Startpagina

Welkom

Welkom bij het Korenfestival Noordwijk!De laatste editie van het KORENFESTIVAL was op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017.
Plaats: RK St. Jeroenskerk, Noordwijk-BinnenEen Kerst- en Nieuwjaarswens

Het Korenfestival Noordwijk wenst u gezellige Kerstdagen, een prettige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe muzikale jaar 2018 toe!
Foto: Cor Vink

Vriend van het Korenfestival

Word Vriend van het Korenfestival Noordwijk!
Hoe je je kunt aanmelden? Zie de Vriendenpagina.

Tuinmarkt

Het Korenfestival Noordwijk vindt een keer per twee jaar plaats in het tweede weekend in juni. Het is tegelijkertijd met de Tuinmarkt (of Markt onder de Linden), die in de historische kern van Noordwijk-Binnen wordt gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat een gezellige drukte in het dorp brengt.

RK St. Jeroenskerk

Het Korenfestival Noordwijk wordt steeds gehouden in de RK St. Jeroenskerk. Het interieur van deze neogotische kerk is in 2012 ingrijpend gerestaureerd en kent een voor koren prettige akoestiek.
De RK St. Jeroenskerk vormt met de Maria ter Zeekerk een parochiekern die deel uitmaakt van de St. Maartensparochie.
2017 is voor de kerk een bijzonder jaar. Het is 125 jaar geleden dat de toenmalige paus de kerk verhief tot bedevaartkerk van de H. Jeroen. Noordwijk herleefde als bedevaartplaats.
Ook tijdens het Korenfestival Noordwijk besteden wij aandacht aan dit jubileumjaar.


Onze hoofdsponsor in 2017Loterij voor Het Vergeten Kind

Voor ons goede doel Het Vergeten Kind organiseerden wij een loterij met heel wat prachtige prijzen beschikbaar gesteld door tal van bedrijven.

Een van de grote prijzen was een dagtocht beschikbaar gesteld door het busbedrijf Koninklijke Beuk. De winnaar werd de heer Wim Gevonden uit Almere. Proficiat!Terugblik op het Korenfestival Noordwijk 2017

Het bestuur bedankt iedereen die op een of andere manier zijn medewerking heeft verleend aan het slagen van deze editie van het Korenfestival. Dank aan de vrijwilligers zonder wiens inzet het niet mogelijk is zo'n evenement te organiseren. Dank aan de parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee voor het ter beschikking stellen van het kerkgebouw. Dank aan de velen op de achtergrond die het festival op een of andere manier al dan niet met geld hebben ondersteund.

Heel veel dank aan de koren die tijdens de twee dagen zo prachtig hebben laten zien hoe gevarieerd je koormuziek kunt beoefenen. Heel bijzondere dank aan de koren die het St. Jeroenslied in hun programma hadden opgenomen. Soms in heel verrassende zelf gemaakte arrangementen. Het publiek was er zeer door verrast.

Via Google+ en via Korenfestival 2017 kunnen per koor de foto's bekeken worden die tijdens het festival door Cor Vink - daarvoor veel dank! - zijn gemaakt.

Tot ziens op de volgende editie van het Korenfestival in het tweede weekend van juni in 2019 (over twee jaar dus)!

Zie ook onze Facebookpagina.

St Jeroenskerk


Het Vergeten Kind


Het Korenfestival biedt tevens een platform voor een goede-doel-organisatie. Dit keer was dat Het Vergeten Kind, een organisatie die zich inzet voor de opvang van kinderen die niet thuis kunnen opgroeien. Een groot deel van de schaalcollecte bij de deur en de opbrengst van de loterij was voor deze organisatie bestemd. Er is in twee dagen ruim 2 000 euro opgehaald, een heel mooi resultaat!
Informatie.