Nyheter

 
 

Motivasjon

lagt inn 20. okt. 2016, 12.06 av Kristin Songe-Møller

Det har blitt mye fysisk trening på meg siden jeg kom hjem til Norge i 2014. Når båten står på land, trener jeg 6-8 økter i uken. 

Jeg ser at mange bruker pulsklokker og pulsarmbånd. De virker som at de har stor glede av å se på dataene etter endt treningsøkt. Det kan være en grei måte å få en ekstra motivasjon for å trene, for dem som trenger det. Jeg er litt nysgjerrig av natur, og har spurt om hva de får ut av dataene. Om de kan bruke dem til å forbedre treningsøktene. Da får jeg som oftest relativt tomme blikk til svar. Jeg går ut i fra at det betyr noe i retning av at det hadde de ikke aldri tenkt på, enda. 

Det hadde vært moro å teste ut makspuls, og hvordan jeg ligger i puls på sal-timene både i forhold til intervallene og makspuls, men jeg har ikke behov for en gadget for å motivere meg til å trene. Jeg vet ikke om jeg ville ha klart å bruke dataene fra en pulsklokke til å forbedre treningsøktene mine, og dermed få bedre resultater, eller om det bare hadde vært en ekstra dings som tar tid. Sal-timene der jeg trener er kjempe bra. Det er et bredt tilbud, nesten valgets kval. I tillegg er instruktørene veldig dyktige og de jeg trener med er hyggelige. 

Når jeg trener styrke (egentrening) er jeg nærmest avhengig av å ha god musikk på øret. Jeg bytter spillelistene mine innimellom, og det fungerer utmerket.

Sunn sjel i et sunt legeme

lagt inn 18. okt. 2016, 06.17 av Kristin Songe-Møller

De siste dagene har det vært mye skriverier om doping i idretten. 

Jeg har bare vært i 2 doping-tester i løpet av min karrière. Begge gangene var det som brettseiler på OL-landslaget. Første gangen jeg ble testet var jeg 17 år gammel og seilte jr.VM i Hellas. Andre gangen var noen år senere under Christmas Race (Eurolymp) i Spania. 

Da jeg begynte å seile på OL-landslaget i brett som 16-åring, ble pumping tillatt. Portugiserne kom med noen rykter om at en (eller var det flere?) av seilerne hadde fått strekkmerker i hunden på underarmene. Ryktet ble riktignok aldri bekreftet. En annen ting man kan undre seg litt over, var at et par av de norske gutta oppsøkte landslagstreneren for å diskutere trenings-opplegg, uten av hverken min bror (som også seilte på OL-landslaget) eller jeg ble invitert til å være med. Det kan selvfølgelig ha vært helt uskyldig. Men med tanke på at han ene utviklet underarmer som liknet på Skipper'n og at jeg (dessverre) vet at landslagstreneren hadde svært lav moral, tenker man jo sitt. 

Som Figaro-seiler ble jeg aldri testet. (Det ville ha vært bortkastede ressurser.) En av mine konkurrenter testet positivt på cannabis, og ble utestengt i 2 år. Han klarte å få sponsorer etter det, og kom tilbake på regattabanen. Da jeg seilte profesjonelt i Frankrike, vet jeg om mer enn en håndfull av Figaro-seilerne som sannsynligvis ville ha testet positivt på cannabis. Jeg håper at profesjonell offshore solo-seiling er en ren sport, med tanke på prestasjonsfremmende midler. Offshore solo-seiling er så mye mer enn rå styrke og god kondisjon. Det er mye kunnskap og erfaring som spiller inn. Selvfølgelig er også mental styrke viktig. Det skal være sagt at akselen på motoren og alt utstyret i båtene som ikke var lov å "stacke" ble plombert, for å unngå juks...


Ny dag, nye muligheter

lagt inn 15. okt. 2016, 23.58 av Kristin Songe-Møller

Uken som var, hadde jeg både driv og tid til å få litt akrylmaling på et lerret igjen. Det er litt uvant å male fjell, da det krever en ganske annerledes palett enn å tegne hav. Jeg liker kraftfulle motiver, og foreløpig foretrekker jeg figurative motiver, så det er det jeg maler. For å få til et bilde med sjel, må jeg male motiver jeg liker. Det er ikke bare å smelle på noen farger på lerret, og forvente at det dukker opp et motiv. Jeg bruker en del tid på å få et motiv "under huden" før jeg kan ta frem et hvitt lerret. Jeg setter enormt stor pris på positive og ikke minst konstruktive tilbakemeldinger. Det gir meg et lite ekstra løft til å fortsette å male. 

Jeg er veldig lei av å få spørsmål om hva som er neste. Hadde jeg kunnet spå om fremtiden, hadde jeg vært rik. Hadde jeg vært rik, hadde jeg seilt IMOCA. 

Det som er kult nå, er at jeg har blitt veldig god på å ha det så bra jeg kan ha det, hver dag. Så jeg har svært lite å klage på ;-). 

