Ειδική αγωγή: Διάγνωση, θεραπευτική, συμβουλευτική και μεθοδολογία εκπαίδευσης


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 19/11/18
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 12 Νοε 2018, 11:08 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Ειδική αγωγή: Διάγνωση, θεραπευτική, συμβουλευτική και μεθοδολογία εκπαίδευσης


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γενικότερα παιδαγωγούς που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στην ειδική αγωγή (Διάγνωση, θεραπευτική, συμβουλευτική και μεθοδολογία εκπαίδευσης)
, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 6 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! 

Κόστος:
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-340= 240 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-380= 200 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου:

        Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, θα πρέπει να είναι και η ειδική αγωγή. Η ειδική αγωγή, λειτουργεί συμπληρωματικά με τον κεντρικό εκπαιδευτικό άξονα, και απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η ειδική αγωγή διενεργείται μέσα από εξειδικευμένα σχολικά προγράμματα, με μεθόδους διδασκαλίας προσαρμοσμένες στα άτομα που την παρακολουθούν.

        Για αυτό το σκοπό, η ειδική αγωγή αποτελείται από πολλές και διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις, που η μία συμπληρώνει την άλλη, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητά της. Όπως γίνεται κατανοητό, η ειδική αγωγή, αποτελεί κρίσιμο κλάδο της παιδαγωγικής επιστήμης, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς. Η εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, γίνεται μέσα από μεταπτυχιακές σπουδές ή μετεκπαίδευση και είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις. Είναι ένας δυναμικός κλάδος, που ανανεώνεται και ενισχύεται με την πάροδο των ετών.

        Ήδη από την δεκαετία του 70, η ειδική αγωγή ξεκίνησε να έρχεται στο προσκήνιο με τρόπο συστηματικό και επιστημονικό, με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τις προηγούμενες μεθόδους που ήθελαν τα παιδιά με αναπηρία ή εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες να ταλανίζονται μέσα σε ιατροκεντρικές προσεγγίσεις, αποκομμένες από την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες τους. Η ειδική αγωγή του σήμερα, έχει ως βασικό της στόχο, την ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία και την καταστολή φαινομένων απομόνωσης και αποκλεισμού.

Ι) Περιπτώσεις όπου η ειδική αγωγή είναι απαραίτητη.

        Τα άτομα που μπορούν να βοηθηθούν από την ειδική αγωγή, βάσει δημοσιευμένων ερευνών, υπερβαίνουν το 10 % των παιδιών, αριθμός που αλλάζει ελαφρώς ανά χώρα. Αρχικά, η ειδική αγωγή, είναι απαραίτητη σε άτομα που παρουσιάζουν σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες, λόγω αναπτυξιακών, γνωστικών, νοητικών ή άλλων προβλημάτων. Μέσα από την ειδική αγωγή, τα άτομα αυτά προσαρμόζονται καλύτερα στο σχολικό περιβάλλον και ξεπερνούν τα μεγαλύτερα εμπόδια στη μάθηση.

        Επίσης, η ειδική αγωγή μπορεί να σταθεί καταλυτικός παράγοντας βελτίωσης στη ζωή παιδιών που αντιμετωπίζουν σύνθετες κοινωνικές δυσκολίες. Αναφερόμαστε σε παιδιά που παραμελούνται από το οικογενειακό τους περιβάλλον, τους ασκείται ενδοοικογενειακή βία, παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά κ.α., όπου και η ειδική αγωγή ενδείκνυται.

        Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, η ειδική αγωγή είναι προσαρμοσμένη σε ανάγκες παιδιών που είναι περισσότερο αναπτυγμένα από την ηλικία τους, σε επίπεδο ικανοτήτων και ταλέντων. Η ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις, καλείται να υποστηρίξει την μαθησιακή διαδικασία και να προσαρμοστεί στις δύσκολες και απαιτητικές ανάγκες τους.

        Εφόσον γίνει η διάγνωση από τον ειδικό επιστήμονα, προτείνεται στη συνέχεια και το κατάλληλο πρόγραμμα στην ειδική αγωγή. Τα βασικά διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα, είναι το ΚΔΑΥ (Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης) και ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης).

 Μέσα από την ειδική αγωγή, τα παιδιά μπορούν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και ως εκ τούτου, καταπολεμούνται τα στοιχεία της περιθωριοποίησής τους. Η ειδική αγωγή, λαμβάνεται πλέον μέσω διαφόρων οδών. Έτσι, έχουμε :

·            Ειδική αγωγή μέσω σχολικών τάξεων του γενικού λυκείου. Εκεί, θα πρέπει να είναι παρών κάποιος εξειδικευμένος εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή. Εάν δεν υπάρχει, διορίζεται κάποιος ειδικός στην ειδική αγωγή, όπου και αναλαμβάνει περιστασιακά την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα, σε αρκετά σχολεία λειτουργούν Τμήματα Ένταξης (ΤΕ), όπου εξειδικεύονται στην ειδική αγωγή, και παρακολουθούν όσα παιδιά το χρειάζονται.

