Start‎ > ‎

Disciplines

Hieronder vind je de aangeboden disciplines - Trainingschema 2016-2017  Lidgeld 2016-2017  Locatie Turnzaal "de Pionier"


Acrogym - Jongens en meisjes vanaf het 1ste leerjaar tot ....
Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acrogym niet individueel wordt beoefend maar in een team. De volgende combinaties (disciplines) zijn mogelijk:
* dames paar (2 vrouwen)
* heren paar (2 mannen)
* mixed pair (een jongen/meisje, de jongen moet altijd de onderpartner zijn)
* meisjes drie (3 vrouwen)
* heren vier (4 mannen) In de recreatieve acro worden er ook piramides gemaakt met teams van 5,6,7 of meer.

Aerobics
Alles om de conditie op te bouwen en in conditie te blijven. Buik, benen, rug, armen... Iedere week, op muziek, alle spieren trainen. Ideaal als ontspannende, sportieve afwisseling tijdens de werkweek.

Artistieke gymnastiek Dames - Vanaf het 1ste leerjaar tot ....
De Artistieke Gymnastiek is de populairste gymdiscipline bij de meisjes. Er wordt geturnd aan vier toestellen. Kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie zijn voor deze discipline noodzakelijk. Grond

Handenstand, rad, rondat, koprol voor/achter/gespreid...

Sprong

Tussensteunsprong, tijgersprong, koprol op de plint, hurk-, spreid- en streksprong als afsprong....

Damesbrug

Zwaaien, buikdraaien, steunen, kippen...

Balk

Evenwicht, draaien, keren, sprongen, handenstand, rad...

Artistieke gymnastiek Heren - Vanaf het 1ste leerjaar tot ....
In de discipline Artistieke Gymnastiek Heren (AGH) turnen de gymnasten aan 6 toestellen. Op de wedstrijden worden de gymnasten beoordeeld door een jury, wie de hoogste score turnt aan de 6 toestellen wint de wedstrijd. Voor de recreatieve gymnasten worden er binnen de club aan 4 toestellen geturnd: Grond, Sprong, Rek en Herenbrug. Grond

Handenstand, rad, rondat, koprol voor/achter/gespreid...

Sprong

Tussensteunsprong, tijgersprong, koprol op de plint, hurk-, spreid- en streksprong als afsprong....

Herenbrug

Zwaaien, koprol, hoeksteun, afspringen, handenstand, draaien...

Rek

Zwaaien, buikdraaien, steunen, kippen...Kleuterturnen - Vanaf het 1ste kleuter (2,5 jaar) tot het 3de kleuter.
De allerkleinsten zetten hun eerste stappen in de turnwereld op speciaal hiervoor voorzien zacht materiaal. Rollen, springen, lopen, klimmen en dat alles in een speelse sfeer.

Omnisport
Iedere drie weken een andere sport, maar altijd veel zweet en dus goed voor de conditie: Volleyball, badminton, mini-voetbal, basketball, veld-hockey, bounceball...

Rytmische gymnastiek - Meisjes vanaf het 1ste leerjaar tot...
De Ritmische gymnastiek kenmerkt zich door de combinatie van lichaamstechnieken en tuigentechnieken en wordt geturnd op muziek. Ritmische Gymnastiek wordt in competitie enkel door meisjes beoefend. De lichaamstechnieken omvatten sprongen, evenwichtselementen, draaien (of pivots) en lenigheidselementen. De basis hiervan komt uit het klassieke ballet.

Lenigheid, sprongkracht, snelkracht, tuigenbehendigheid en expressie zijn de belangrijkste vaardigheden. In de Ritmische Gymnastiek wordt gewerkt met vijf verschillende tuigen waarvan er elk jaar vier in competitie geturnd worden: touw, hoepel, bal, knotsen en lint.

Seniorengym

Sporten voor de mensen met al veel levenservaring. Alles in een moderne turnzaal en onder begeleiding van een ervaren trainster die zorgt voor op maat aangepaste oefening.


G-Gym

Turnen voor kinderen met beperkingen onder begeleiding van gemotiveerde gediplomeerde lesgevers. Bewegen in een veilige en aantrekkelijke turnzaal. 

Comments