Hírek‎ > ‎

Javaslat az egységes rendezvény(nap)tár létrehozására

Koszecz Sándor, 2010. febr. 11. 5:40   [ 2010. febr. 11. 6:03 frissítve ]
Zsolt említette a megbeszélésen, hogy valamilyen strukturált rendezvénytárra is szükség lenne. 
Mi a BVKK-ban a Google Naptárát használjuk, amit itt nézhettek meg: http://bekesikultura.hu/esemenynaptar
Ennek a naptárnak a lényege: az intézményben megjelenő eseményeket három főcsoportba osztottuk: Rendezvények, Közösségek, Bérlemények. Lényegében minden épületen belül megjelenő esemény besorolható valamelyik csoportba. 

Abban az esetben, ha minden Kerekasztal tag létrehozza a maga rendezvény naptárát, akkor ezek a különálló naptárak egybefűzhető úgy, ahogy a fentebbi hivatkozáson látható. 
Vagyis ebben az esetben minden tagintézmény és szervezet a maga naptárait tölti, de az mégis megjelenik ezen a munkahonlapon egy felületben. 

A modell később is bővíthető, tehát ha a belépő új tagok is létrehozzák a saját eseménynaptárukat, akkor az is beintegrálható a közös felületbe. Ráadásul ha valamilyen más szervezet más szempontból  kíván összeállítani eseménynaptárt (pl. megyei, régiós vagy más alapon), akkor a modell erre is alkalmas, hiszen az integrált naptárt bármilyen szempontból össze lehet állítani úgy, hogy a települési eseménynaptárak nem változnak.

Abban az esetben, ha időközben változik valami a programban, akkor mindenkinek elegendő csupán egy helyen, a naptárban változtani, az minden helyen, ahol megjelenik a naptár változni fog. 

Természetesen - amennyiben a tagok igénylik - szívesen megtanítom a beállításokat mindenkinek. A naptár beállításának megtanítása kb. 2-3 tanórát vesz igénybe. Ebben az időkeretben természetesen minden járulékos információ átadás is benne van. A beállítások után "csupán" az események feltöltésére van szükség.

Koszecz Sándor
Comments