"Langt, langt borte saa han noget lyse og glitre"

lagt inn 8. okt. 2016, 08.31 av Kristin Songe-Møller

Soloppganger og solnedganger som minner om Kittelsens "Soria Moria". Fjell som ser ut som kulisser i den klare høstluften. Panoramautsikt over "halve kongeriket".

Den norske fjellheimen er fantastisk. Det siste året har jeg tatt flere turer til fjells alene. Vel, ikke alltid helt alene. Jeg pleier å ha med meg min lille dverg dachs. 

Jeg føler meg svært privilegert som har muligheten og guts til å stikke til fjells alene, tilsvarende som jeg føler ved å stikke til havs alene. Jeg føler meg enormt rik på inntrykk og opplevelser. 

Innimellom er det godt å kunne rømme noen dager fra den såkalte sivilisasjonen. Det setter ting i perspektiv, i alle fall for min del. Nå er jeg etterhvert så trygg på meg selv og mine verdier, at jeg ikke lenger trenger å stikke til havs eller til fjells for å kalibrere mitt indre kompass. Allikevel er det godt å være steder der jeg kan "fylle meg selv helt, på langs og på tvers, fra øverst til nederst", og hvor tankene kan flyte fritt.


Fotografier? Ja, men de er mine :-).

Aha-opplevelser

lagt inn 2. okt. 2016, 05.16 av Kristin Songe-Møller

For meg er det helt naturlig å seile som jeg gjør. Jeg er helt i ett med båten, og har full kontroll. Jeg tenker lite på hvordan det tar seg ut, da jeg har nok med mine arbeidsoppgaver ombord. Når jeg ser på videoene i etterkant, ser jeg at det ser ganske så rått ut. 

For noen dager siden måtte jeg sende over en 3D-modell (arkitekt-jobb), som jeg tegnet for 1,5 år siden. Det forbauset meg at jeg ble svært positivt overrasket da jeg så modellen. At det jeg hadde gjort var såpass bra.

Jeg undrer meg litt over hvorfor jeg føler det slik. 

Når det kommer til maleriene mine, blir jeg konstant påminnet om hva jeg kan (og hva jeg ikke er fullt så dyktig på...), da jeg har et utvalg av mine malerier hengende på veggene hjemme. Det hender at jeg føler litt prestasjonsangst. Jeg vet aldri om maleriet jeg jobber med blir like bra, eller helst bedre, enn de beste maleriene jeg har laget. 

Barometeret mitt har falt betraktelig

lagt inn 29. sep. 2016, 05.35 av Kristin Songe-Møller

Det er helt greit at båten min ligger i krybben, nå som det blåser relativt friskt. Det blåste 19,7 m/sek på målestasjonen på Svenner kl 13 i dag. Det er meldt at vinden skal øke utover ettermiddagen. 

Båten min har det mye bedre på land i krybben, enn å ligge i båsen og nøkke i fortøyningene. Ettersom Figaro'en er en fullblods regatta-båt, har jeg ikke et eneste kryssholt. Jeg fortøyer i forstag og padeyes. Springene fortøyer jeg i vant og på vinsjer. 

På isobar-kartet på Metoffice, ser det ut som at det bygger seg opp et nytt dypt lavtrykk i Atlanterhavet. Det kan være at det fyller seg opp før det når Norge i begynnelsen av kommende uke. Det er ikke uvanlig at det danner seg et sekundær-lavtrykk. De pleier ofte å være små, men svært hissige. Vær er moro!

For en dag!

lagt inn 24. sep. 2016, 23.12 av Kristin Songe-Møller

At gikk etter planen, eller mye bedre!

Jeg fylte 40 år i går. Nei, det gjør meg ingenting å fylle 40. Jeg føler meg sprekere enn en 25-åring, og føler at jeg har erfaring som en 50-åring. Jeg synes det er en god kombinasjon :-).

"Murphy's Law" er et kjent begrep. Nå man strekker strikken til bristepunktet, er de selvfølgelig større risiko for at den ryker, enn om man lar strikken ligge. Jeg pleier ikke å holde igjen, og opplever dermed ofte at det er godt å "forvente det beste" og frykte/planlegge for det verste.

I går gikk alt min vei! Det føltes helt fantastisk. En god start med Sh'Bam på treningssenteret. Jeg fikk til og med en liten oppmerksomhet fra instruktøren! Deretter ble det en tur opp i masten for å ta ned vindfløya. Min far hjalp meg opp. Denne gangen dro jeg meg såpass bra opp, at min far nærmest bare dro inn slakken. Det var moro å kjenne at kroppen min fungerer så bra. Vinterkonserveringen er motoren gikk veldig greit. Nå hadde jeg et par ekstra hender tilgjengelig denne gangen, og det gjorde jobben litt mindre stressende. På kveldsturen med min hunden min, møtte vi den lokale fiskere, som vi gjør innimellom. Han er 85 år gammel, og har mange røverhistorier på lager. Han stoppet meg, for han hadde så mange nykokte krabber i bilen. (Han vet at krabber er det beste jeg vet.) Jeg fikk en stor bærepose med krabber! (Han visste ikke at det var 40-årsdagen min.) 

