Άγχος και κατάθλιψη: Συμπτώματα και θεραπεία


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 27/5/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2019, 11:09 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Άγχος και κατάθλιψη: Συμπτώματα και θεραπεία


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών (τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
 • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε:
 • ανθρώπους που έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν έντονα το άγχος ή/και την κατάθλιψη και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν ώστε να τα αντιμετωπίσουν
 • φοιτητές
 • γονείς ή μέλλοντες γονείς
 • ψυχολόγους
 • εκπαιδευτικούς
Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στο αντικείμενο του άγχους και της κατάθλιψης με ιδιαίτερη βάση στα συμπτώματα και τη θεραπεία, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες
 • Ατομικό:  ώρα την εβδομάδα για 6 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμαΌσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! 

Κόστος:
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: Δωρεάν
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 6 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 6 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. 

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 € τα οποία σας επιστρέφονται ως δωροεπιταγή που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο σεμινάριο της επιλογής σας, ή να τη χαρίσετε σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου:
        Το άγχος και η κατάθλιψη, είναι διαφορετικές ψυχικές διαταραχές. Κάποιες φορές όμως το άγχος και η κατάθλιψη, συναντώνται ταυτόχρονα στον ίδιο ασθενή. Σε κάποιες περιπτώσεις το άγχος και η κατάθλιψη είναι παροδικά. Αν όμως ο ασθενής δε μπορέσει να βρει τα «εργαλεία» που χρειάζεται, τότε το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να επιμείνουν και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αψηφούμε περιστατικά που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη.

        Το άγχος και η κατάθλιψη, μπορεί να προκληθούν από διάφορα περιστατικά. Κάποιες φορές το άγχος και η κατάθλιψη προκαλούνται από σωματικές ασθένειες, αποχωρισμούς ή απώλειες προσώπων, ενώ κάποιες άλλες φορές το άγχος και η κατάθλιψη προκύπτουν όταν υπάρχει κρίση σε συναισθηματικές σχέσεις ή οικονομικές δοκιμασίες. Αυτά δοκιμάζουν τα όρια της ψυχικής αντοχής και ισορροπίας με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να νιώθει άγχος και κατάθλιψη.

        Όταν το άγχος και η κατάθλιψη επιμένουν, ο ασθενής οφείλει να επισκεφθεί έναν ειδικό γιατρό, καθώς μπορεί να υποβόσκει κάποια ψυχική νόσος. Η σχέση που έχει το άγχος με την κατάθλιψη, παρόλη την διαφορετικότητα τους, είναι τέτοιας μορφής που το ένα μερικές φορές οδηγεί στο άλλο. Μπορεί το άγχος να είναι σύμπτωμα μιας σοβαρής μορφής κατάθλιψης. Συνηθίζεται επίσης, η κατάθλιψη να συνοδεύεται από κάποια αγχώδη διαταραχή. Το άγχος είναι προειδοποίηση του οργανισμού, προκειμένου να αποφύγει ή να αντιμετωπίσει κάποιον κίνδυνο ή δυσκολία. Ως αποτέλεσμα, το σώμα αναστατώνεται, έχουμε ταχυπαλμίες, γρήγορη αναπνοή και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το άγχος και η κατάθλιψη, είναι δύο παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Η εξέταση του ασθενή που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, από ειδικό γιατρό παίζει σημαντικό ρόλο στην διάγνωση. Ωστόσο προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπισθεί το άγχος και η κατάθλιψη, θα πρέπει ο ασθενής να ακολουθήσει την θεραπεία που θα του συσταθεί.

        Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες, που βασίζονται στην ψυχοθεραπεία και στα φάρμακα. Σε κάποιες περιπτώσεις που το άγχος και η κατάθλιψη, είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν γίνεται ο συνδυασμός των δύο θεραπευτικών μεθόδων. Τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης, που μπορεί να προσέξει κάποιος είτε στον εαυτό του είτε σε κάποιο δικό του πρόσωπο, είναι συγκεκριμένα. Η ένταση και η διάρκεια του άγχους και της κατάθλιψης, δεν αποχωρούν εύκολα μερικές φορές. Το άγχος και η κατάθλιψη, μπορούν να ενταθούν όταν ο ασθενής επιμένει να ανακυκλώνει σκέψεις. Ως συνέπεια των παραπάνω, το άγχος και η κατάθλιψη, επηρεάζουν αρχικά τον ύπνο, την όρεξη και την διάθεση για κοινωνικές δραστηριότητες. Πολλές φορές το άγχος και η κατάθλιψη, οδηγούν τον ασθενή στο να εγκαταλείπει συνήθειες και που τον έκαναν να νιώθει ευχάριστα. Η ένταση που νιώθει ο ασθενής από το άγχος και την κατάθλιψη, επηρεάζουν το σώμα του, καθώς νιώθει κόπωση, ίλιγγο, ζαλάδα. Η εμμονή που προκαλούν οι αρνητικές σκέψεις όταν το άτομο πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, το κάνουν να αλλάζει την οπτική του και να βλέπει απαισιόδοξα το μέλλον. Όσον αφορά την συμπεριφορά, μπορούν να παρατηρηθούν από το περιβάλλον του ασθενή εύκολα. Ένα άτομο που βιώνει άγχος και κατάθλιψη, μπορεί να μην ολοκληρώνει τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει ή του έχουν ανατεθεί. Άλλοτε το άτομο που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, μπορεί να υπερκατανάλωση αλκοόλ, να τρώει περισσότερο και πιο συχνά, να αρχίζει ή να αυξάνει το κάπνισμα. Το άτομο που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, έχει την τάση να συζητά υπερβολικά για θέματα αρνητικά.

