Nyheter

 
 

Kanskje...

lagt inn 21. apr. 2017, 06:52 av Kristin Songe-Møller

Jeg fant ikke løsningen på elektronikken, så jeg sendte en e-post til NKE Frankrike. Tro det eller ei, jeg fikk e-post tilbake allerede dagen etter! Nå har vi mailet et par ganger fram og tilbake, og jeg er optimistisk. Jeg har fått et koblings-skjema som jeg skal gå igjennom. Jeg håper det er så enkelt som at sikringen mellom batteriet og "kontrolleren" som har røket. Jeg holder fingrene krysset. 

Fullstendig galskap

lagt inn 18. apr. 2017, 22:02 av Kristin Songe-Møller

Båten kom på sjøen i går, en dag før avtalt tid. Naboene mine hjemme tok seg til rette på min eiendom i påsken, da jeg ikke var hjemme.

Det ble litt mye å ordne med på kort tid de siste påskedagene.

Til tross for tiltak fra (og på) min side, er jeg langt fra trygg på at naboene mine har gitt opp opparbeidelsen av en del av eiendommen min, som om den var sin, så vil jeg ikke skrive mer om det på nåværende tidspunkt. Hvis de mot formodning skulle lese dette, kan jeg informere om at jeg ikke er sint. Jeg er rasende! For alle andre; normalt er jeg en hyggelig og omgjengelig person, så lenge man ikke tråkker meg på tærne. 

På Framnæs hang de meg (båten altså) i krybba ved 14-tiden i går, slik at jeg skulle få tid til å stoffe områdene der skroget har ligget i krybba før jeg skulle på vannet i dag tidlig. Jeg fikk spørsmål om jeg ville settes på vannet samme ettermiddag, og det var jo helt strålende! Det er minusgrader i skrivende stund, så det var greit å slippe å bli sjøsatt når dekket er glatt. Motoren min startet på første forsøk! Jeg må riktignok bort å mekke litt i dag, da log'en og ekkoloddet ikke ga noe data. (Det kunne jeg ikke få testet på land.) Jeg har en mistanke til årsaken, så jeg vet hvor jeg skal begynne å jobbe med den saken. Ellers har NKE nå fått forhandlere i Norge, og jeg kjenner begge to relativt godt, så dette er ikke noe problem. Det er bare elektronikk, og det har en løsning. Jeg fikk det nye løygang-tauet i posten i går ettermiddag, så det skal også på plass i løpet av dagen. Det blir bra!

Behagelig

lagt inn 11. apr. 2017, 22:10 av Kristin Songe-Møller

Nå har jeg ligget lavt i terrenget en stund. Det er veldig behagelig. Jeg fikk en liten påminnelse om hvordan det er å være "på trykk" da Seilmagasinet tok kontakt med meg for noen uker siden. Ikke at det var noe negativt, for jeg er bevisst på skille mellom jobb og privat. Det krever riktignok litt mer/annet fokus enn å ligge under radaren.

Da jeg seilte profesjonelt var det å være i media en del av jobben (i mitt tilfelle i forbindelse med å forsøke å skaffe sponsorer). Det var helt greit. Nå som jeg ikke ser at jeg har noe økonomisk å hente på å være profilert, synes jeg de er behagelig å leve litt mer tilbaketrukket. (Jeg er litt usikker på hvordan det stiller seg i forhold til billedkunsten min.) Det har både fordeler og ulemper ved å være profilert. Noe av det positive er at jeg blir kjent med mennesker jeg ellers ikke hadde krysset veier med. Det negativet er at enkelte blir misunnelige, og ser det som at jeg stiller meg lagelig til for hugg. Jeg opplever også at enkelte trekker seg unna. 

Jeg har aldri vært opptatt av å figurere i media, som privatperson. I løpet av min karriere har jeg selv tatt kontakt med media for å få omtale (i forbindelse med jobb), en håndfull ganger eller så. Ellers har pressen alltid kommet til meg.

