Korán és Szunna

 

Célunk, hogy olyan Korán ájákra és hiteles prófétai hagyományokra hívjuk fel a figyelmet, melyek insa'Allah segítenek eligazodni mind a vallási, mind a hétköznapi élet cselekedeteiben. Insa'Allah hasznos lesz megtudni, hogy bizonyos témákról mit mond Allah a Koránban, és mit mondott, tett, engedett, vagy épp tiltott Mohamed Próféta (béke legyen vele) a hiteles hagyományaiban. Minden idézet végén megtalálható a pontos forrás megjelölése, így ellenőrizhető az idézetek hitelessége.

Az iszlám vallás alapja az Egyistenhit, mely gyakorlásához az útmutatás a Korán (Allah szava), és a Szunna (a hiteles prófétai hagyományok gyűjteménye)Minden, ami ellentmond ezeknek, az ellentmond az Iszlámnak is, tehát azok semmiféleképpen nem tartozhatnak az Iszlámhoz, bárki bármi mást is mond!

(A Korán 1-3., valamint 67-114. szúráiból való áják az Iszlám Egyház Fordítóiroda kiadványaiból, a 4-66. szúrákból való áják Simon Róbert könyvéből lettek idézve. Tisztában vagyunk vele, hogy Simon Róbert könyve sajnos nem a leghelyesebb fordítás, de egyelőre ez elérhető számunkra. Amint a 4-66. szúrák fordítása is megjelenik az Iszlám Egyház Fordítóiroda kiadásában, az ezekből való idézeteket javítani fogjuk honlapunkon Insa'Allah.)

 

Fontos információ:

Mindenkinek úgy küldünk levelet, hogy egy címzett sem látja a többi címzett e-mailcímét, tehát a lehető legdiszkrétebben járunk el.

Insa'Allah mindenki megérti, hogy az e-mailjeink témája fontos, és a szándékunk tiszta.   

 

 A fel- és leiratkozás mindenki számára nyitott!

          Assalamu alaykum Kedves Látogató!

 

 

        "valóban üdvözült az, aki megtisztította [a lelkét].

        S bizony kudarcot vallott az, aki beszennyezte

        azt."

        (Korán - 91:9-10)