HOVED/TITTELSPONSOR

DELSPONSOR

UTSTYRSLEVERANDØR:

Ønsker du å støtte meg? Kjøp trykk av mine malerier!

Se min nye nettside for billedkunst:

 
 

Franskmenn er franskmenn, sånn er det med den saken

lagt inn 17. apr. 2014, 12.53 av Kristin Songe-Møller

Jeg begynner nå å ane hvorfor solo-seiling er, og forblir, franskt. Det er ikke bare å komme som utlending i Frankrike og seile på lik linje med franskmennene. Franskmenn er franskmenn. De vil helst ha sine ting for seg selv. (Motivasjonen bak det, kan man jo bare spekulere i.)

En av mine tidligere internasjonale brettseilerkolleger, fortalte meg at han for noen år siden hadde snust på Mini 6,50. Men da han hadde hørt om hvordan en av hans landsmenn hadde forsøkt å komme seg inn i Mini 6,50-klassen i Frankrike uten hell, fant han på noen annet å gjøre i stedet.

Det er utrolig synd at ikke-franske opplever at det er så vanskelig å bli akseptert som solo-seiler i Frankrike, at de heller gjør noe annet. Det gjør at solo-seiling forblir veldig "franskt". Jeg visste at det ville bli tøft da jeg bestemte meg for å seile Figaro, og forberedte meg på et nokså ensomt og strevsomt liv, så jeg fikk ingen negative overraskelser. Jeg hadde fått en aldri så liten smakebit på ensomheten i Norge, da jeg begynte med solo-seiling, for likestillingen hadde ikke kommet så veldig langt i Norge i 2007...

Nå har solo-seilingen i Figaro-klassen vært utfordringer som har passet meg perfekt. Jeg trives med slike utfordringer. 

Smil til verden

lagt inn 12. apr. 2014, 11.42 av Kristin Songe-Møller

Jeg skulle så gjerne vært flere steder samtidig. Jeg har utrolig mange hyggelige venner og naboer i Norge, men jeg har også noen gode venner og mange støttespillere i Frankrike. Noen ganger føles det som at jeg lever et dobbelt-liv. 

I en perfekt veden skulle jeg ha hatt en delt sesong mellom Frankrike og Norge. Transat og La Solitaire du Figaro vår/sommer-sesong, og høst sesongen i Skandinavia. Full profilering i Frankrike, og god profilering i Skandinavia etter vel gjennomførte bragder i Frankrike og over Atlanterhavet. 

Til tross for økonomiske bekymringer, og litt usikkerhet i forhold til å løse logistikken på best og billigst måte, er jeg i forbausende godt humør. Jeg er omgitt av hyggelige og positive mennesker. Det gir positiv energi. Da er det ikke vanskelig å smile.

Når jeg klarer å få litt inntekt igjen, står jeg friere til å gripe de mulighetene som byr seg. Det er litt spennende å se hva som befinner seg rundt neste sving. Jeg er klar for nye/flere utfordringer og nye eventyr. Bring it on!


Ikke akkurat et luksus-cruise

lagt inn 10. apr. 2014, 05.26 av Kristin Songe-Møller

Dagene nå går med til å planlegge fremtiden, og å være mentalt forberedt på "alt", som vanlig. Det tar en del tid, men det gjør at jeg ser muligheter der andre ser begrensninger.

Det blir seiling i Norge fremover. Jeg ville ha foretrukket å seile singlehanded over Nordsjøen, men jeg trenger litt hjelp (en bodyguard) på land før avreise. Så jeg får med meg en passasjer. Det blir nok ikke noe luksus-cruise. Det er bøtte til toalett, drikkevann på 20l kanner og rør-køyer. Det er selvfølgelig ikke noe varmeapparat ombord. Men nå har jeg bra med Musto-klær, så det skal ikke være noe problem å holde varmen. Nå er det jeg som skal seile, så min passasjer slipper å ta vakter og kan kose seg i rørkøyen (men han må belage seg på å ligge i lo...).

Figaro-seiling i Norge blir en liten PR-tur, og forhåpentligvis bare et lite intermezzio. Jeg håper jeg klarer å skaffe finansiering til videre seiling i den profesjonelle Figaro-serien, slik at jeg kan forsette det jeg har begynt på. Jeg har kommet et godt stykke på vei seil-teknisk. Jeg har blitt profesjonell i å vedlikeholde båter. I tillegg har jeg et godt nettverk på plass i Bretagne, så alt er klart der for meg for et 100% profesjonelt opplegg. Det kunne ikke vært stort bedre. Det gjør at jeg kan fokusere 100% på jobben, i motsetning til da jeg reiste ned i 2012 hvor mye av tiden gikk med på å orientere meg om hvordan ting fungerte i Frankrike og hvordan Figaro-serien var organisert.Sitat

lagt inn 8. apr. 2014, 11.40 av Kristin Songe-Møller   [ oppdatert 8. apr. 2014, 11.47 ]

Min mor nevnte at hun hadde lest et sitat fra Coco Chanel en tid tilbake.