Nå har jeg hatt nok å henge fingrene i med båt-puss, trening og tegninger/malerier de siste ukene. Med raske bytter og intens jobbing, kjenner jeg at min selv-kritiske dømmekraft ikke er like sterk som den pleier. Det er årsaken til at jeg ikke har lagt ut noe på FB i det siste, hverken foto av båt-puss eller maleriene jeg jobber med. Båt-pussen har gått som på skinner, og det har dermed ikke vært noe spesielt å rapportere om. Maleriene mine... Jeg jobber med litt andre uttrykk, som ikke er fullt så figurative, og jeg er usikker på om jeg synes det er bra nok til å vise frem. Eller, jeg er kanskje mer usikker på om de blir godt mottatt, da de figurative bildene mine ser ut til å fenge. Jeg må la det ligge litt, for å se det med friske øyne, mens jeg jobber videre med nye ting.

Du skal ikke skue hunden på hårene

lagt inn 11. apr. 2017, 07:55 av Kristin Songe-Møller

En liten kuriositet:
Min båt er i underkant av 33 fot. Løygang-tauet er 13,5m langt. (Jeg måtte måle det da jeg bestilte nytt.)

Det høres ikke ut som store båten når folk spør meg om hvor stor den er. Et riktigere spørsmål er hvor mange knop jeg klarer å dra den opp i på fullplan. Alene.


Det er ikke lenge før jeg er på sjøen igjen. Normalt sitter alt i fingrene fra første stund, men jeg trenger ofte et par økter på vannet før selvtilliten er tilbake der den skal være. Det jeg driver med er ikke ufarlig, så jeg er nødt til å være 100% trygg på både utstyret og på meg selv.

Check!

lagt inn 8. apr. 2017, 10:08 av Kristin Songe-Møller

Det eneste som gjenstår før sjøsetting er å smøre propellen. Jeg ser ikke bort i fra at jeg tar en poleringsrunde til på propellen før sjøsetting, og da er det greit å vente med å smøre den opp til det er gjort. Ellers er alle punktene på "gjøre-listen" min huket av.

Det er selvfølgelig litt jeg kan pusle med og ting (spinnakere og sikkerhetsutstyr) jeg kan ta ombord. Men det er det ingen brå-hast med. Det er godt å fått gjort det jeg skal, nå som det har vært vær for å jobbe ute. 

Et lite tips

lagt inn 6. apr. 2017, 07:23 av Kristin Songe-Møller

For å fjerne maling (les; bunnstoff) man har fått på huden (les; i ansiktet, på hendene har man selvfølgelig engangshansker), bruk olivenolje. Olivenoljen er skånsom, til og med bra for huden, og fjerner malingen nesten som ved magi! Det er godt å slippe å måtte bruke kjemikalier på huden for å fjerne maling. Jeg bruker nok kjemikalier ellers...

Nå er bunnen kobberfarget igjen. 2 strøk. Som vanlig fikk jeg et dryss med kobberfargede fregner. Det er ikke nevneverdig kledelig. Det er der olivenoljen kommer inn. Et alternativ er selvfølgelig å smøre seg med en fet krem, eventuelt vaselin eller olivenolje, før man setter i gang med malingen. Da er det nærmest bare å vaske ansiktet med vann etterpå, så er man ren igjen. 

Tiden for små-skader

lagt inn 3. apr. 2017, 09:18 av Kristin Songe-Møller

Egentlig er det vel litt å overdrive å kalle det små-skader, men jeg ser at jeg har litt flere merker på kroppen nå som jeg har begynt med båt-mekkingen enn på vinteren.

I dag klarte jeg å stikke meg til blods i fingeren med nålen da jeg sydde en spleis. Det var litt kronglete sted jeg spleiset fast tauet, dermed ble det litt stikking i fingeren.

Etter jeg var i masten, hadde jeg som vanlig klart å skrape opp huden på den ene leggen. Det må ha vært etter et møte med et av salingshornene.

Da jeg hjalp mine foreldre med deres båt, klarte jeg å skrape meg opp på hånden på et par splinter. Jeg hadde også et lite blåmerke på låret som jeg ikke riktig vet hvor kom fra.

Selvfølgelig har jeg også sørgerender under neglene. Det matcher vel i grunnen ganske bra med min vakre jumpsuit (godt brukt mekkedress)...

