Inleiding

Laat je inspireren

Wil jjij je laten uitdagen om jezelf te uiten in een schilderij of tekening? Mijn cursus nodigt de groepsleden uit dat te doen op ieders eigen unieke manier.

Tijdens de cursus kun je volop experimenteren en uiting geven aan een idee of begrip of bv. door schilderen op muziek. Je krijgt handreikingen om je in te leven in de onderwerpen en je wordt gestimuleerd een proces op gang te laten komen.

In dat proces volg in een aanpak die werkt volgens 12 invalshoeken.

12 stappen waarop het bezig zijn met een 'kunstwerk' zich ontwikkelt. De volgorde is gedurende de workshop een leidraad dat dient als handvat bij de ontwikkeling en het individuele proces

@ Beginnen - Schets je verbeelding

@ Beheersen

@ Laten bekijkenBeeldende middelen

In deze workshop krijgt u van mij een inleiding tot de beeldende expressie. U leert over beeldelementen die bij het maken van een schilderij belangrijk zijn.

Oefeningen

Tijdens de workshop geef ik oefeningen om de beeldelementen te leren kennen en uit te proberen.

Vrij werk

De tijd kan te kort zijn om binnen één avond een werkstuk af te maken. Om u alle gelegenheid te geven zich te ontwikkelen in eigen tempo geef ik suggesties of opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. In de groep bespreken we de resultaten.

Kleur, vorm, structuur, techniek, onderwerp, stijl, stappen in een proces

Persoonlijke stijl

Vaak laten mensen zich prikkelen door een bepaalde schilderstijl. Ze kunnen daarin vastlopen, door de aandacht die beperkt blijft tot één bepaalde kijk op schilderen.

Daarom wordt u tijdens deze workshop gestimuleerd eigen vaardigheden te verkennen en uit te breiden. De opdrachten die gegeven worden vragen om een unieke oplossing. Iedereen kan een opdracht anders oppakken en invullen. Juist dat maakt het zo boeiend om in een groepsverband te werken. De wederzijdse feedback wordt gebruikt als middel tot ontplooiing.

Door de beeldmiddelen stuk voor stuk te belichten komt ook uw persoonlijke voorkeur naar voren en kunt u gaan kiezen welk pad u zelf wilt inslaan.

Technieken

Acryl op doek of papier, als middel om kleur, toon en gevoel ruimte te geven. Acryl is makkelijk te verwerken tijdens een workshop en droogt snel.

Olieverf, dit medium vraagt een speciale benadering en meer tijd. Daarom komt dit later in de workshop aan de orde.

Tekenen en schetsen, bij het verkennen van vormen en verhoudingen. Om het denken over de gekozen onderwerpen te stimuleren..Ċ
Rita Camphuijsen - Art,
23 dec. 2010 02:32
Ċ
Rita Camphuijsen - Art,
23 dec. 2010 02:29
Comments