Rožni venec 


 
 

Nekaj misli o rožnem vencu

Sporočila Kraljice Miru

12. junija 1986

"Dragi otroci! Danes vas kličem, da bi začeli z živo vero moliti rožni venec. Tako vam bom mogla pomagati. Dragi otroci, radi bi prejeli milosti, a ne molite! Ne morem vam pomagati, ker se ne želite premagati. Dragi otroci, kličem vas k molitvi rožnega venca. Naj bo rožni venec obveznost, ki jo boste z veseljem opravljali. Tako boste dojeli, zakaj sem tako dolgo z vami. Rada bi vas naučila moliti. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu."
25. januarja 1991
"Dragi otroci! Danes vas, kot nikoli doslej, kličem k molitvi. Vaša molitev naj bo molitev za mir. Satan je močan in hoče uničiti ne le človeška življenja, ampak tudi naravo in planet, na katerem živite. Zato, dragi otroci, molite, da bi se po molitvi zavarovali z božjim blagoslovom miru. Bog me je poslal k vam, da bi vam pomagala. Če hočete, sprejmite rožni venec! Že sam rožni venec lahko naredi čudeže v svetu in vašem življenju. Blagoslavljam vas in ostajam z vami, dokler bo božja volja. Hvala vam, ker nočete zatajiti moje navzočnosti tu, in hvala, ker vaš odgovor služi dobremu in miru. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu."

15. Obljub...

15. obljub Device Marije, posredovane po sv. Dominiku in blaženemu Alanu de Roche , tistim ki bodo molili in širili rožni venec:

1) Kdor mi bo zvest služil z molitvijo rožnega venca, bo prejel sporočilne milosti.

2) Obljubim moje posebno varstvo in največje milosti tistim, ki bodo molili rožni venec.

3) Rožni venec bo močno orožje proti peklu, uničil bo grešna nagnjenja(7 glavnih), zmanjšal greh in premagal herezije.

4) Povzročil bo širjenje dobrih del; duše bodo po njem prejele obilje Božjega usmiljenja; pri ljudeh bo povzročil, da se bodo v srcih obrnili stran od ljubezni sveta (svetnega) in njegove praznine in jih dvignil, da bodo vzljubili večnost. O, da bi se duše posvečevale na ta način!

5) Duša, ki se mi priporoča po rožnem vencu, se ne bo pogubila.

6) Kdor bo pobožno molil rožni venec, in bo sebe priporočal z upoštevanjem njegovih svetih skrivnosti, ga nesreča ne bo premagala. Bog ga ne bo kaznoval v svoji pravičnosti, ne bo se pogubil v nenadni smrti; če bo pravičen bo ostal v božji milosti in postal vreden večnega življenja.
7) Kdor bo gojil pravo pobožnost do rožnega venca, ne bo umrl brez zakramentov Cerkve.

8) Tisti, ki zvesto molijo rožni venec, bodo imeli v svojem življenju in ob svoji smrti Božjo Luč in obilje Njegovih milosti; v trenutku smrti bodo pridruženi zaslugam svetnikov v nebesih.

9) Iz vic bom rešila tiste, ki so bili zvesti molitvi rožnega venca.

10) Zvesti otroci rožnega venca, bodo zaslužili visoko stopnjo slave v nebesih.

11) Prejeli boste vse, kar me prosite po molitvi rožnega venca.

12) Vse tiste, ki bodo širili molitev rožnega venca, bom vodila v njih potrebah.

13) Od svojega Božjega Sina sem izprosila, da bodo vsi zagovorniki rožnega venca imeli za priprošnjike ves Nebeški zbor v času življenja in ob smrtni uri.

14) Vsi, ki molijo rožni venec so moji sinovi in bratje mojega edinega Sina Jezusa Kristusa.

15) Vdanost mojemu rožnemu voncu je veliko znamenje vnaprejšnje določenosti.

Kako molimo rožni venec. Tu imaš PDF datoteko z navodili.

 

Program:

Virtual Rosary  ter stran

Online Rosary 

-za lažje učenje