        Την διαταραχή που βιώνει την εκφράζει και με τα συναισθήματα του. Κάποιος που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, συνηθίζει να κλαίει εύκολα και πιο συχνά, είναι νευρικός, νωχελικός και κοιμάται συνέχεια. Το άγχος και η κατάθλιψη κάνουν το άτομο να νιώθει ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Ως παρενέργεια το άγχος και η κατάθλιψη προκαλούν το αίσθημα της μοναξιάς και της δυστυχίας χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Εκτός από αυτά που αναφέραμε, το άγχος και η κατάθλιψη επηρεάζουν συνήθως και την γνωστική λειτουργία του ατόμου. Το άτομο που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, νιώθει ανησυχία, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, δυσκολεύεται να ανακαλέσει αναμνήσεις, είναι αναποφάσιστο, μειώνεται η δημιουργικότητα του και δεν μπορεί να σκεφθεί καθαρά.

        Προκειμένου να αντιμετωπισθεί έγκαιρα το άγχος και η κατάθλιψη, θα πρέπει να ανακαλύψει ο ασθενής την αιτία του προβλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να κρατάει κάποιο ημερολόγιο με σκέψεις ή βιώματα που θεωρεί ότι του προκαλούν το άγχος και την κατάθλιψη. Έπειτα πρέπει να μιλήσει σε κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του. Αν δεν πάρει βοήθεια υπάρχουν εργασιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ψυχίατροι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο να αντιμετωπισθεί το άγχος και η κατάθλιψη. Στην συνέχεια πρέπει να βοηθήσει το σώμα του στο να αρχίσει να αντιμετωπίζει το άγχος και την κατάθλιψη. Μια αλλαγή σε υγιεινό τρόπο διαβίωσης, συχνή άσκηση, βιβλία αυτοβοήθειας, ύπνος, μείωση της νικοτίνης και αντίστοιχων ουσιών, βοηθούν στην μείωση της έντασης του άγχους και της κατάθλιψης. Τεχνικές χαλάρωσης, η γιόγκα, ο διαλογισμός βοηθούν στο να χαλαρώνει το άγχος και η κατάθλιψη. Ο περιορισμός της καφεΐνης και του αλκοόλ, η καθοδηγούμενη φαντασία παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς το άγχος και η κατάθλιψη, μειώνονται.

        Εάν ο ασθενής που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη, επισκεφτεί τον γιατρό, θα πρέπει να περιμένει κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις. Ο γιατρός ζητά το ιατρικό ιστορικό του ασθενή που πάσχει από άγχος και κατάθλιψη. Έτσι μπορεί να κρίνει τις επιδράσεις που έχουν το άγχος και η κατάθλιψη στον ασθενή. Θα κάνει ερωτήσεις προκειμένου να δει τι προκαλεί το άγχος και την κατάθλιψη. Πότε ξεκίνησε το άγχος και η κατάθλιψη, πού αποδίδει ο ασθενής το άγχος και την κατάθλιψη, αν νιώθει άλλα σωματικά συμπτώματα από το άγχος και την κατάθλιψη, τι βελτιώνει και τι επιδεινώνει το άγχος και την κατάθλιψη. Επίσης θα ρωτήσει τον ασθενή αν για να αντιμετωπίσει το άγχος και την κατάθλιψη, παίρνει φάρμακα ή ναρκωτικές ουσίες.

        Συνήθως ο γιατρός αποφεύγει να δίνει φάρμακα και προτείνει κάποια κέντρα υγιεινής και ασκήσεις που βελτιώνουν τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης του ασθενή. ‘Όταν η κατάσταση που βιώνει ο ασθενής λόγω του άγχους και της κατάθλιψης , είναι σοβαρή προτείνει τα αντικαταθλιπτικά.Όταν βιώνουμε άγχος και κατάθλιψη ή έχουμε στον περίγυρο μας άτομο που αντιμετωπίζει την κατάσταση του άγχους και της κατάθλιψης, πρέπει να ζητάμε βοήθεια.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.