Startpagina

Naast genealogisch onderzoek ook:

Oproep: Voor de rubriek Gastschrijvers nodigen we u uit om tekst en foto's aan te leveren. De bedoeling is aan Flakkeese en Goereese mensen – ze hoeven er niet te wonen – de gelegenheid te bieden om incidenteel of regelmatig een stukje te schrijven dat betrekking heeft op ‘ons eiland’ Goeree-Overflakkee. Wie dit een leuk idee vindt en mee wil doen, kan zich bij ons per e-mail melden: Cor Koene 


Ik ben Cor Koene, geboren 27 november 1939 in de Langstraat, gemeente Ooltgensplaat. Ik woon thans in Emmeloord. 
Een van mijn liefhebberijen is stamboomonderzoek, in het bijzonder naar families die in de loop van de eeuwen op het voormalige eiland Goeree en Overflakkee gewoond hebben.

Het resultaat van dit onderzoek probeer ik geleidelijk aan via deze site te publiceren. De inhoud van de site is echter nog maar een deel van waar ik momenteel mee bezig ben. Nieuw te publiceren resultaten laat ik meestal afhangen van de reacties die ik krijg. Een vraag van iemand, een enkele opmerking al kan uitgroeien tot correspondentie, onderzoek en uiteindelijk publicatie van een overzicht.

Omdat genealogisch onderzoek nooit af is, en ik dit in mijn eentje nooit goed kan doen, probeer ik samen te werken met eenieder die in familieonderzoek geinteresseerd is en bereid is gegevens op te zoeken en die te delen. Ik ben me ervan bewust dat bij het onderzoek regelmatig fouten worden gemaakt. Ik stel het dan ook zeer op prijs hierop gewezen te worden, zodat ik het een en ander kan corrigeren.

In de loop van de jaren sinds december 2000 heb ik met tientallen mensen vruchtbaar samengewerkt. Het is ondoenlijk om die allemaal te noemen. Voor twee personen wil ik een uitzondering maken: Toos Koenraadt uit Steenbergen, en Joke van Rumpt uit Stad aan het Haringvliet.  Zij hebben ongelooflijk veel werk voor deze site verricht, en zullen dit de komende jaren zeker blijven doen.

Iedereen die naar aanleiding van de inhoud van de site opmerkingen, correcties of aanvullingen heeft, wordt vriendelijk verzocht mij te mailen. Als Uw familie er nog niet bij staat, en U dat graag wil, schroom dan niet mij hierop opmerkzaam te maken.   

Reacties naar: Cor Koene  of lees/schrijf uw reactie in het Gastenboek.

U kunt ook via de sitemap (linksboven) door de website navigeren. Alle overzichten worden dan alfabetisch weergegeven.