Nyheter

 
 

La Solitaire du Figaro

lagt inn av Kristin Songe-Møller

Nå er det spennende å følge med på La Solitaire du Figaro; http://player2.georacing.com/?server=Prod&event=100298&race=92936&name=ETAPE+2.

Det er ikke så ofte jeg har tid og overskudd til å følge med på at andre driver med sport og idrett, da jeg får nok av det med min egen trening. 

Jeg kjenner nesten halvparten av deltakerne. Jeg vet omtrent hvordan de seiler og hva de tenker. Som oftest er feltet relativt samlet, men nå er det noen som gambler litt. Det er sjelden det gir uttelling, da det er ekstremt høyt nivå på feltet og de beste gjør sjelden noen store feil.

Løpet i år er på sett og vis underholdende, men med områder med ekstremt kraftig tidevann, kan det være svært frustrerende for seilerne om de kommer på "feil side" av tidevannet. Man kan i verste fall tape 6-8 timer uten egentlig å ha seilt feil.

Jeg har vært igjennom det, så jeg vet hvordan det er.

Ustabilt

lagt inn av Kristin Songe-Møller

Det har vært veldig ustabile værforhold den siste uken, og det ser ut til å forsette å være ustabilt en stund fremover.

Normalt klarer jeg å lese hva slags vind det blir 2-3 dager fremover, bare ved å se på synopsisen. Det klarer jeg ikke nå. Det kan gå både den ene og andre veien. Jeg bruker 5-6 forskjellige værmeldinger. De viser vidt forskjellig vindstyrke, men er mer eller mindre samstemt i forhold til vindretning. I tillegg endrer de prognosene nokså mye for hver oppdatering. Da er det en utfordring å finne et brukbart værvindu, mellom slagene.

Men jeg har en plan :-).


Singlehanded match-racing i Sandefjordsfjorden

lagt inn 23. jun. 2016, 06.55 av Kristin Songe-Møller

Det er to andre som seiler alene i Sandefjordsfjorden. I dag var en av dem ute. Jeg så at han passerte meg, mens jeg fremdeles lå i båtplassen og la ut skjøter, tok ut spinnakerbom, gjorde klar solent'en etc. Så han lå litt foran meg i løype. Da jeg var så godt som ute av fjorden, så jeg at han kom slørende innover. Så brakk han opp, og forsøkte seg på en liten bidevindsmatch. Til tross for at det ikke var noe særlig match, var moro å seile med andre som seiler alene. (Min båt har noe høyere rating, og jeg seiler spinnaker i motsetning til de fleste andre...) Han hadde et rev i storseilet, som han etterhvert plukket ut, mens jeg ble etterhvert litt underpowered med solent. Det var helt riktig med solent da jeg dro ut, for med de kastene jeg hadde ut fjorden, var det godt trøkk. Hadde jeg vært utpå lenger, hadde jeg blitt nødt til å skifte forseil fra solent til genoa.

Da jeg nærmet med Rauer, var det på tide å ta et slag, koble opp spinnaker'n og sette kursen innover. Det var ikke like frisk som i går, så det var ikke så fryktelig spennende. Når man er vant til 2 sifferet tall på logg, er det nokså stusslig å rusle avgårde i 9 knop...  

Skipperen kjører mannskapet hardt!

lagt inn 22. jun. 2016, 10.19 av Kristin Songe-Møller

Det er noen fordeler ved å seile alene. Jeg kjører på, og det er ingen som argumenterer med skipperen eller holder igjen. 

Det var litt kinkige forhold i dag; VSV 17-26 knop, med vinddreininger på 20-25 grader. Jeg flekket opp den store 0,9 oz spinnaker'n. Det er trangt innenfor Svenner og Rauer når man seiler Figaro og logger 2-sifret. Jeg var nødt til å sette spinnaker'n på relativ skarp vind, og med store og raske vindskift er det en liten utfordring for autopiloten. Nødt og nødt til å sette spinnaker'n. Jeg er ikke nødt til å gjøre noe som helst, men jeg gidder ikke å lunke rundt i cruising modus når jeg seiler. Enten er det full guffe, ellers er det ingen seiling, men heller fysisk trening på land.

