Διαζύγιο και παιδιά


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 27/5/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Διαζύγιο και παιδιά


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο  

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους όσοι ενδιαφέρονται από 18 ετών και άνω, καθώς και σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας. 

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στις επιπτώσεις που επιφέρει ένα διαζύγιο στα παιδιάκαθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 1 μήνα
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 1 μήνα
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 330-170= 160 €
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 330-180= 150 
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 330-190= 140 €
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 660-380= 280 €
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 660-420= 240 €
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά
 2. Με πιστωτική κάρτα
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 


Περιγραφή του αντικειμένου: 

        Το διαζύγιο των γονέων συχνά προκαλεί τα παιδιά αρνητικές σκέψεις, δημιουργεί ανασφάλεια και προκαλεί αρνητικές και ψυχοφθόρες καταστάσεις για την παιδική ψυχή. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο πρέπει να αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή και να τους προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη.
Όταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο τα παιδιά νιώθουν πως ο κόσμος γύρω καταρρέει

        Φυσικά, οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να καταλάβουν ότι το διαζύγιο δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιο τρόπο τα παιδιά αντιλαμβάνονται το διαζύγιο των γονέων τους; Το ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν συνειδητοποιήσουν οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο το γεγονός ότι, ο κόσμος ενός παιδιού - ειδικά ενός μικρού παιδιού - περιορίζεται στην οικογένειά του. Η συνοχή της οικογένειας του παιδιού δίνει στο παιδί μια αίσθηση σταθερότητας και ειρήνης, πολύ σημαντική για την ομαλή ψυχολογική του κατάσταση. Η καταστροφή αυτής της ένωσης της οικογένειας που προκαλείται από το διαζύγιο μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τη ψυχολογία του μικρού παιδιού.

        Πώς πρέπει να χειριστούν την κατάσταση του διαζυγίου οι γονείς που θέλουν να πάρουν διαζύγιο;
        Ως γονείς πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα εξασφαλίσουν το να εμφανίζονται όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού, μετά το διαζύγιο. Πρέπει να προσπαθήσουν να οργανώσουν την κατάσταση μετά το διαζύγιο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο άλλος γονέας να εξακολουθεί να είναι παρών στη ζωή του παιδιού. Το διαζύγιο απαιτεί μεγάλη συνεργασία από πλευράς των γονιών. Οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο πρέπει να κάνουν κάποιες κοινές δραστηριότητες για τα παιδιά τους όπως π.χ. να συμφωνούν για κοινές βόλτες, δείπνα, κτλ- τέτοιου είδους καθημερινές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά.

        Ο λόγος του παιδιού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων από τους γονείς που παίρνουν διαζύγιο. Η συμβουλή αυτή για τους γονείς που θέλουν να πάρουν διαζύγιο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν για την προστασία του παιδιού.

        Όταν τα παιδιά νιώθουν πως η μαμά και ο μπαμπάς δεν αγαπούν πλέον ο ένας τον άλλο, αισθάνονται εντελώς αβοήθητα. Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, οι γονείς είναι συχνά είναι εντελώς εγωκεντρικοί και ξεχνούν ότι η απόφασή τους επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια καθώς και το παιδί. Μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (του διαζυγίου), το παιδί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνειδητοποιήσει ότι είναι κι αυτό επίσης πλήρες μέλος της οικογένειας και όχι κάτι λιγότερο. 
    
        Επομένως, οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο πρέπει να αφήσουν το παιδί να αισθάνεται ότι ο λόγος του είναι επίσης σημαντικός στη λήψη αποφάσεων, και όχι ότι οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην του παιδιού. Ειδικά για ζητήματα που αφορούν το παιδί. Για παράδειγμα, με ποιον γονέα θα ζήσει το παιδί και πώς θα περάσουν χρόνο μαζί με τον άλλο γονέα, είναι ζητήματα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη του παιδιού των διαζευγμένων γονέων.

        Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει ότι το διαζύγιο των γονέων δεν είναι δικό του λάθος, αλλά μια επιλογή των γονιών που παίρνουν το διαζύγιο.

