Om Kongemosen

 
Vi er et lille sted med egne islandske heste og nogle få opstaldere.
Os der bor her er Winnie Larsen og Henrik Sørensen.
Winnie er den der står for hestenes daglige pasning og ridning. Winnie arbejder i Region Sjælland med Regional Udvikling til daglig. Men bruger al fritiden på hestene og køerne og ikke mindst hundene Toya og Alton.
Henrik arbejder med IT, og hjælper med alt det grove og kører maskinerne.
 
Winnie fik sin første islænder som teenager i 1978, så det med islænderne er efterhånden en mangeårig livsstil.
Vi har tidligere haft stutteri, med udstationering af hingste til bedækning af egne og andres hopper. Og vi har avlet en del føl. Men vi stoppede avlen igen efter nogle år, da vi simpelthen ikke er gode til at sælge heste. Vi vil helst beholde dem alle selv. Og så duer det jo ikke at få føl hvert år - selvom det var utrolig sjovt og spændende at avle. Så vi stod med 6 gode hopper + afkom og var nødt til at skære lidt ned, da vi jo ikke kunne ride på alle disse heste. Så vi er nu nede på 6 heste, som også er rigeligt. Men der skal ikke sælges så meget som én hest mere. De skal alle bliver her til de skal bæres ud.
 
Vi nåede at have hingste her i 3 sæsoner. De to første sæsonner havde vi Seth fra nøddegården. Han var her i næsten 2 år og Winnie red ham også på tur, opvisning og et enkelt stævne.
 
Nedenfor en række billeder af Seth - taget af Henrik
 
 
 
 
 
 
 
Vi valgte Seth på grund af hans type - let, elegant og langbenet, hans smidige, rummelige og meget imponerende bevægelser, hans gode sind og den gode afstamning. Og ikke mindst mener vi, at han passede godt til vores hopper. Seth har sat et tydeligt præg på de 3 afkom vi har fået efter ham på Hrefna fra Søtofte og Òsk fra Nøddegården. De har alle 3 en umiskendelig lighed med deres smukke far.
 
Efter to sæsonner hos os skulle Seth i træning og ud og gå stævner. Han kom som bekendt siden til at gøre det rigtig godt til både nordisk mesterskab og VM.
 
Laxnes fra Störtall
Efter to sæsonner med Seth valgte vi Laxnes - på grund af hans gode rideegneskaber, gode sind og hans lovende afkom. Vi havde set en række af hans afkom i Tyskland, som kun gjorde os endnu mere begejstrede. Store fine ungheste med store jordvindende bevægelser og det samme gode sind som deres far.
 
Laxnes er kåret med 10 for tölt, 8,79 for rideegenskaber og samlet 8,48 - som firgænger!

Domsord:
"
Ekstremt udtryksfuld, imponerende top-4-gængerhingst med exceptionel tölt i særklasse og højt løft og store bevægelser med meget god bagpartsaktion i alle gangarter. Præsenterer sig i særdeles god form og meget let ridbar".

Laxnes har også bevist sit værd i sporten.
Laxnes er 3-dobbelt sølvmedaljevinder i Tölt, 4-gænger og Freestyle ved VM 2001 - kun 7 år gammel !
Endvidere er Laxnes Tysk mester i Tölt og 4-gænger i 2002 og Tysk mester i tölt i 2004
og årets hest i Tyskland i 2001, 2004, 2005 og årets hingst i 2004
Så han har i høj grad bevist, at hans superkåring ikke var en tilfældighed.

Laxnes var en fornøjelse at omgås sød og blid som den flinkeste vallak.

 

Laxnes vinder Tysk mesterskab i tölt og bliver årets hingst i Tyskland

Foto: Winnie Larsen

Laxnes herhjemme i Kongemosen - efter en regnbye. Fotograf Eva Thorsen