Διατροφικοί κανόνες και γνώσεις σωστής διατροφής για καλή υγεία και έλεγχο του βάρους

 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 17/12/18
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης 
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Διατροφικοί κανόνες και γνώσεις σωστής διατροφής για καλή υγεία και έλεγχο του βάρους


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν από 18 ετών και άνω.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στο αντικείμενο της σωστής διατροφής 
και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 4 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 4 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου: 
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα 
χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα
 2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 580-340= 240 €/μήνα
  • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 580-380= 200 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 8 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσειςμε αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €.

Περιγραφή του αντικειμένου:

        Ο άνθρωπος όπως κάθε ζωντανός ον στον πλανήτη για να μπορεί να ζήσει είναι απαραίτητο να καταναλώνει τροφή. Κατανοώντας το άτομο την έννοια της διατροφής και γνωρίζοντας από ποια στοιχεία αποτελείται, κατανοεί και τις διατροφικές του απαιτήσεις και ανάγκες. 

        Τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σε αυτά που δεν παρέχουν ενέργεια (νερό, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, ακατέργαστες ίνες) και σε εκείνα που παρέχουν (λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες). Βάση αυτών ο οργανισμός συντηρείται εκτελώντας τις βασικές λειτουργίες του και καταναλώνοντας την απαιτούμενη ενέργεια. Οι θερμιδικές απαιτήσεις του ατόμου ποικίλουν και εξαρτώνται από την ενέργεια που καταναλώνει σε καθημερινή βάση και από άλλους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες που δρουν στο μεταβολισμό του. 

        Γνωρίζοντας τις βασικές γνώσεις διατροφής, το σεμινάριο ενημερώνει για την Τροφογνωσία που αναφέρεται σε γενικές γνώσεις διατροφής, ωφέλιμες, που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητα του ατόμου. Συγκεκριμένα το άτομο μέσα από μία ορθή γνώση των τροφών μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία και την ευχαρίστηση από το φαγητό. 

        Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού οι διατροφικές απαιτήσεις του οργανισμού της γυναίκας διαφοροποιούνται. Στην περίοδο της κύησης η μελλοντική μητέρα οφείλει να λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά που θα συμβάλλουν στην καλή υγεία της. Αλλά και μετά την εγκυμοσύνη, η μητέρα πρέπει να επιδιώκει τον θηλασμό εφόσον τα πλεονεκτήματα του ωφελούν την ίδια και το νεογνό. Τέλος μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά την μητέρα να αναπληρώσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που εξαντλήθηκαν στην περίοδο της εγκυμοσύνης και στην απαιτούμενη ικανότητα παραγωγής γάλατος. 

        Επίσης το σεμινάριο αναφέρεται στη στενή σχέση που έχει ο έλεγχος του βάρους και της υγείας με τη διατροφή. Διατροφικές ελλείψεις, και γενικά λανθασμένες επιλογές τροφών επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία του ατόμου και γενικά οδηγούν στην παχυσαρκία. Η γνώση σωστών διατροφικών επιλογών οδηγεί στη συντήρηση αλλά και στη βελτίωση της υγείας και του βάρους. 

        Οι διατροφικές διαταραχές αναφέρονται στην σημερινή εποχή που η ‘’εικόνα’’ του κάθε ανθρώπου στον εαυτό του και στο κοινωνικό του περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο λόγω των σημερινών αυστηρών πρότυπων. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι απόλυτα φυσιολογικό η βουλιμία, η ανορεξία και η παχυσαρκία να επηρεάζουν και να διαταράζουν την ψυχολογική υγεία του υποκειμένου. Οι διατροφικές διαταραχές εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς και οι ταχύτατοι ρυθμοί της σημερινής εποχής επιβάλλουν συνήθως μια πρόχειρη διατροφή (fast food) που αναφέρεται σε κυρίως άχρηστα τρόφιμα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά και αποτελούν βοηθητικό παράγοντα στην αύξηση των διατροφικών διαταραχών. 

        Η σωστή ενημέρωση πάνω στην υγιεινή διατροφή είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας απέναντι σε αυτές τις παθήσεις και ένα όπλο να αντιμετωπιστούν. Η ψυχο-κοινωνιολογία της διατροφής βασίζεται στη Ιστορία της διατροφής της οποίας μια βασική αρχή της ‘’πρώτα να ζεις και μετά να φιλοσοφείς’’ και διέπει όλη την ανθρωπότητα. Χωρίς να εξασφαλίσει κανείς τα προς το ζην, ποτέ δεν θα καταπιαστεί με πνευματικές ασχολίες. Η εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης είναι επομένως άρρηκτα συνδεδεμένη με το επίπεδο ζωής σε κάθε χρονική περίοδο. Όταν αναφερόμαστε στο βιοτικό επίπεδο το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι η δίαιτα του. 

