναι ευρέως γνωστό είναι μια διαδικασία που δεν χρειάζεται απλά και μόνο την επιστημονική κατάρτιση του επιτυχημένου εκπαιδευτικού αλλά και τη μεταδοτική του ικανότητα. Σε πολλούς ανθρώπους υπάρχει η αντίληψη ότι η μεταδοτικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό του επιτυχημένου εκπαιδευτικού που δε μπορεί να διδαχθεί αλλά αντιθέτως, οι επιτυχημένοι εκπαιδευτικοί κατέχουν την ιδιότητα της μεταδοτικότητας “εκ φύσεως”. Αντιλήψεις τέτοιου τύπου για τον επιτυχημένο εκπαιδευτικό δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση. Τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός δεν είναι “ταλέντα” αλλά “χτίζονται” και κατακτούνται μέσα από επιμόρφωση και συνεχή εκπαιδευτική κατάρτιση.

Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου εκπαιδευτικού

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε με μορφή συμβουλών, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός και όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς σας που θα πρέπει να αναδείξετε στους μαθητές σας ώστε να γίνετε ένας καλός και επιτυχημένος εκπαιδευτικός.

1. Για να κατακτήσετε την ιδιότητα του επιτυχημένου εκπαιδευτικού θα πρέπει οι ίδιοι να χρησιμεύσετε ως παράδειγμα για τους μαθητές σας. Οι μαθητές σας, ανεξαρτήτως σε ποιο επίπεδο βρίσκονται θα πρέπει να σας έχουν ως πρότυπο και ως παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των μαθητών σας ως καλός και επιτυχημένος εκπαιδευτικός. Μη δοκιμάσετε να υποδυθείτε κάποιον άλλο! Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού. Τους μαθητές σας θα τους κερδίσετε με την αυθεντική προσωπικότητά σας. Εάν υποδυθείτε κάτι το οποίο δε σας εκφράζει, ένα χαρακτήρα νομίζοντας πως έτσι θα γίνετε πιο αρεστοί στους μαθητές σας θα αποτύχετε και δε θα κερδίσετε την ιδιότητα του επιτυχημένου εκπαιδευτικού, οι μαθητές θα αισθανθούν ότι κάτι είναι λάθος και έτσι θα χάσετε την αξιοπιστία σας απέναντί τους.

2. Ταυτόχρονα, για να γίνετε ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός είναι αρκετά σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή στις απλές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, όπως το ντύσιμο σας, και φυσικά την αποφυγή χονδροειδών και άσχημων λέξεων. Πολλοί μη επιτυχημένοι εκπαιδευτικοί νομίζοντας πως με το να χρησιμοποιούν τη γλώσσα των νέων θα έρθουν πιο κοντά τους υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό είναι καταφανώς λανθασμένη στρατηγική για την προσέγγιση τους, από κάποιον που θέλει να γίνει καλός και επιτυχημένος εκπαιδευτικός.

3. Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός είναι παρών για τους μαθητές του. Γι’ αυτό τον λόγο ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να μεταχειρίζεται τους μαθητές του με σεβασμό και ευγένεια. Ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός λοιπόν πρέπει να ακούει τους μαθητές του και να αφουγκράζεται τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, εντός και εκτός της σχολικής τάξης. Ο ρόλος του επιτυχημένου εκπαιδευτικού είναι να αντιμετωπίζει όλους τους μαθητές του χωρίς διακρίσεις ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ως άτομα που μπορούν να έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να πουν και να μοιραστούν μαζί του και μεταξύ τους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός διδάσκεται από τις εμπειρίες των μαθητών του και τις ενσωματώνει στη διδασκαλία του.

4. Είναι εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω για έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό να κρατήσει τον έλεγχο της τάξης του. Γι' αυτό ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να καθορίσει βασικούς κανόνες έτσι ώστε τα μαθήματα να μπορούν να προχωρήσουν κανονικά και χωρίς διακοπή και παρεκβάσεις από τους μαθητές του. Η εύρυθμη λειτουργία της τάξης είναι μια πολύ σημαντική αρετή του επιτυχημένου εκπαιδευτικού.

5. Συμμετοχή μαθητών και επιτυχημένος εκπαιδευτικός: Όταν είστε επιτυχημένος εκπαιδευτικός, είναι σημαντικό να εντάσσετε ενεργά τους μαθητές σας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού πρέπει να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες. Είναι επίσης πολύ καλό για έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό να μετατρέπει τη διδασκαλία σε παιχνίδι και γενικώς σε μια ευχάριστη διαδικασία.

6. Επίδειξη επαγγελματισμού από τον επιτυχημένο εκπαιδευτικό: Είναι σημαντικό για έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό να αποδείξει την εμπειρία του, επειδή δεν είναι ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά από τους μαθητές του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κερδίσετε αξιοπρέπεια ως επιτυχημένος εκπαιδευτικός.

Ό επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να ξέρει πώς να εκφράσει τον εαυτό του, δηλαδή ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να μπορεί να μιλά και να ακούγεται σωστά. Διαφορετικά, οι μαθητές ενδέχεται να έχουν αμφιβολίες σχετικά με τις δεξιότητές του.

7. Για να γίνετε επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει επίσης να είστε δυναμικοί Ο δυναμισμός είναι μια από τις ιδιότητες ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού. Ένας δυναμικός επιτυχημένος εκπαιδευτικός καταφέρνει να κρατήσει τους μαθητές περισσότερο επικεντρωμένους σε αυτό που λέγεται στην τάξη και στην παράδοση του μαθήματος του. Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να μπορεί να επιβάλλεται στην τάξη του όταν αυτή ξεφεύγει, χωρίς όμως αυτό να γίνεται με άσχημο τρόπο.

8. Επιτυχημένος εκπαιδευτικός και σωστός προγραμματισμός: Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός προετοιμάζεται εκ των προτέρων όταν πρέπει να αναλάβει μια τάξη. Στο στάδιο του σχεδιασμού, ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον στόχο του, δηλαδή τη γνώση που επιδιώκει να μεταδώσει.

9. Απαντήστε στις ερωτήσεις των μαθητών σας και μην τους αφήνετε απορίες: Η δουλειά ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού είναι επίσης να δώσει στους μαθητές την αίσθηση ότι έχουν πράγματι μάθει κάτι. Έτσι ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει να ενθαρρύνει τους μαθητές του να κάνουν ερωτήσεις και να εκφράζουν απορίες. Πρέπει συνεπώς ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός να είναι πρόθυμος να τους βοηθήσει να καταλάβουν, λαμβάνοντας το χρόνο να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

10. Ως επιτυχημένος εκπαιδευτικός τέλος πρέπει να έχετε πάθος για το λειτούργημα που επιτελείτε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εκπαιδεύετε ανθρώπους με στόχο να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός πρέπει επίσης να αγαπά το μάθημα που διδάσκει. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να μεταδώσει αυτή την αγάπη και στους μαθητές του.

Τελικές σημειώσεις για τον επιτυχημένο εκπαιδευτικό

Καταλήγοντας, το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι μεγάλης σημασίας για την διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων και πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σοβαρά από όλους μας σε ατομικό επίπεδο αλλά και από την ίδια την κοινωνία. Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός όπως είπαμε ήδη, δεν είναι αυτός που έχει κάποιο ειδικό χάρισμα ή κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο. Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός είναι εκείνος που έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο αντικείμενό της παιδαγωγικής με συνεχή επιμόρφωση και μετεκπαίδευση. Η εκπαίδευση μας σε όλα τα επίπεδά της έχει ανάγκη από επιτυχημένους εκπαιδευτικούς που θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στις νέες γενεές.


Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.