Jeg smalt ganske raskt opp i en liten broach, gett... Det er helt udramatisk, men jeg har normalt ikke mer enn en eller to broacher i løpet av sesongen, så jeg har ikke alt helt ryggmargen. Ofte har jeg følt at jeg gjerne skulle ha hatt et par hender til ombord, men i dag hadde jeg veldig god kontroll da jeg skulle hente meg inn fra broachen, selv bare med to armer og to ben ombord ;-). Det er jeg veldig fornøyd med.


Nok å gjøre

lagt inn 20. jun. 2016, 22.09 av Kristin Songe-Møller

Det har dessverre ikke blitt noe seiling de siste dagene. Det har blitt litt jobbing på seilloftet. Jeg liker å være nyttig, så til tross for at det går utover seilingen for øyeblikket, så jeg ser det som positivt. Fordelene er at jeg får trent en del fysisk. Det får jeg ikke til når jeg trener på vannet. Jeg går som sagt "all in", og etter en økt på vannet, er jeg såpass kjørt at en treningsøkt på treningssenteret ikke vil bli særlig effektiv.

Planen er å få et par økter på vannet i løpet av uken. Holder fingrene krysset for at det blir brukbar vind. Jeg har et par ting jeg skal teste ut/jobbe med.

"All in"

lagt inn 19. jun. 2016, 01.52 av Kristin Songe-Møller   [ oppdatert 19. jun. 2016, 02.10 ]

Det har ikke blitt all verdens tid til trening på vannet den siste uken. Sånn er det dessverre i blant. Nå liker ikke jeg å gjøre ting halvveis, så jeg går "all in" med alt jeg gjør. Å dra utpå med Fiagro'en bare for å dra utpå, er uaktuelt. Jeg skal ha et visst treningsutbytte på sjøen for at det er noe poeng. Fremfor en tur på sjøen med ingen er lavt treningsutbytte, tar jeg heller en runde med trening på treningssenteret. Det er mindre tidkrevende, og absolutt nødvendig.

Det blir et par dager med jobbing på seilloftet kommende uke. Etter det, håper jeg at jeg får luftet meg litt på sjøen. Det krever stort fokus og mye energi å seile Figaro'en alene og det er en stor jobb å drifte den.

Ettersom det er for mange båter i fjorden i helgen på sommeren, har jeg seilfri i dag. Det blir litt mekking, ellers er det som vanlig fysisk trening. Så blir det en del fundering. Det har vist seg at de spøkelsene jeg har sett på høylys dag, som jeg håpet var innbilning, viser seg dessverre å være høyst reelle. Det gjør at jeg må justere strategien min. Desto mer informasjon jeg har, dess bedre rustet stiller jeg  :-).

Mye som foregår

lagt inn 16. jun. 2016, 23.55 av Kristin Songe-Møller

Færder'n gikk av stabelen forrige helg, nå er det TwoStar og Shetland Race er rett rundt hjørnet. Er det kipt å ikke delta. Nei, men det er kipt å ikke delta i La Solitaire du Figaro som går av stabelen nå.

Denne uken har jeg ikke hatt mulighet til å være på vannet så mye som jeg hadde håpet. Jeg, som alle andre, har forpliktelser som må tas tak i. Det er meldt veldig ustabile forhold denne helgen. Det er både seilsportsliga og Sydosten i fjorden her denne helgen, så det blir fullt... 

Hopp og sprett

lagt inn 15. jun. 2016, 23.52 av Kristin Songe-Møller

Det eneste jeg savnet av mitt liv i Norge, var treningssenteret jeg går på. Det er helt unikt. Det er et fantastisk miljø, i tillegg til at det er mye moro å velge mellom.