        Κάθε μεγάλο βήμα στην ανθρώπινη πρόοδο ακολουθούσε ή τουλάχιστον συμβάδιζε με μια βελτίωση στις διατροφικές μας συνήθειες. Άλλωστε, το μέγεθος του πληθυσμού επηρεάζεται άμεσα από την ποιότητα της τροφής αλλά και τη διαθεσιμότητα της. 

        Τέλος οι διατροφικές συνήθειες κάθε λαού είναι συνυφασμένες με τον πολιτισμό και την κουλτούρα του. Και είναι ενδιαφέρον να γνωρίζει ο άνθρωπος τους παράγοντες που διαμόρφωσαν το διατροφικό μοντέλο του λαού του και των άλλων.


Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

1. Βασικές γνώσεις διατροφής

 • Ορισμός της ενέργειας και η σχέση της με τη διατροφή
 • Θερμιδογόνα συστατικά
 • Οι βιταμίνες και ο βιολογικός τους ρόλος
 • Βασικός μεταβολισμός
 • Παράγοντες που επηρεάζουν το βασικό μεταβολισμό
 • Παράγοντες που καθορίζουν το ύψος των θερμιδικών απαιτήσεων του ατόμου.
 • Το νερό και ο ρόλος του στη συνολική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού
 • Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

2. Τροφογνωσία

 • Οι βασικές ιδιότητες του καφέ, του κακάο και του τσαγιού και η επίδραση τους στον οργανισμό
 • Ποιους όρους πρέπει να πληρεί η τροφή
 • Ικανότητα κορεσμού
 • Ευφραντικά και η σημασία τους στην καθημερινή διατροφή
 • Τι είναι τα ιχθυέλαια
 • Διαφορές τις παστερίωσης από την παστερίωση του γάλακτος
 • Η θρεπτική αξία των σιτηρών και των προϊόντων τους
 • Ποιες αλλοιώσεις μπορεί να υποστούν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.
 • Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

3. Εγκυμοσύνη και θηλασμός

 • Διατροφικές ανάγκες της εγκύου
 • Επάρκεια θερμίδων και πρόσληψη βάρους
 • Γενικές διαιτητικές οδηγίες για το θηλασμό
 • Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται
 • Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού
 • Τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλατος έναντι του γάλακτος του εμπορίου
 • Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

4. Έλεγχος βάρους και υγείας μέσω της διατροφής

 • Επιστημονικές ενδείξεις διατροφής και υγείας
 • Ομάδες τροφίμων
 • Πυραμίδα διατροφής
 • Διατροφικές οδηγίες για τον έλεγχο του βάρους
 • Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

5. Διατροφικές διαταραχές

 • Ψυχογενής βουλιμία
 • Γενική παρουσίαση του φαινομένου της βουλιμίας
 • Ψυχογενής ανορεξία
 • Σύγκριση διατροφικών παθήσεων
 • Κλινική διάγνωση νευρικής ανορεξίας
 • Κλινική διάγνωση βουλιμίας
 • Βουλιμικές κρίσεις σε σχέση με τη βουλιμία
 • Θεραπεία και πρόγνωση
 • Παχυσαρκία
 • Παθογένεση της παχυσαρκίας
 • Ανατομική της παχυσαρκίας
 • Παθολογικά επακόλουθα της παχυσαρκίας
 • Θεραπεία της παχυσαρκίας

6. Ψυχοκοινωνιολογία και διατροφή

 • Ιστορία της διατροφής
 • Η κρυφή γοητεία της μαγειρικής
 • Διατροφή και υπερπληθυσμός
 • Το μέλλον της διατροφής μας
 • Γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα
 • Η γεωγραφία του φαγητού
 • Τροφικές συνήθειες και δίαιτες
 • Μοντέλα διατροφής των λαών
 • Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

  Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.
   Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο

   Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο, γράφοντας στο παρακάτω πλαίσιο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας. Για παράδειγμα: Παπαδοπούλου Μαρία 6912345678 papad@mailsas.gr (Αν θέλετε να γράψετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα (ή email), διαχωρίστε τα με ένα κόμμα). Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. (Μπορείτε να δηλώσετε επίσης το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο και τηλεφωνικά στο 210 8661688)