Sommerhus i Kramnitse

Huset, blev færdigbygget i august 2005, ligger på det dejlige Lolland med en meget spændende dansk natur.

Aflejringerne fra isbræerne ligger som udstrakte morænesletter med meget små terrænvariationer. Siden er hele Danmark `tippet' omkring en akse, så bl.a. Lolland og Falster er sunket og de lavestliggende partier gradvist er blevet overskyllet af Østersøen. I middelalderen kunne man sejle til Rødby, men efterhånden sandede fjorden til, og fra 1745 blev Kramnitse nyt udskibningssted. Den nuværende kyst er en typisk udligningskyst mellem Lilleholm, Magleholm, Skarholm, Lidsø og Lang, som var øer i fjorden. Rødby Fjord blev inddæmmet i 1928 med afvanding samlet i Hovedkanalen, som har udløb til Østersøen via pumpe- og sluseanlæg ved Kramnitse. Fra midten af 1800-tallet blev der gradvist bygget en række diger til beskyttelse mod oversvømmelser af arealerne bag ørækken. Staten byggede de nuværende diger langs kysten efter den store stormflod i 1872. I dag fungerer diget desuden som vigtig gang og cykelsti mellem Rødby og Nakskov. Området synker stadig, men kun ca. ½ mm om året. Som følge af egnens geologiske udvikling er jordbunden præget af marine sandaflejringer med skaller.

I øjeblikket bliver nærområdet beplantet med en masse træer, så om ganske få år kommer skoven til at ligge i baghaven. Til naturen hører også mange dyr. Stort set hver dag kan vi nyde synet af harer, egern og fasaner - en tidlig morgenstund er der også mulighed for at se et rådyr.

Sommerhuset er 84 m2 og indeholder en stor lys stue med tilhørende køkken. Der er 3 separate dobbeltværelser, hems og alkove med yderligere 2 sovepladser. Der er desuden et stort badeværelse med spa og sauna.

Huset indeholder naturligvis de moderne faciliteter, der skal til for at gøre ferien så afslappet som mulig fx vaskemaskine, opvaskemaskine, aircondition og moderne selvregulerende brændeovn og internet adgang (gratis WIFI).

Det er muligt at nyde vejret fra husets 2 terrasser heraf 8 m2 overdækket mod vest.

Huset ligger på en 1680 m2 grund og vi har ca 700 meter til vandet - mindre end 10 min. gang ad stisystem og små veje.

Der ligger golfbaner, badeland, dyrepark og mange andre spændende steder inden for ganske kort transport afstand.