Baba-mama foglalkozások

A foglalkozásokba folyamatosan be lehet kapcsolódni!

ÚJ!

Ringató

Utolsó foglalkozás: június 15.
Minden csütörtökön 9.00-9.30 óráig


Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – Kisgyermekkori zenei nevelés
A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülök, a kodályi elvek alapján. Szeretettel várunk a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben. Aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben, és segítségre, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásainak feloldására vágyik egy közösségben.
A Ringató alapítója, a módszer kidolgozója vezetője: Gróh Ilona, zenepedagógus.

Foglalkozásvezető: Iván-Nagy Szilvia (06/20-219-1415)
Díja: 900 Ft/alkalom vagy 4.000 Ft/5 alkalmas bérlet

www.ringato.hu
www.facebook.com/ringato


Bábos mesekuckó 1,5-4 éveseknek


Utolsó foglalkozás: június 15.
Minden csütörtökön 10.15-11.00 óráig

A “Mesemondólány” vár minden kis bátor utast, babát és mamát
Meseországban, ahol hétről hétre új dalos, mondókás, verses mesét hoz Nektek interaktív módon, bábokkal előadva.
A mesetorna során végigjárjuk a mese szereplőinek útját (felmászunk a „hegyre”, bebújunk a „kormos kályhacsőbe”, hempergőzünk az avarban stb), a maszatolás részben pedig anya segítségével készítünk egy apróságot, ami a látott mesére emlékeztet.

A Bábos Mesekuckó teljes mértékben a kisgyermekek igényeire épül. Azt a három dolgot nyújtja a babának és a mamának, amire a legjobban szükségük van. Ez pedig a mese, a mozgás, és az alkotás öröme, az Én kifejezése.

A foglalkozások díja, mely tartalmazza az anyagköltséget is: 1.200 Ft/alkalom, vagy 5.000/ 5 alkalmas bérlet
Foglalkozásvezető: Bognár-Burik Bea baba-mama fejlesztő (06/30-386-5575)
Maminbaba hordozós latin fitnessUtolsó foglalkozás: június 29.Zsip-zsup torna 1-3 éveseknek

Nyári szünet!

A Zsipp-zsupp torna egy játékos, és mozgásokkal teli zenés, éneklős, mondókázós foglalkozás, egy tornával átszőtt zeneovi.
A gyerekek nagyon fogékonyak a zenére, énekre, mondókára, ezért ez az első, amivel "levesszük őket a lábukról" ezen a foglalkozáson. Mivel minden dalhoz és mondókához kapcsolódik egy-egy mozdulatsor, ezért a gyerekek észre sem veszik, hogy miközben nagyon jó játékban vesznek rész, közben fejlesztjük is őket, hiszen nagy- és finom-motorikus mozgásokat fejlesztő gyakorlatokat csinálunk, és mozgásfejlesztő eszközöket használunk. Persze közben egyfolytában dalolunk, tapsolunk, fejődik ezzel a ritmusérzékük is, és mivel hasonló korú gyerekek között vannak, ezzel a csoportban való létre, a másikhoz viszonyulásra, játékokon való osztozásra is észrevétlenül megtanítjuk őket. És amellett, hogy a gyerekek nagyon jól érzik itt magukat, az anyukák is aktív résztvevői mindennek, és kicsit mindenki visszatalálhat a gyermeki énjéhez!

Foglalkozásvezető: Botrágyiné Virágh Orsolya diplomás zenepedagógus
(06/70-456-4312)
Díja: 1.000 Ft/alkalom, vagy 8.500 Ft/10 alkalmas bérlet