“It’s probably not just by chance that I’m alone. It would be very hard for a man to live with me, unless he’s terribly strong. And if he’s stronger than I, I’m the one who can’t live with him. … ",
Coco Chanel


Det blir 3 fulltidsjobber fremover, hvorav kun en blir betalt (håper jeg)...

lagt inn 8. apr. 2014, 02.57 av Kristin Songe-Møller

Jeg skulle ønske jeg seilte Transat AG2R nå. Men ingen bedrifter har vært interessert i å profilere seg på regattabanen/Atlanterhavet og i franske og norske medier, så det gikk ikke denne gangen. Men jeg jobber med å skaffe finansiering til solo-Tansat'en 2015, slik at jeg kan fullføre det jeg begynte på i fjor.

I mellomtiden er jeg nødt til å få inn mye frisk kapital. Da sponsorene/investorene uteblir, må jeg få en inntekt på en annen måte. Det som bekymrer meg med det, er at det vil bli vanskelig å jobbe fulltid og samtidig skulle gjøre en god profil på den norske regatta-banen og skaffe finansiering samtidig. Alle tre jobbene er fulltidsjobber. Det vil si at alle de 24 timene døgnet består av vil gå med til jobbing. 

Nå er jeg svært effektiv i det aller meste jeg foretar meg, så jeg må kunne klare det. Mastehavari i Transat AG2R

Gildas Morvan og Charlie Dalin, i Circle Vert (båten til Gildas), mistet masten halvannet døgn etter start. Båten til Charlie Dalin, var en av de to båtene som veltet på land i Port la Foret for en måned siden. 

De sa at masten røk ved første salingshorn. Det kan tyde på at de, som jeg, røk D1 (undervantet).

Usikker fremtid

lagt inn 4. apr. 2014, 08.18 av Kristin Songe-Møller

Jeg er helt blakk. Jeg ser noen muligheter, men det kommer ikke til å bli lett fremover. Men vi har alle våre utfordringer å slite med. 

Jeg må få en inntekt. Jeg har sett på stillingsannonser, men jeg sitter igjen med en følelse av at jeg er mye mer verdifull for den rette arbeidsgiveren som "ambassadør" for bedriften, som proff solo-seiler. Det er mange som kan gjøre en "vanlig" jobb, men svært få som kan seile alene på havet og være et godt forbilde som igjen reflekteres positivt på arbeidsgiver/sponsor/samarbeidspartner. Det koster riktignok litt mer med en Figaro-kampanje, men jeg er verdt det ;-). Det er flere som jobber med kommunikasjon i Frankrike, som mer enn gjerne vil jobbe for meg. Sånn er det å ha en helt unik profil. 

Nå jobber jeg med å skrive om alt som har skjedd i kulissene de siste to årene. De som tror det er tøft å seile alene på havet, skulle bare visst hvilke utfordringer jeg har hatt på land. Heldigvis har det også vært noen lyspunkt, ellers hadde det vært uutholdelig. Uansett hvor store utfordringene har vært, vil jeg fortsette! 

Jeg har kommet langt, men jeg kan komme mye lengre!

Figaro-kunst

lagt inn 3. apr. 2014, 02.13 av Kristin Songe-Møller

Jeg er så heldig å ha originalmaleriene på veggen. Jeg har fremdeles noen trykk igjen, så det er mulighet for flere å ha Figaro-kunst på veggen. De kan bestilles meg på mail eller Facebook.

Lillesøster

lagt inn 30. mar. 2014, 08.44 av Kristin Songe-Møller

Helgen har gått med til båtpuss. Nå har min fulltidsjobb vært båt, både mekking og seiling, i 2 år, så å finne meg med sandpapir under et skrog er et normalt syn. De to siste dagene har jeg vært så heldig å få tilbragt sammen med min bror og hans familie-båt. Det har vært to intense dager med båtpuss på Fjærholmen i strålende vær og i et godt miljø.

Båten er en Hero 101, en trygg familie-båt fra 1978. Det gjenstår litt arbeider på den for å få den helt "up to date", men min bror har jobbet en del med den og jeg synes den begynner å bli riktig så fin. 

Jeg må riktignok spleise om akterstaget hans. Det ble spleiset av en seilmaker for et par år siden, men spleisene som er gjort, svekker styrken på dyneema-tauene drastisk. Jeg er overrasket over hvor amatørmessing det er gjort. Men det er enkelt å gjøre noe med. Det bør ikke ta mer enn en halv dag å få det perfekt.

Jeg gleder meg til en tur utpå for å trimme det nye storseilet og den fine genoa'en. Jeg tror nok vi skal få fart på båten sammen. Min bror en en svært dyktig seiler, med flere NM-gull i Mistral One Design og gode resultater i Express-klassen i sin tid.