Jeg føler meg heldig som har blitt kjent med så mange hyggelige og interessante mennesker. Jeg liker å utvide min horisont, og da er det spennende å snakke med mennesker som har en annen bakgrunn enn meg selv.

Jeg ser at jeg ikke må trene ryggen annet enn vedlikeholdstrening. Den begynner å bli godt definert. Jeg har alltid hatt rette og brede skuldre, og med litt muskler i tillegg, har Musto-skjortene og jakkene blitt ganske trange over skuldrene... Ellers har jeg litt jeg kan jobbe med. Spensten er veldig bra, men det er alltid moro å hoppe høyere enn høyest ;-).

Solo-seiling er krevende både fysisk og psykisk. Så det er bare å trene i vei!

Tannløst "monster"

lagt inn 15. jun. 2016, 06.18 av Kristin Songe-Møller

Min lille 4-bente pelskledde samboer kommer til å bli et tannløst "monster" om et par uker :-(.

Alt dreier seg ikke om seiling og trening. Jeg er matmor til en liten ulv. Det har jeg vært i over 11 år, med unntak av de to årene jeg jobbet i Frankrike. Da bodde den lille ulven min hos mine foreldre.

I dag fikk jeg beskjed av veterinæren, at resten av tennene til min lille hund må trekkes. Jeg/vi har pusset tennene på ulven hver dag de siste 5 årene, så det er ikke negllekt fra min/vår side som gjør at tennene må ut. Det er dessverre en svakhet ved rasen. Det var fryktelig sist vi fjernet en hel del tenner. Bissevoven min ble så pjusk etterpå, så jeg hadde nærmere to døgn i etterkant av operasjonen hvor jeg hadde pelsdyret på fanget. Jeg psyker meg opp til en ny runde, og setter av et par døgn til å være sammen med hunden min døgnet rundt. Det blir tøft, igjen.


Det ser ut som det blir litt jobbing på seilloftet de kommende dagene. Jeg får forsøke å sjonglere tiden min best mulig. Det er som kjent "bare" å prioritere ;-). Det krever sin kvinne å være et "One Woman Show".

Hva er neste?

lagt inn 14. jun. 2016, 23.08 av Kristin Songe-Møller   [ oppdatert 14. jun. 2016, 23.37 ]

Det er et spørsmål jeg ofte blir stilt for tiden. Jeg har ikke noe godt svar. Hadde jeg hatt finansiering på plass, hadde jeg nok ikke vært tilstede her slik at folk kunne stille meg det spørsmålet.

Det er mange som undrer seg over min fraværende på norske regattaer. Jeg vet at er del synes det er sært. Jeg har, av folk som ikke kjenner meg, blitt kalt både sær og egoistisk. Slik jeg ser det, sier det alt om dem og ingenting om meg. Hadde det sportslige nivået vært høyere, vært fokus på seilingen og sportslige prestasjoner fremfor festen og miljøet vært bedre, så er det ikke helt utenkelig at jeg hadde slengt meg med fra tid til annen. Jeg har seilt hele livet. Jeg har seilt regattaer både nasjonalt og internasjonalt. Første internasjonale regattaen jeg var med i var EM (senior) som 15-åring. Så jeg vet hva jeg velger og hva jeg dermed velger bort.

Slik situasjonen er nå, har jeg både større glede og utbytte av å trene på egenhånd. Ved å velge bort å seile amatør-regattaer, får jeg flere timer og mer effektiv trening på vannet. Jeg har litt tid til å jobbe med profilering i form av tekst, bilder og videoer. (Jeg har riktignok ikke hatt tid til å sette meg inn i alle de forskjellige sosiale mediene som finnes. Ettersom som jeg har en markedsstrategi, vil det ta uhorvelig mye tid å lage strategier for alle de forskjellige sosiale mediene.) I tillegg har jeg tid til å trene fysisk.

Det er ikke å kimse av :-).

Fit for fight! Bring i on!

1-10 of 572

Comments