Toiminta

 
 
 
 
        
 
 
 
                                                                  
Tervetuloa mukaan!


Näistä linkeistä löytyvät valokuvatarkisto, muistelmialisää muistelmia ja historiankeruutuloksia.
Seuralla on oma facebook-sivu. 
Vantaan kaupungin historiallisia karttoja löytyy täältä.Tapahtumat 2018 

Historiaryhmä kokoontuu n. kerran kuukaudessa Lumossa järjestöhuoneessa 158. Seuraava kokoontumiset ovat Lumossa to 22.03., 19.04. ja 17.05.2018 kello 14.00

 
Keskiviikkona 21.3.2018 on Korso-Seuran kevätkokous, jossa käsitellään sääntöjen 7§ mukaiset asiat. Kokous pidetään Lumon Villiankassa klo 17.30 alkaen. 

Kokouksen jälkeen klo 18.30 alkaa ASUKASILTA. Aiheena on jälleen vanha Korso. Kertojina kuvien kera on Eero Karjaluoto ja Markku Immonen. Osallistujilla on mahdollisuus myös omien muistojen esittämiseen. Kahvitarjoilu ja arpajaiset. Kaupunki tukee tapahtumaa.


Sunnuntaina 22.4. kotiseuturetki Tussinkoskelle piknikin merkeissä, jos sää sallii retkeilyn. 

Tiistaina 8.5. klo 18 on perinteinen Siisti Korso–tapahtuma keskustassa. Tapaamme kirkon edustalla, jossa saa siivousvälineet ja ohjeet. Siivoamme Korsoa yhdessä n. kaksi tuntia. Tarjolla on pientä purtavaa. Korson Valon ja Mikkolan siivoustalkoiden ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. 

Lauantaina 12.5. klo 12–15 Korson Kyläpäivä Lumossa ja Korson Aukiolla. Tapahtuman suunnittelupalaverit ovat ti 28.2., ti 3.4., ke 2.5. paikkana kirkon seurakuntasali seurakuntakeskuksen alakerrassa (käynti myös parkkipaikan puolelta).  Vielä ehtii mukaan! Päivän pääsuunnittelijat ovat Elina Saaristo ja Päivi Tick. Kyläpäivän tarkoituksena on tavoittaa kaikenikäiset korsolaiset. Toimintaansa voivat tulla esittelemään niin korsolaiset yritykset kuin yhdistykset, esiintyjät ja muut toimijat. Tänä vuonna meillä on käytössä Lumon liikuntasali, joten urheiluseurat ja liikuttajat/leikittäjät tulkaa mukaan kyläpäivään. Kirpputorille on varattu tilat Kotkanpesästä. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla korsoseura@gmail.com. Facebookissa on ryhmä Korson kyläpäivän järjestäjät. 

Heinäkuussa pidetään jättipalsamin kitkentätalkoita. Tarkkaile kesällä ympäristöäsi ja kerro paikoista, jossa jättipalsamia esiintyy ja talkoita voidaan pitää. 

Made in Korso –tapahtumat: 
Ystävänpäivämyyjäiset torstaina 8.2. klo 17–20 Korson Hiussalongissa.
Taitoviikon lauantaimyyjäiset 14.4. Korson käsityökeskuksessa Korsontie 8.

Tutustu kotisivuihin www.madeinkorso.fi
____________________________________________________________

Korso-Seura ry:n tarkoituksena on toimia yhdessä alueen asukkaiden ja Korson suuralueella toimivien yhteisöjen, yhdistysten ja yrittäjien kanssa kotiseudun kehittämiseksi, elinympäristön laadun parantamiseksi, ihmisten viihtyvyyden ja omatoimisuuden lisäämiseksi, kotiseututiedon ja -hengen ylläpitämiseksi ja voimistamiseksi sekä tätä kautta paikalliskulttuurin vaalimiseksi ja edistämiseksi.

Seura on poliittisesti sitoutumaton.
Tarkemmin tarkoitus ja tavoitteet löytyvät sivulta Seuran säännöt.
Taustatietoja löydät sivulta Taustaa


Yhdessä Korson ja korsolaisten hyväksi.
   
 
Korson yhdistämissuunnitelma vuodelta 1953.
Siinä näkyy kolmen kunnan yhteinen rajapiste,
jota kutsuttiin ristirajaksi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helsingin maalaiskunnan, Tuusulan ja Keravan
rajapiste ennen v. 1954, johon pystytettiin
muistomerkki Korsrå - Ristiraja
Korso-Seuran toimesta v. 1994.