projektek
 
2008
 

Budapest, Erzsébet Tér 

 

A Budapest, Erzsébet Tér projekt a berlini INFERNOESQUE nyílt stúdió, az  INVALIDEN1 projekt galéria és a budapesti művész-csoport független művészeti tevékenységét kívánja bemutatni egy kiállítási cikluson keresztül Budapesten és Berlinben.  

A projekt koncepciója a fragmentált, töredezett világ, ezen belül a művészet megjelenési, szerveződési pontjainak feltérképezése, hasonló metódussal, mint a projekt elnevezését inspiráló expresszionista regény, Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című könyve.

 A szeptemberre tervezett esemény egyik helyszíne Budapesten a Gödör-Klub, itt a budapesti művészek bemutatója kerül megrendezésre, egy időben a berlini egy, vagy több helyszínnel. Maga a fórum, amely az egész eseményt összefogja, egyben megalapozza, egy internetes bázisú képzőművészeti értékelő és megjegyzés -fűző galéria, amely a két város művészeinek és közönségének biztosít betekintést és véleménynyilvánítási lehetőséget.

A bemutatótérben on-line kapcsolattal megjelenő fórum interaktív felület a látogatók számára is.

 

A térben elkülönülő kiállításokat az is összekötheti, hogy az adott város bemutatóját a másik városbeliek értékelései és megjegyzései "válogatják".

 

  

Az INFERNOESQUE három fiatal – Tony Cragg csoportjában végzett –  német szobrász / Daniel Winkler, Johannes Weiß, Axel Anklam /, akik a Heidestr.-én sorra nyíló galériák között bérelnek egy közös műtermet, ahol az alkotómunka mellett kiállításokat rendeznek a saját munkáikból és a csoporthoz kapcsolódó más művészek munkáiból egyaránt. 

Programjaik érdekessége, hogy a nagyvonalú terekkel rendelkező, profit orientált galériás közegbe ékelődve, friss és nyers megjelenésükkel kontrasztként érvényesülnek és egyben belesimulnak környezetükbe. 

 / bővebb információ: www.infernoesque.de

 

Az INVALIDEN1 négy spanyol és egy portugál művész által létrehozott galéria Berlin egy felvirágzó, új galériás környékén, a Brunnenstr.-én. 

Az alapítók név szerint: Sergio Belinchón, Ruí Calcada Bastos, Paul Ekaitz, Antonio Mesones, Santiago Ydánez. 

Kiállítási programjuk részben saját munkáik, részben meghívott művészek munkáinak bemutatásából épül fel. A galéria azon kevés művészek által alapított helyek egyike, melyeknek jól szervezett pr. munkájuk által sikerült a berlini művészeti piacra kerülniük - például rendszeresen  szerepelnek az Art Forum –on., programfüzetekben, magazinokban.

/ bővebb információ: www.invaliden1.com /  

 

A BUDAPEST ERZSÉBET TÉR (9side) formációban  résztvevő művészeket - Csáky Donát Márk, Fuchs Tamás, Horváth Roland, Korodi János, Kotormán Norbert, Kovách Gergő, Szabó Ákos, Szabó Márton, Szigeti András - a kiállításokon való közös szerepléseken túl baráti kapcsolatok kötik össze. 

/bővebben: http://korodijanos.googlepages.com/9side/

 

back