        Τα μικρά παιδιά τείνουν να έχουν εγωκεντρική σκέψη όσον αφορά το διαζύγιο. Στην αντίληψη του παιδιού ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του. Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο λιγότερο είναι σε θέση να κάνει διάκριση μεταξύ του τι συμβαίνει γενικά, και του τι προκαλεί το ίδιο το παιδί με τις πράξεις του (ειδικά όταν προβληματίζεται για τις αιτίες του διαζυγίου). Ως εκ τούτου, τα παιδιά αισθάνονται ένοχοι για τα προβλήματα των γονέων τους, ειδικά αν αυτοί έχουν πάρει διαζύγιο. Οι γονείς που έχουν πάρει διαζύγιο πρέπει να καταστήσουν σαφές στο παιδί τους με κάθε τρόπο ότι το διαζύγιο δεν είναι δικό του λάθος, και ότι η μαμά και ο μπαμπάς τον αγαπούν το παιδί μετά το διαζύγιο τους όπως και πριν το διαζύγιο.

        Οι σχέσεις μεταξύ των γονέων που έχουν πάρει διαζύγιο είναι η εγγύηση της ευημερίας των παιδιών

        Μετά το διαζύγιο θα λέγαμε ότι τα παιδιά βρίσκονται ανάμεσα σε δύο πυρκαγιές. Συνειδητοποιώντας ότι ένας από τους γονείς, δεν αγαπάει το άλλο, τα παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι οι γονείς που έχουν πάρει διαζύγιο δεν μπορούν να αγαπήσουν ούτε τα ίδια τα παιδιά. Οι γονείς που έχουν πάρει διαζύγιο οφείλουν να βεβαιωθούν ότι το παιδί αυτό που αγαπά τους δύο γονείς, δέχεται πίσω αγάπη και από τους δύο γονείς που έχουν πάρει διαζύγιο. Οι γονείς πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ευγενικά εγκάρδια και ας έχουν πάρει διαζύγιο.

        Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν σεβαστές σχέσεις μεταξύ των γονέων που έχουν πάρει διαζύγιο επειδή τα παιδιά αντιγράφουν τη συμπεριφορά των ενηλίκων. Τα παιδιά είναι συνήθως πολύ δύσκολο να ανεχτούν το διαζύγιο των γονέων τους, αυτό ισχύει τις περισσότερες φορές. Αλλά αν οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο δείξουν ευαισθησία και προσεγγίσουν συνειδητά την κατάσταση του διαζυγίου και τη σχέση τους με τα παιδιά, θα είναι πιο εύκολο για το παιδί να συνηθίσει στη νέα αυτή κατάσταση του διαζυγίου πράγμα που εγγυάται ότι οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο θα μπορέσουν να σώσουν το παιδί από αρνητικές και ψυχοφθόρες εμπειρίες.

        Οι δυσκολίες που προκύπτουν μετά από ένα διαζύγιο είναι πολλές, και για τους γονείς αλλά και για το παιδί. Το διαζύγιο είναι μια κατάσταση που επιφέρει ανατροπή ενός τρόπου ζωής και αλλαγή του με έναν άλλο. Το βασικό ζητούμενο για τους γονείς που παίρνουν διαζύγιο είναι η όσο το δυνατό ομαλότερη μετάβαση για τους ίδιους αλλά και για το παιδί τους από την εποχή προ του διαζυγίου στην εποχή μετά του διαζυγίου. 
        
        Όσο ομαλότερη είναι αυτή η μετάβαση για το διαζύγιο τόσο πιο ισορροπημένη και σταθερή θα είναι η ψυχολογία του παιδιού που βιώνει ένα χωρισμό. Το διαζύγιο είναι μια κατάσταση που σε κάθε περίπτωση απαιτεί την άμεση και ώριμη συνεργασία των γονιών που παίρνουν διαζύγιο με στόχο την προφύλαξη του παιδιού τους από επώδυνες καταστάσεις. Αντίθετα όμως αυτό δε σημαίνει πως δύο γονείς που θέλουν διαζύγιο πρέπει να μείνουν μαζί νομίζοντας ότι έτσι δε θα διαταράξουν την ψυχολογία του παιδιού τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια δύσκολη συμβίωση που φυσικά θα επηρεάσει το παιδί.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.