Igjen, for en dag!

Dukker ned under radaren, og jobber som et uvær ;-)

lagt inn 21. sep. 2016, 11.58 av Kristin Songe-Møller

Det er godt å ha en utdannelse å falle tilbake på ;-). Nå er det fullt trøkk med arkitekt-jobbing. Jeg regner med å være "lenket til tegnebordet" de kommende dagene. Uansett kommer jeg til å ta meg tid til å trene. Trening gjør at jeg jobber enda mer effektivt og fokusert, om det er mulig...

Jeg hadde egentlig planer om å kjæle litt med båten min denne helgen; vinter-konservere motoren og ta ned vindfløya. Jeg får se hva jeg blir nødt til å prioritere.

Slik jeg ser det er det et luksus-problem å ha mye å gjøre. Jeg trives veldig godt med beinhard jobbing i perioder. Jeg liker å få brukt hodet på mer enn det estetiske vel å male og det tekniske ved soloseiling.

Jeg glemte meg litt...

lagt inn 19. sep. 2016, 10.50 av Kristin Songe-Møller

Når jeg er sammen med andre mennesker, pleier jeg å justere meg inn på en form for felles plattform. Jeg har et relativt bredt kompetansefelt, så det er sjelden vanskelig å finne en felles nevner.

I går møtte jeg noen hyggelige mennesker da jeg ar på tur med hunden min. Den lille jenta var veldig kontaktsøkende, og svært opptatt av at hun skulle begynne på turn. Hun slo hjul og gjorde noen forsøk på spagaten. Jeg er jo litt leken, så jeg viste at jeg ikke kom så dypt ned som henne i herrespagaten. Men så smatt jeg ned i damespagaten. Jeg klarer ikke å strekke ut bena helt, men jeg kommer ned. Den lille jenta og bestemoren måpte. Nei, jeg har aldri gått på turn. I en bisetning sa jeg at jeg ble loset inn i seilsporten som liten. Jeg syntes jeg hadde sjokkert dem nok, så det hadde vært fullstendig "overkill" å fortelle at jeg er offshore soloseiler.

Jeg pleier å holde litt igjen, for det kan bli litt mye for enkelte. Jeg trodde dette var "innenfor" å leke litt med tøying og bøying, men det var kanskje litt i overkant at en dame på snart 40 smetter ned i spagaten sånn nesten helt uten videre.

Egentlig er det litt synd at jeg føler at jeg må holde igjen, og passe på hva jeg sier til hvem. Jeg er jo bare meg. Dessverre har jeg gjennom mange år opplevd at enkelte forsøker å "sette meg på plass" eller fremheve seg selv ved å forsøke å rakke ned på meg. Det er svært ubehagelig. Nå gjør jeg det jeg kan for å unngå å komme i slike situasjoner, ved å holde en relativt lav profil, men allikevel dukker det opp situasjoner fra tid til annen. Jeg hadde et par slike situasjoner forrige uke. Den ene håndterte jeg ved å hyggelig be han dra dit pepper'n gror, selvfølgelig på en slik måte at han gledet seg til reisen. Den andre situasjonen var så utrolig barnslig, det var tydelig mangel på dannelse, så jeg gadd ikke å nedlate meg til å kommentere det. Dem om det, og meg om mitt. :-)

Underfundig

lagt inn 18. sep. 2016, 00.37 av Kristin Songe-Møller

Det er interessant å se hva som fenger og hva som tydeligvis ikke faller like godt i smak i sosiale medier. Det virker som at det må være "lett" underholdning. Jeg har lagt ut et par ting som er litt underfundig og/eller har doble betydninger, og det ser ikke ut til å falle i smak. Jeg synes det er morsomt med slike ting, men ettersom det ikke ser ut til å falle i smak, holder jeg det heller for meg selv. 

Jeg ser at FB brukes på mange forskjellige måter. Selv liker jeg dårlig å dele artikler, videoer etc. da det er sjelden at jeg er helt enig med alt som er skrevet eller sagt, og føler at det dermed blir feil å "sette mitt stempel" på det. Det kan nok kanskje oppfattes av enkelte som at jeg er egoistisk og selvsentrert, hvis man trekker konklusjon på et så ufullstendig grunnlag. Slik jeg ser det er det helt unødvendig å dele min oppfatning av samfunnet med mennesker jeg ikke kjenner, eller knapt kjenner. Jeg liker å diskutere og fundere på hvordan ting henger sammen, eller mangel på sammenheng. Hjernen min jobber nærmest konstant med å finne logikk. I enkelte sammenhenger kan det være nokså slitsomt og utmattende, men i andre sammenhenger er det en stor fordel. 

1-10 of 624

Comments