Om en ukes tid, skal jeg hjelpe mine foreldre med deres båt. Når jeg har vært inne på merittene til min bror, kan jeg i samme slengen nevne at min far har 3 NM gull i A-jolle.

Jeg er heldig som har en familie der vi hjelper hverandre :-)


Det store spørsmålet om hvem som vil profilere seg som min samarbeidspartner, er fremdeles ubesvart.

"Bag-lady"

lagt inn 28. mar. 2014, 05.45 av Kristin Songe-Møller

Etter å ha bodd i bag i 2 år, er det en luksus å ha garderobeskap. Vaskemaskin og rene klær til enhver tid, ja, det er også virkelig en luksus. Hageslange for bilvask er helt topp. Eget soverom, og ikke måtte sove i stuen/arbeidsrommet er også deilig.

Jeg har virkelig levd fra hånd til munn. Jeg har glemt hvor enkel tilværelsen i Norge er/har vært. Når jeg er vant med en hverdag i Frankrike hvor alt er en utfordring, som jeg har tatt på strake armer, skjønner jeg nå hvor mye jeg har utviklet meg som menneske.

Nå skulle jeg helst vært på to steder samtidig, men det lar seg dessverre ikke gjøre.

"Gjort er gjort...

lagt inn 26. mar. 2014, 05.25 av Kristin Songe-Møller

og spist er spist, og heretter skal alle være venner." - Hakkebakkeskogen.

Hakkebakkeskogen på kassett var min favoritt da jeg var liten. Jeg sjekket sitatet nå, og var litt overrasket over å lese at det fulle sitatet ender med "og heretter skal alle være venner". Er det ikke da en risiko for å bli spist? 

Jeg mener ikke at man skal være uvenner eller ha fiender, men det kan kanskje være en fordel å trekke seg litt unna for å være helt sikker på å ikke bli spist. Eller???

"Gjort er gjort", er godt sagt. Man kan ikke endre fortiden, men man kan forme sin egen fremtid :-). Jeg er helt blakk, og vel så det, men jeg ser på tiden fremover som nye eventyr! Jeg trives dårlig med å bli presset inn i en form, så jeg er spent på hva jeg klarer å få til som passer meg.

En god venn av meg fortalte at han hadde et favoritt-sitat fra Ole Brumm: ""Det var ikke særlig klokt sagt, Brumm," sa Nasse Nøff. "Det var klokt da det var inne i hodet mitt, men så skjedde det noe på veien ut..." svaret Ole Brumm." Det er ikke dumt å ha dette sitatet i beredskap når man egentlig burde ha bitt seg i tungen.

Det er mange fine Ole Brumm-sitater. 


Forutsette og uforutsette ting

Grunnet uforutsette hendelser, hadde jeg litt over et døgn på meg til å pakke bilen med det viktigste, og kjøre til Norge. Ettersom jeg ikke har finansiering for kommende sesong, har det hele tiden vært planen. Det ble bare fremskjøvet en uke. 

Jeg kjørte fra Camaret på søndag morgen, og etter 25 timers non-stop på veien var jeg hjemme i Sandefjord. Bilen min går som en kule. I følge spesifikasjonene har den en toppfart på 183 km/t. Den går så fort, og det var til og med litt mer krefter igjen! Men det får nå finnes grenser for hvor tung på foten man bør være.

Jeg kom hjem til ulåst hus! (Ja, jeg låste huset da jeg forlot det. Jeg husker at min far også sjekket det.) Noen uvedkommende har vært i huset mitt! Heldigvis har jeg ryddet ut alt av verdier selv, så det eneste som var skjedd var rot i boden min og routeren min var stjålet. Jeg ringte politiet samme dag, og de kom i løpet ev en halv time. Jeg fikk kjøpt meg ny router omgående, for internett må man jo ha. Jeg har montert sikkerhetslenke på innsiden av ytterdøren, og hengelås som ekstralås på yttersiden. (Ny lås koster for mye, og forsikring dekker ikke ny lås i dette tilfellet.)

Neste utfordring var at varmtvannsberederen min hadde takket for seg. Jeg fikk ny på dagen! Comfort sa at de "kom fort". Og det gjorde de virkelig. 

Alt er så lett å ordne her i Norge hvor alle snakker norsk, og hvor jeg vet hvordan systemene fungerer. 

Hva med båten?
Hvis det ikke dukker opp en god sponsor/samarbeidspartner i løpet av de neste to ukene, blir det Figaro-seiling i norske farvann i sommer. Så får jeg se om det er mulig å få til en høst-sesong i Frankrike, og forhåpentligvis få mulighet til å seile Bretagne-Martinique våren 2015, og fullføre det jeg begynte på i fjor.

1-10 of 267