Διαχείριση θυμού

 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 08/03/21
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 1 Μαρ 2021, 11:22 π.μ. από το χρήστη Λ Ι
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Διαχείριση θυμού


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Διδάσκοντες στο σεμινάριο: Διαχείριση θυμού

Πληροφορίες για το σεμινάριο  

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 1. Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 2. Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από 18 ετών και άνω καθώς και σε:
 • ανθρώπους που έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν έντονα το συναίσθημα του θυμού και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν ώστε να τον διαχειριστούν
 • φοιτητές
 • γονείς ή μέλλοντες γονείς
 • ψυχολόγους
 • εκπαιδευτικούς
Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη διαχείριση θυμού, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 2 μήνες
 • Ατομικό: 1½ ώρα την εβδομάδα για 2 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου: 
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 


Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: Δωρεάν
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 320-160= 160 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 320-170= 150 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 320-180= 140 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 600-280= 320 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 600-300= 300 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 2 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 2 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου: 

        
Βασικά Στοιχεία στη Διαχείριση Θυμού και η στόχευσή της

Η ύπαρξη θυμού, είναι ένα είδος προειδοποίησης της έντονης δυσφορίας που βιώνει το άτομο. Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαχείριση θυμού, είναι ένα εργαλείο άκρως αναγκαίο. Βασική στόχευση στη διαχείριση θυμού, είναι η ελάττωση των συναισθημάτων εκείνων που προκαλούν τον θυμό. Μέσα από την διαχείριση θυμού, γίνεται αντιληπτό πως αντί να προσπαθεί το άτομο να αλλάξει το περιβάλλον που δημιουργεί τον έντονο θυμό, είναι καλύτερο να μάθει να ελέγχει τις αντιδράσεις του. Η διαχείριση θυμού ενδείκνυται σε όλες τις ηλικίες, καθώς ο θυμός εμφανίζεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Βασική προτεραιότητα στη διαχείριση θυμού, είναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης. Ο θυμός εν γένει, τείνει να μας κάνει να δημιουργούμε υπερβολικά και δραματικά σενάρια στο μυαλό μας, για την εκάστοτε κατάσταση, στοιχείο που πρέπει να εξαλειφθεί μέσα από την διαχείριση θυμού. Στη διαχείριση θυμού, γίνεται μία προσπάθεια αντικατάστασης των αρνητικών σκέψεων με άλλες, πιο ορθολογικές. Η αναγκαιότητα της λογικής σκέψης, προάγεται στην διαχείριση θυμού, καθώς έτσι  μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί ο παράλογος (σε πολλές περιπτώσεις) θυμός.

Στη διαχείριση θυμού, το άτομο μαθαίνει να μην βγάζει γρήγορα συμπεράσματα. Για αυτό, μέσα από την διαχείριση θυμού, προτείνεται να επιβραδύνει το άτομο τις απαντήσεις που  δίνει μέσα σε μια συζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο, η διαχείριση θυμού μας δηλώνει πως η ανάλυση της εκάστοτε κατάστασης, είναι απαραίτητη. Ο παρορμητισμός στις απαντήσεις και στις πράξεις, είναι απαγορευτικός στην διαχείριση θυμού.

Μέσα από την διαχείριση θυμού, προτείνεται στο άτομο να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από τα ξεσπάσματα θυμού. Θεωρείται απαγορευτική στην διαχείριση θυμού η αντιδικία/ λογομαχία σε διάφορες καταστάσεις. Σημαντικός στην διαχείριση θυμού, είναι ο έλεγχος της εκάστοτε κατάστασης.

Βασικές Τεχνικές στη Διαχείριση Θυμού.

Υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει το άτομο στην διαχείριση θυμού για να επιτύχει τους στόχους του. Οι τεχνικές στη διαχείριση θυμού, εφαρμόζονται διαφορετικά σε κάθε περίσταση.

 Έτσι, έχουμε κάποιες βασικές τεχνικές παρακάτω:

1.   Διαχείριση θυμού μέσω της τεχνικής timeout. Εδώ, η διαχείριση θυμού προτείνει την απομάκρυνση από μία στρεσογόνο κατάσταση, συζήτηση κτλ., ως ένα μικρό διάλειμμα.

2.   Διαχείριση θυμού μέσω αργής επανάληψης μιας λέξης κλειδί (π.χ. χαλάρωσε). Η επανάληψη αυτή βοηθάει στην ταύτιση με την έννοια που περιγράφεται σε αυτή τη λέξη.

3.   Διαχείριση θυμού, μέσω οραματισμού μίας χαλαρωτικής εικόνας, εμπειρίας κτλ. Οι θετικές εμπειρίες στην διαχείριση θυμού, επιστρατεύονται ως εργαλείο καταπολέμησης των αρνητικών που γεννούν θυμό.

4.   Διαχείριση θυμού μέσω βαθέων αναπνοών από το διάφραγμα. Η βελτίωση της αναπνοής, βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και τελικά στην καταπολέμηση του στρες.

5.   Διαχείριση θυμού μέσα από σωματική άσκηση. Η χαλάρωση μυών, βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες, το οποίο τροφοδοτεί σε πολλές περιπτώσεις συναισθήματα θυμού.

6.   Διαχείριση θυμού, μέσα σε ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Η βέλτιστη διαχείριση θυμού, προϋποθέτει την ύπαρξη φιλικών ατόμων, συγγενών και μη, που κατανοούν τις ανάγκες του συνανθρώπου τους.