Skal, skal ikke...

lagt inn 1. apr. 2017, 08:13 av Kristin Songe-Møller

Det er godt å ha litt tid på båt-pussen i år. Da får jeg gjort en ting eller to som jeg har nedprioritert tidligere. Jeg pusler litt med båten når det er vær for det. Når det ikke er det, jobber jeg med tegning og maling. Treningen går som den pleier uansett vær, i alle fall inntil jeg er igang med treningen på vannet. Da blir det nok bare vedlikeholds-trening, i motsetning til mengde-treningen jeg har hatt i vinter.

Nå funderer jeg litt på om jeg skal lage en liten serie med trykk av et av mine tørrpastell-tegninger. Spørsmålet er om det er marked for det, og hvis det er det, hvilket bilde skal jeg velge? Jeg vet hvilke jeg liker best, men jeg er veldig subjektiv med tanke på at jeg har opplevd det jeg tegner og at jeg i tillegg har slitt med å få frem det uttrykket jeg har ønsket. Jeg lurer på om det er interesse for en liten (eksklusiv) serie, da til en høyere pris enn jeg har solgt til tidligere. Det er en gambling å kjøre igang en serie, da det er langt fra gratis å trykke opp. I tillegg er bildet "brukt opp" som trykk når jeg har laget en nummerert serie. Skal jeg selge mer da, har jeg kun med originalen. 

Det sitter litt langt inne å selge originalene mine, av to grunner. Det ene er at jeg er glad i bildene mine. Det andre er at jeg ikke har erfaring med hvor varige de er. Trykkene jeg lagde i de to foregående runde, hadde en garanti på lys-ekthet på 100 år. 

Tit for tat

lagt inn 29. mar. 2017, 23:37 av Kristin Songe-Møller

Etter å ha fått litt hjelp av min far til å bli heist opp i masten min, var det min tur til å gjengjelde tjenesten. Ettersom presenningen mine foreldre har på båten sin, er svært tung (og solid), hjelper jeg alltid til med å ta den både på og av. Nå er den tatt av. Storseilet på båten til mine foreldre er også veldig tungt, så jeg fikk hjulpet til med å sette på det i samme slengen.

Min far skulle også opp i masten en tur for å montere vindfløy og vindex. Det er relativt enkelt å hive meg opp i masten min, da jeg klatrer litt selv og jeg har selvfølgelig selftail-vinsjer og avlastere, som alle nyere båter. Mine foreldres båt er fra 1978, og har den originale dekksutrustningen. På den tiden var det ikke avlastere, så båten har en vinsj for hver "oppgave". Det er selvfølgelig ikke selftail-vinsjer, så da jeg heiste min far opp i masten, måtte jeg både vinsje og taile; en hånd på vinsjehåndtaket og en på tampen. Det er three-speed-vinsjer, med et gear uten utveksling, et medium gear og et lett gear. Jeg klarte å kjøre på med medium gear hele veien. Jeg ble ikke sliten engang!

Da jeg lashet på rekke-vaierne, så jeg at lashingen var et ymse tau. Det likte jeg dårlig, med tanke på sikkerheten. Da var det bare å finne frem noen meter med dyneema fra en av mekke-boksene jeg har i bilen, og skifte ut lashingen. Det er hyggelig å kunne yte litt ekstra, når jeg har både kompetansen og remediene til å gjøre det.

Datoen er satt

lagt inn 27. mar. 2017, 08:11 av Kristin Songe-Møller

Sjøsetting i år blir 19. april. Det blir bra. I fjor var jeg ute 30. mars, fordi båten innenfor meg skulle ut. (Det viste seg senere at han ikke ble ferdig, og kom på sjøen først 20 dager senere. Han hadde tydeligvis litt dårlig samvittighet for det.) Da jeg skulle ut i fjor, hadde båten min frosset fast i krybba. Vi måtte stå med vannslanger for å tine frosten i paddingen til krybba. 

Det er fint å ha litt mer tid på å pusle med båten. Det er ikke så mye som skal gjøres, men det er å foretrekke å jobbe med båten i min gode tid, når været er samarbeidsvillig. I fjor opplevde jeg at det var 2 cm med snøslaps på dekk da jeg skulle ut på en liten treningstur på vannet en morgen. Det var litt glatt å rusle rundt på dekk å klargjøre for seiling. Det håper jeg å unnslippe med litt senere sjøsetting.


1-10 of 691

Comments