Ποιά είναι η ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Ο Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ιδρύθηκε το 1975 από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου. Η Κορωνίδα είναι το ορεινότερο χωριό της Νάξου και είναι επίσης γνωστό με την τοπική του ονομασία Κωμιακή. 


Όμως η φήμη της Ομάδας και ο ξεχωριστός τρόπος λειτουργίας της, ξεπέρασε σχεδόν αμέσως τις γεωγραφικές της καταβολές και αγκαλιάστηκε από όλα τα παιδιά του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών, χωρίς ποτέ να αποκοπεί από τους δεσμούς της με τη γενέτειρα της.

Η δημιουργία του Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΔΑ είχε σκοπό να αναδείξει τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού στα νέα παιδιά.  

Ο αθλητισμός προσφέρει την καλύτερη ενασχόληση για τους νέους, συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη του σώματος, ενδυναμώνει την προσωπικότητα, οπλίζει με αξίες που είναι απαραίτητες για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νεολαία στο στίβο της ζωής. Σήμερα ο Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΔΑ διαθέτει τμήματα  ποδοσφαίρου και πινγκ-πονγκ και απασχολεί συνολικά στην δύναμή του πάνω από 200 παιδιά. 

Κύριος Στόχος είναι, η ενασχόληση των παιδιών μας σε υγιή βάση με τον αθλητισμό, όπου αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά η άμυλα και η προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους.

Μαθαίνουν να συνεργάζονται ,να κοινωνικοποιούνται, να αποκτούν συνείδηση, πειθαρχεία, μαχητικότητα. Τους γίνεται βίωμα η οριοθέτηση στόχων και η προσπάθεια επίτευξής τους. Βιώνουν πως ότι φαντάζει ακατόρθωτο για έναν, με την συνεργασία των πολλών γίνεται πραγματικότητα. Αυτά είναι στοιχεία που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και τους ακολουθούν για μια ζωή. 

Η Κορωνίδα στηρίζει την λειτουργία των υποδομών. Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή είναι σωστή, γιατί στηρίζει τη δουλειά στα τμήματα και στην προσπάθεια των παιδιών.

Η προσπάθεια αυτή δυσκολεύει από την έλλειψη αθλητικών χώρων, οικονομικής υποστήριξης, έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας αθλητών, τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης (εργομετρικών κέντρων). 

Είναι ανάγκη σήμερα να υπάρξει  βελτίωση των συνθηκών άθλησης, μέσα από την δημιουργία και άλλου γηπέδου ποδοσφαίρου, η αξιοποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου για αθλητική και πολιτιστική χρήση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων στο υπάρχον γήπεδο. 

 
Η Πολιτεία, ο Δήμος πρέπει να ενισχύει αυτήν την προσπάθεια. Το έργο που προσφέρουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι τεράστιο. Πέρασε η εποχή που υπήρχαν αλάνες. Μόνο μέσα από την δραστηριότητα των αθλητικών μπορούν τα παιδιά οργανωμένα να αθληθούν. 
Η Κορωνίδα στηρίζεται αποκλειστικά στο μεράκι και την αγάπη των μελών της Διοίκησης, των φίλων και των γονιών που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Σήμερα η Κορωνίδα, μετά από μια διαδρομή σχεδόν 40 χρόνων με διακρίσεις, ανάδειξη σπουδαίων αθλητών και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή του Γαλατσίου, μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο αθλητικό οργανισμό στελεχωμένο με εξειδικευμένους και καταρτισμένους προπονητές, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προπονητικής, προσφέροντας στους αθλητές της πολυεπίπεδη υποστήριξη.

Κοινός σκοπός όλων είναι και τα επόμενα 40 χρόνια ο ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, να παραμείνει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, συνεχίζοντας με σεβασμό και πίστη το όραμα των Ιδρυτών της. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πόλη                           :Γαλάτσι
Πρόεδρος Συλλόγου  : Σωτήρης Μαργέλος
Γενικός Αρχηγός        : Κώστας Δαλάκας
Email                           : aokoronidas@gmail.com
Έτος Ίδρυσης             : 1975
Χρώματα                    : Κόκκινο/Λευκό
Έδρα                           : Γήπεδο Γαλατσίου
Χωρητικότητα            : 1500
Ιστοσελίδα                 : www.koronida.gr
Πλήρης Ονομασία      : Α.Ο Κορωνίδα Γαλατσίου
Τηλ. Επικοινωνίας     : 210-2131502
Γραφεία                      : Ανδριτσαίνης 73, Γαλάτσι 111 46
Fax                              : 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΕΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΑΡΚΟΣ ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ : ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ : ΔΑΛΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ : ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ : ΖΕΥΓΩΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΕΛΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΛΕΣΣΑΣ


 

ΕΦΟΡΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ    

ΑΝΤΡΩΝ : ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΕΩΝ : ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΙΔΩΝ : ΦΛΕΣΣΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΠΡΟ-ΠΑΙΔΩΝ : ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΖΟΥΝΙΟΡ : ΚΑΨΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΙΝΙ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ : 2006-7 ΖΕΥΓΩΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

                                    2008 ΚΑΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ : ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΥπεύθυνος Ακαδημιών: ΠΑΤΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

 Αστεράκια      : Σμαράϊδος Σωκράτης
 Μίνι Τζούνιορ : Κόκκινος Νίκος
 Προ Τζούνιορ : Κυριακή Ανδρή
 Τζούνιορ         : Ανδρή Κυριακή
 Παμπαιδικού  : Παναγιώτου Θανάσης
 Παιδικού         : Πάτσιος Πάρης
 Εφηβικού         : Γκάνιας Άρης
 Ανδρικής         : Κουφόπουλος Γιώργος
 Τερματοφυλάκων : Μάκης Σαμιώτης, Μπόνης Λευτέρης
 ΠΙνγκ-πονγκ     : Σεσεβέν Μίλτος