Intensive care


In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

Home

Links

Foto's

filisofisch geleuter

 contact

Biografie

guestbook

klinische lessen

Phoenix methode

 

 Midden achteraan sta ik als anaesthesieverpleegkundige.

 

Buikligging bij een ECMO-patient

 

 

 Ergens ter wereld

  

Zo ziet het dus van binnen uit in een Learjet 35, als er een beademde patient in ligt.

 

Klaar maken voor transport back home.

Dat zag je dus standaard als je uit het raampje keek.

Tja, Intensive care. Wat kan ik erover vertellen? Het is een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik zal even wat vertellen wat ik op dit gebied allemaal een beetje gedaan heb. Ik heb in Duitsland mijn opleiding gedaan tot intensive care/anaesthesie verpleegkundige en heb er op supergespecialiseerde IC's gewerkt. Op die manier heb ik een brede kennis opgedaan met ontzettend veel diepgang.

Het Klinikum in Aken (Duitsland)

Klinikum Aachen

Onderdeel van mijn werkzaamheden waren  helicoptertransporten  van ECMO-patienten. ECMO  is een overbruggingstherapie voor patienten met ARDS. Er zijn maar een 8-tal gespecialiseerde ziekenhuizen in Duitsland die deze therapie kunnen aanbieden . De patienten  worden tijdelijk aan een veno-veneuze hart-longmachine  aangesloten.  Dit gebeurt op de Anaesthesiologische IC. Je moet er je ic/anaesthesieopleiding voor hebben gedaan en je krijgt een vervolgopleiding ECMO (Extra Corporeale Membraan Oxygenatie).

            SAR Heli                         

 

                           IC Heli van ASB

 

 

 

Hiervoor gebruikten we MICU ( Mobiele Intensive Care Units).

 Ik heb op zowat alle IC-specialismen gewerkt, gaande van buikchirurgie, thoracale chirurgie, neurochirurgie, neurologie, CCU, anaesthesiologische IC en natuurlijk ook de OK.

 

Werken in Duitsland  heeft zijn geheel eigen gevoel. Je bent er, in tegenstelling tot werken in Nederland, alleen maar assitentiepersoneel voor de doktoren. Van de andere kant doe je wel meer dingen op de IC. Plus het feit dat de Duitsers  absoluut geen humor hebben. Dat is af en toe wel een uitdaging voor het Nederlandse personeel. Maar ja, alles went.

 

Tevens mocht ik deel hebben in luchttransporten met onder ander learjet 35A.

De 2 learjets 35 A van Senator Aviation

senator aviation

Daarmee deden we internationale repatrieringsvluchten van hoogrisico IC-patienten. Dat gaf me de mogelijkheid om over de wereld te zwerven en ook eens andere IC's te zien . In eerste instantie werd je uitgeselekteerd door headhunters van de Firma om te mogen soliciteren. Toen ik  voor goed werd bevonden, moest ik wel de opleiding tot flightnurse/paramedic volgen .

Je maakt er van alles mee. van gezellige tot absolute puinhoopvluchten.  Ik heb gezien dat het in Nederland nog zo slecht niet is en dat je vooral niet ziek moet worden op vakantie!!!!!!!

 

Daarna ben ik naar Nederland gekomen om via uitzendbureaus te gaan werken op IC's hier ten lande. Ik heb overal gewerkt, Eindhoven, Boxmeer, Den Haag, Venlo, Enschede. Op die manier heb ik een hoop leuke mensen leren kennen maar ook verschillende benaderingswijzen als het gaat om IC.