·            Ειδική αγωγή μέσω μονάδων ειδικής αγωγής, σε εξωσχολικούς χώρους. Η ειδική αγωγή σε αυτές της περιπτώσεις, διενεργείται σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, διάφορα ιδρύματα ανηλίκων, κέντρα αποκατάστασης κ.α.

·            Ειδική αγωγή μέσω διδασκαλία στους προσωπικούς χώρους του σπιτιού. Η ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις, λειτουργεί εξατομικευμένα σαν ιδιαίτερο μάθημα. Οι περιπτώσεις που είναι αναγκαία η ειδική αγωγή στο σπίτι, χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικές και αφορούν παιδιά με πολύ σημαντικά προβλήματα, που τα παρεμποδίζουν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με την παρουσία συμμαθητών.

ΙΙ) Η ειδική αγωγή και τα οφέλη στη ζωή του παιδιού.

        Η ειδική αγωγή, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη για το παιδί. Αρχικά, η ειδική αγωγή ενισχύει τις νοητικές ικανότητες του παιδιού και το βοηθάει να οργανώσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Η ειδική αγωγή προετοιμάζει το παιδί για την παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, μεταδίδοντας του κάποιες βασικές γνώσεις που θα του χρειαστούν. Εκτός από γνώσεις, η ειδική αγωγή στοχεύει και στην ανάδειξη των σχολικών δεξιοτήτων του παιδιού. Για παράδειγμα, μέσα από την ειδική αγωγή, το άτομο μαθαίνει ανάγνωση, γραφή, κάποια βασικά στοιχεία μαθηματικών και

        Παράλληλα, η ειδική αγωγή προετοιμάζει το παιδί για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων, το άτομο που συμμετέχει στην ειδική αγωγή, αναπτύσσει δεξιότητες και ενδιαφέροντα και προσανατολίζεται ως προς το εργασιακό πεδίο που θα επιθυμούσε να εισέλθει στη μετέπειτα ζωή του. Οι δραστηριότητες που διεξάγονται στην ειδική αγωγή, έχουν να κάνουν με πάσης φύσεως τέχνες, μουσική, χορό κ.α. Η ειδική αγωγή, προσανατολίζεται σε δημιουργικές δραστηριότητες, που ενισχύουν την επιθυμία του παιδιού στη συμμετοχή.

        Το σπουδαιότερο σημείο στην ειδική αγωγή όμως, έχει να κάνει με την κοινωνική προσαρμογή. Τα παιδιά που παρακολουθούν κάποιο τμήμα στην ειδική αγωγή, αποκτούν αυτονομία, και μαθαίνουν πώς να ζουν και να συμπεριφέρονται ως ανεξάρτητοι άνθρωποι.

        Ανάλογα την μορφή των εκπαιδευτικών αναγκών ή της αναπηρίας που έχει το παιδί, η ειδική αγωγή μπορεί να σταθεί και ως θεραπευτική μέθοδος. Σταδιακά και με την πάροδο των ετών, η ειδική αγωγή μπορεί να καταπολεμήσει τους ανασταλτικούς παράγοντες στην μαθησιακή διαδικασία και την κοινωνική ένταξη, και να ενισχύσει τις ικανότητες του παιδιού σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην αντιμετωπίζει πλέον δυσκολίες.

        Όπως γίνεται κατανοητό, η ειδική αγωγή αποτελεί μία επιστημονική μέθοδο εκπαίδευσης, η οποία δεν μένει στάσιμη, αλλά εξελίσσεται βάσει των κοινωνικών αναγκών που προκύπτουν. Ο κοινωνικός περίγυρος του παιδιού που λαμβάνει ειδική αγωγή, θα πρέπει να είναι απόλυτα υποστηρικτικός. Τόσο οι γονείς, οι συγγενείς, όσο και οι συμμαθητές και φίλοι των παιδιών που παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα στην ειδική αγωγή, θα πρέπει να υποβοηθήσουν την όλη προσπάθεια, απαλλαγμένοι από συμπεριφορές περιθωριοποίησης και αποκλεισμού. Η ελληνική κοινωνία, χρειάζεται να παύσει να αντιλαμβάνεται την ειδική αγωγή ως ταμπού, και να γνωρίσει την πραγματική διάσταση του ενδιαφέροντος αυτού κλάδου.

        Μία πρώτη επαφή με την ειδική αγωγή, επιτυγχάνεται σε ειδικά σεμινάρια. Εκεί, ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει την ειδική αγωγή, και κατανοεί τα βασικά μοντέλα διδασκαλίας της, καθώς επίσης και τις μεθοδολογίες που ακολουθεί. Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθηθούν και από άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην ειδική αγωγή.


Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.