7.   Διαχείριση θυμού με τη βοήθεια διαλογισμού. Ο διαλογισμός συμβάλλει καταλυτικά στην χαλάρωση του σώματος.

Αρκετοί επιστήμονες, θεωρούν πως η διαχείριση θυμού μπορεί να συνοδεύεται με χιούμορ. Το χιούμορ εν γένει, βοηθάει στην εξουδετέρωση του θυμού. Η διαχείριση θυμού μέσα από το χιούμορ, βοηθάει το άτομο να αντιληφθεί τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Επίσης, το χιούμορ στην διαχείριση θυμού, ενδείκνυται για την αποφόρτιση μιας τεταμένης κατάστασης.

Στη διαχείριση θυμού, το άτομο μαθαίνει παράλληλα να αποφεύγει τα περιβάλλοντα που τροφοδοτούν τον θυμό του. Αυτά, μπορεί να είναι συγκεκριμένες οικογενειακές μαζώξεις, εκδηλώσεις της δουλειάς κ.α. Επιπροσθέτως,  διαχείριση θυμού δεν έχει να κάνει με την απόρριψη ευθυνών, αλλά με την καλύτερη ζύγισή τους και την σωστή απόδοσή τους. Όταν το άτομο, μέσα από τη διαχείριση θυμού, αντιλαμβάνεται ακριβώς τις ευθύνες που έχει, χωρίς να υπερφορτώνει τον εαυτό μου άλλες τεχνητές, τότε μπορεί να τις αντιμετωπίσει καλύτερη, και να αποδώσει πιο σωστά.

Η εύρεση του κατάλληλου timing, είναι εξαιρετικά σημαντική στη διαχείριση θυμού. Αυτό που μαθαίνει κανείς μέσα από την διαχείριση θυμού, είναι πως ο χρόνος που επιλέγει το άτομο να συζητήσει ή να κάνει κάποια πράγματα, μπορεί να επιδρά αρνητικά (ή θετικά αντίστοιχα) στον τρόπο που εφαρμόζει την διαχείριση θυμού. Η αλλαγή του timing (π.χ. ημέρας και νύχτας), ενδείκνυται ως υποβοηθητικό στοιχείο στην διαχείριση θυμού. Παράλληλα, μέσα από την διαχείριση θυμού, το άτομο μαθαίνει να αναγνωρίζει αμέσως τι πυροδοτεί τον θυμό του. Η διαχείριση θυμού προτείνει, ότι προέχει η ηρεμία του ατόμου, από την οποιαδήποτε διαμάχη (που ενδεχομένως να είναι ούτως ή άλλως άκαρπη). Παράλληλα, η διαχείριση θυμού προάγει την εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Ο εγωισμός και η αδιαλλαξία δεν βοηθούν την διαχείριση θυμού να εξαλείψει τα συναισθήματα εκείνα που τροφοδοτούν τον θυμό.

Όπως κατανοούμε, η διαχείριση θυμού, είναι μία άκρως απαραίτητη διαδικασία για τα άτομα που έχουν έντονα ξεσπάσματα θυμού. Η παρουσία ειδικού στη διαχείριση θυμού, σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Οι βασικές τεχνικές και ο τρόπος εφαρμογής τους, μπορούν να διδαχθούν πιο σωστά από ένα εξειδικευμένο άτομο.

Στη χώρα μας η διαχείριση θυμού, ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες δεκαετίες. Άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία κ.α., έχουν κατανοήσει νωρίτερα την σημασία στη διαχείριση θυμού, και υπάρχει το κατάλληλο κλίμα δεκτικότητας του κόσμου. Η διαχείριση θυμού εφαρμόζεται μέσα από δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες κ.α., που αντιλαμβάνονται πως ένα σκληρά εργαζόμενο άτομο, ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τον θυμό του και έχουν μεριμνήσει κατάλληλα. Η διαχείριση θυμού μέχρι πρότινος, αντιμετωπιζόταν ως ταμπού από τους Έλληνες, καθώς δεν μπορούσαν εύκολα να εμπιστευτούν μία νέα μέθοδο, καθώς έτσι παραδέχονται, επί της ουσίας, ότι το πρόβλημα με τον θυμό είναι όντως υπαρκτό.

Ειδικοί σε θέματα συμβουλευτικής, ψυχολόγοι, και ενίοτε ψυχίατροι , μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα εργαλεία για την διαχείριση θυμού. Η προσπάθεια του ατόμου να εφαρμόσει διαχείριση θυμού, από μόνο του χωρίς να έχει την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Η απομόνωση από το κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι ποτέ η λύση. Η διαχείριση θυμού, ενταγμένη μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του ατόμου, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο, το άτομο που αντιμετωπίζει δύσκολα θέματα με τον θυμό του, νιώθει παραγωγικό μέλος του συνόλου, και αποφεύγονται καταστάσεις που σχετίζονται με κατάθλιψη.

Βασικά στοιχεία και τεχνικές στη διαχείριση θυμού, μπορούν να διδαχθούν και από σχετικά σεμινάρια. Αυτά, δεν αφορούν μόνο τα άτομα με έντονο θυμό, αλλά και όσους θέλουν να πάρουν βασικές γνώσεις στη διαχείριση θυμού, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά τους απέναντι σε άτομα που ταλανίζονται από αυτή τη κατάσταση.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.