Τοπικά‎ > ‎

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 1/6

αναρτήθηκε στις 24 Ιουν 2010, 7:21 π.μ. από το χρήστη Αλέξης Φυτσιλής   [ ενημερώθηκε 24 Ιουν 2010, 7:23 π.μ. ]

Ακόμα και το μεγαλύτερο ταξίδι θέλει το πρώτο του βήμα. Και αυτό έγινε

 

 

Οι 50 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας που συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη 1/6 στο Παυσίλυπο

Συζητήσαμε για όλα αυτά που μας απασχολούν και μας ενώνουν, που μας αγανακτούν και μας οργίζουν, που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την ζωή μας εντός και εκτός σχολείου. Συζητήσαμε για το πώς και τι θα κάνουμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

 

Η συζήτηση κατέγραψε(αναμενόμενο) και διαφοροποιήσεις, ενστάσεις,  διαφωνίες. Αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και αναστολές για το τι επιχειρούμε να συγκροτήσουμε. Εκφράστηκε ανυπομονησία και άγχος λόγω της αβεβαιότητας για το αν θα είμαστε αποτελεσματικοί. Εκφράστηκε απογοήτευση από τις «ήττες» που έχουν συσσωρευτεί, την απουσία του κόσμου της εκπαίδευσης από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και από την υπάρχουσα κατάσταση (τέλμα αδράνειας, συμβιβασμού και υποταγής) που επικρατεί στα σωματεία μας(Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών – ΕΛΜΕ).

 

Όμως αυτό που κύρια αναδείχτηκε ήταν η θέληση όλων των παρευρισκομένων να αρχίσει κάτι να κινείται, να υπάρξει ένας κοινός βηματισμός δασκάλων και καθηγητών, να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να ανοίξουμε φωτεινές χαραμάδες ελπίδας μέσα στο κοινωνικό σκοτάδι που μας φέρνουν οι κρατούντες. Κοινός τόπος και αυτών που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν :

Ø      Η αναζήτηση ΛΟΓΟΥ - ΔΡΑΣΗΣ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ø      Η προσέγγιση της κινηματικής διεξόδου από την «μαυρίλα» της κατάστασης που βιώνουμε.

Ø      Η επείγουσα αναγκαιότητα να γίνει πράξη η λογική της αντίστασης.

Ø      Η απαίτηση των καιρών τα σωματεία να μετατραπούν από νεκροζώντανα όργανα, σε εργαλεία πάλης στα χέρια  μας.

 

Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι :

·        Δεν μπορούμε χωρίς συλλογική στάση και μαζική πάλη να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, τις εργασιακές μας σχέσεις, τη σύνταξή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι.

·        Δεν μπορούμε χωρίς κίνημα, οργάνωση και αγώνα να αντιπαρατεθούμε στην εκπαίδευση της αμάθειας, της ανεργίας και των ταξικών φραγμών, να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για τους μαθητές μας και όλη τη νεολαία.

·        Δεν μπορούμε να τα εκχωρήσουμε όλα αυτά στις καθεστωτικές παρατάξεις που χρόνια τώρα είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεών τους μέσα στον κλάδο συνεργώντας στον αφοπλισμό του κινήματος, στην αφομοίωση προς την κεντρική εξουσία, στην εξαργύρωση των αγώνων στο πολιτικό παιγνίδι και σε «καρέκλες».

 

Είναι η ώρα να ξεπεραστούν οι φραγμοί που βάζει ο υποταγμένος συνδικαλισμός. Πρέπει να δράσουμε τώρα, χθες.  Αύριο θα είναι αργά για μας και κυρίως για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας.

Οι συναντήσεις μας είναι ανοικτές και οι πρωτοβουλίες συναποφασίζονται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Δεν αναθέτουμε την αντιπροσώπευσή μας σε κανέναν.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 8/6 στις 7μ.μ. στο Παυσίλυπο.

Να είμαστε όλοι εκεί.
Να ενημερώσουμε και  άλλους συναδέλφους που δεν ήρθαν την πρώτη φορά.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΔΙΑΛΟΓΟ- ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ –(ΣΥΝ)ΚΙΝΗΣΗ.

 

«Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι,
είσαστε χαμένοι.
Φίλος σας είναι η αλλαγή,
η αντίφαση είναι σύμμαχός σας.
Από το Τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε,
μα οι δυνατοί πρέπει να γενούνε τίποτα.
Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το
και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Comments