Natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat
Natriumbicarbonaat zou je kunnen zien als het mildere broertje van soda. Het is een koolzuurzout van natrium. Het staat onder vele namen bekend, zoals zuiveringszout, maagzout, baking soda, natriumwaterstofcarbonaat, natriumhydrogeencarbonaat, dubbel koolzure natron en nog een boel andere namen. In de cosmetica wordt het veel gebruikt als pH verhoger, als badzout en samen met citroenzuur (of een ander poedervormig zuur) in bruisend badzout en bruisballen.

Buiten het gebruik in de cosmetica wordt natriumbicarbonaat gebruikt als bron voor koolzuurgas, voor een lichte pH verhoging of als bestanddeel van bufferoplossingen.

De INCI naam van natriumbicarbonaat is Sodium Hydrogen Carbonate.
CAS-nummer: 144-55-8
EG-nummer: 205-633-8
Wettelijk (REACH) niet ingedeeld als gevaarlijke stof. 

Comments