Det flydende hospitalsskib Jutlandia


M/S Jutlandia blev bygget for ØK på Nakskov Skibsværft i 1934 som kombineret passager- og fragtskib. Det sejlede fra 1934 til Anden Verdenskrigs begyndelse i 1940 mellem København og Bangkok.


Da Koreakrigen udbrød den 25. juni 1950, gav Danmark tilsagn om at assistere FN og United Nations Command og at give humanitær støtte til de allierede styrker i Sydkorea.
Beslutningen var ikke ukompliceret: stemningen mellem stormagterne var anspændt, og Danmark måtte finde en måde at støtte FN på uden at virke som en aggressiv regering.
Foredragsholderen vil med sine lysbilleder og viden i ca. 1 time komme ind på Jutlandia deltagelse i denne konflikt som var Danmarks første deltagelse med et FN mandat, hvad var det for et skib?, hvem var med og hvordan blev der arbejdet om bord.

Foredragsholder: Paul E. Rochler


Efter omrigning på Nakskov Skibsvært genoptog Jutlandia sin normale tjeneste mellem København og Bangkok.
ØK stillede i 1960 Jutlandia til rådighed for kongen af Thailand og hans følge under et officielt besøg i Skandinavien. Også Dronning Margrethe har - da hun var kronprinsesse - benyttet skibet, når hun skulle på besøg til fjerne Østen.
14. januar 1965 blev Jutlandia ophugget i den spanske by Bilbao.

Tilmelding HER !!!