Phoenix methode


zelfverdediging voor vrouwen, jongeren en mannen

Homepage

workshop kinderen

Iedereen merkt dat de maatschappij aan het verharden is. Je ziet om je heen dat er bedreigende situaties vrij snel kunnen ontstaan. Misschien heb je in je directe omgeving te maken gehad met gewelddadige situaties en wil je dit zelf nooit meemaken.

Er is een hele mooie Latijnse spreuk die zegt "Si vis Pacem Parabellum" welke betekent dat , als je de vrede wil, je jezelf op de oorlog moet voorbereiden.  Het beteknt dus NIET dat je continue in een soort oorlogsstemming moet zijn maar je moet wel voorbereid zijn als het misloopt.

De Phoenix-methode is een zelfverdedigingssysteem welke direct effectief is. Je hoeft geen bodybuilder   te zijn en  geen moeilijke vormen te onthouden.  Geen jarenlange training is noodzakelijk.

Na vroeger een Kung Fu vechtsportschool te hebben gehad, Judo te hebben gedaan en als ex-beroepsmilitair ook nog vechtsport te hebben gedaan, ben ik ervan overtuigd geraakt dat de "zwakkere" in de samenleving ook een kans verdienen om zich te kunnen verweren. Een vrouw zal niet snel naar een Karateclub gaan of naar een kickboxschool omdat men op die scholen altijd beter is en langer getraind is. Men is dus altijd de mindere ten opzichte van alle anderen. Dat is nou net wat men niet wil.  

Een van de basisprincipes is 1-2-3.

1. iemand ontwijken die aankomt

2. iemand ontwijken die je wil vastpakken

3. loskomen van een greep

 

ook als iemand je vastneemt kun je gebruik maken van de 1-2-3.

1. loskomen

2. tegenaanval

3. wegrennen van de situatie