Taustaa

 Korso-Seuran taustaa

Korso-Seura perustettiin 19.4.1988. Sen varsinainen toiminta kuihtui vähitellen toimijoiden puutteeseen.
Vuonna 2007 Korson turvallisuustyöryhmässä tuli eteen tilanne, että mikään tilaisuudessa paikalla olleista järjestöistä ei halunnut anoa rahaa aluetoimikunnalta turvallisuusasioissa käytetyn konsultin palkkioihin ja hoitaa tilitystä. Koska Korson alueella oli neljä tapahtumaa - Joulupolku, Joulukatu, Siisti
Korso ja Mikkolapäivä - joissa oli mukana useita järjestöjä ja tilanne oli samanlainen, ehdotus yhteisen "tilitoimiston" aikaansaamisesta tuntui hyvältä.
Korso-Seuran tiedettiin olevan olemassa ja selvittelyjen jälkeen päätettiin toiminta elvyttää uudelleen 5.3.2008 lähinnä vastaamaan paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen yhdessä järjestämien tapahtumien raha-asioista. Seura on laajentanut toimintaansa kotiseutuyhdistysten tavoitteiden mukaiseksi.

Seuran perustamishistoria löytyy kirjasta Olkaamme siis korsolaisia sivulta 166. Teos ilmestyi v. 2013.
 

 

***********************************************************************************************************************************************Seuran varsinainen arkisto sijaitsee Lumossa ja se kattaa laajemman aineiston kuin mitä nettiarkistossa on. Siitä vastaa puheenjohtaja.Nettiarkisto sisältää artikkeleita, muistelmia, valokuvia, toimintakertomuksia, lausuntoja ja muuta mielenkiintoista. 


Kirjallisuusluettelo sisältää luettelon Korsoon liittyvästä kirjallisuudesta.
 
 
 

 
                              
 
 
Comments