Godefridi Maurice privé

Maurice Godefridi, is mijn naam, ik ben zoals sommige lezers wel weten, de samensteller en schrijver van deze website. Hier wou ik dan ook wat informatie over mezelf geven.

Geboren op 12 Mei in het gehucht Hauthem, deelgemeente van Hoegaarden. Mijn vader noemde natuurlijk Godefridi met als voornaam Emile, roepnaam Miel en mijn moeder was Rosa Billen. In de verleden tijd zoals ge merkt, dus ondertussen allebei al heel wat jaren overleden.
Ik studeerde aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Tienen. Moderne humaniora, economische afdeling zoals men dat toen noemde. Het college is nog altijd gevestigd in de Broekstraat. Daarna ben ik in Brussel aan het RITCS, film en TV gaan studeren en nog later in Nederland fotografie. Het is dan eind jaren 70' van de vorige eeuw, en ik kom in contact met een alternatieve, terug naar de natuur levenswijze. De kabouters en provo's in Nederland en Oranje Vrijstaat. De tijdschriften Aloha en de Kleine Aarde.  Ik ben dan natuurgeneeskunde en fytotherapie gaan studeren bij het Nederlands College voor Naturopathie oa in Rotterdam. Nog later ben ik een natuurvoedingszaak begonnen in Baarle Nassau en een praktijk als gezondheidsadviseur / fytotherapeut. In 1988 ben ik dan gestart met de eerste herboristenopleiding in Vlaanderen en ben daarna ook les gaan geven bij de nieuwe herboristenopleidingen van Syntra. Ik organiseer elk jaar een herboristenopleiding, geef al vele jaren kruidenstages in Frankrijk (Drôme, Bretagne, Alpen), schrijf over geneeskrachtige planten op verschillende websites (Kruidwis, Infonu, Plazilla, Todio..) en organiseer kruidenwandelingen en cursussen over het hele land. Praktijkles in de vroegere kruidentuin bij Weelde Statie. Bij de looistofplanten zoals Tormentil.
Comments