WindSpot 1,5 - 3,5 kWWindSpot tuulivoimalat edustavat uutta sukupolvea, jossa ammattikäyttäjien vaatima laatu ja tehokkuus yhdistyvät kuluttajaystävälliseen hintaan.

WindSpot voimalat ovat Espanjassa valmistettuja tuulivoimaloita, jotka on suunniteltu tiukkojen IEC 61400-2 laatukriteerien mukaisesti. Voimalat ovat Ranskan ja Espanjan viranomaisten testaamia Pyreneiden vuoriston vaativassa ympäristössä. Ranskalaisen SEPEN pientuulivoiman testauslaitoksen testiraportti on ladattavissa allaolevan linkin takaa. Windspot on myös Tanskan Folkecenterin testaama sekä sertifioitu vastikään USA:n AWEA 9.1 sekä Iso-Britannian MCS standardin mukaisesti. Windspot on tutkitusti tehokas ja varmatoiminen tuulivoimala.

WindSpot tuulivoimaloita on kahta teholuokkaa: 1,5 kW ja 3,5 kW. Molemmista voimaloista on saatavana versiot niin akkukäyttöön kuin verkkoonkytkentään.

Lataa:

WindSpot yleisesite 

WindSpot 3,5 kW tekniset tiedot

SEPEN testiraportti
 
 
WindSpot 1,5 kW  - 8.900 eur verkkokytkentään

1,5 kW tehoinen malli on markkinoiden suurin tämän kokoluokan tuulivoimala. Roottorin halkaisija on 4,05 m. Pienin Windspot toimii yhtä tehokkaasti kuin 3,5 kW tehoinen malli aina 7 m/s tuulennopeuksiin saakka. Tästä syystä se on ihanteellinen asennettavaksi sisämaahan Suomessa, missä tuulennopeudet voivat jäädä alhaisiksi.

Toimitukseen sisältyy:
- Tuulivoimala 1,5 kW
- Ohjausyksikkö (tasasuuntaaja) ja jarruvastus
- Verkkoinvertteri 2 kW
- Turvakytkimet

Saatavana myös akkulatausmalli.
Akkumallin hinta on 7.590 eur
 

 WindSpot 3,5 kW  - 11.900 eur verkkokytkentään

Tehokas ja varmatoiminen Windspot 3,5kW tuottaa hyvin sähköä.

Toimitukseen sisältyy:
- Tuulivoimala
- Ohjausyksikkö (tasasuuntaaja) ja jarruvastus
- Verkkoinvertteri 3,6 kW
- Turvakytkimet

Saatavana myös akkulatausmalli.
Akkumallin hinta on 9.900 eur.
 


Tuulivoimalalle tulee valita maaston ja asennuspaikan mukaisesti sopivin masto. Mastovaihtoehdot ovat lukuisat. Saatavana harustettu ristikkomasto, erittäin tyylikäs itseseisova ohut kartioputkimasto ja muita vaihtoehtoja. Mastot ovat EUROCODE 3:n mukaiset ja täyttävät rakennusviranomaisten vaatimukset. Mastot valmistetaan Suomessa.


Tuulivoimaloiden tekniset tiedot:

Lavankääntömekanismi
Ainoana tämän kokoluokan tuulivoimalana WindSpotissa on toteutettu patentoitu lavankääntömekanismi, joka kääntää siipeä pyörintänopeudesta riippuen. Mekanismilla on kaksi tarkoitusta, ensinnäkin se suojelee tuulivoimalaa myrskytuulilla; toiseksi se takaa jatkuvan tuoton myös kovilla tuulilla. Ainutlaatuisesta turvaominaisuudesta johtuen voimalan voi jättää pyörimään myös silloin kuin sähkölaitteita ei ole kytketty.

Lavankääntömekanismi toimii automaattisesti keskipakovoimalla kierrosnopeuden kasvaessa. Mekanismi on rakennettu parhaista mahdollisista materiaaleista, jotka takaavat kestävän ja tasaisen toiminnan puuskaisissakin olosuhteissa
 
Generaattori
Omaa suunnittelua oleva kestomagneettigeneraattori. Voimakkaiden magneettien avulla tuulivoimalan kierrosnopeus on rajoitettu 250 RPM arvoon. Matala kierrosnopeus parantaa voimalan kestävyyttä sekä pitää käyntiäänen hiljaisena.

Siivet
Erittäin kevyet siivet on valmistettu RTM (Resin Transfer Molding) menetelmällä lasikuituvahvisteisesta polyesterihartsista. Siivet painavat alle puolet perinteisillä menetelmillä tehdyistä siivistä, mutta ovat jäykkyydeltään ja kestävyydeltään erinomaiset. Samalla menetelmällä valmistetaan myös uusimpien suurtuulivoimaloiden siivet. Siipien profiilissa on valittu muoto parhaalle nosto/kitkavoiman suhteelle, jolloin siipeä rasittavat vaakasuuntaiset voimat jäävät pieniksi.

Runko
Korroosiolta suojattu tiivis runko suojaa sisäosia ja kestää vaativissakin olosuhteissa kuten saaristossa.

Liukurenkaat
Erittäin kestävistä materiaaleista valmistettu liukurengas syöttää virran maakaapeliin. Liukurengas estää kaapelin kiertymisen maston sisällä.

 Laatu

WindSpot on suunniteltu pientuulivoimaloita koskevan IEC 61400-2 suunnittelustandardin mukaisesti ja voimala on sertifioitui useilla eri testilaitoksilla.

WindSpotin valmistajalle Sonkyo Energylle on myönnettu "Pientuulivoimaloiden suunnittelua ja valmistusta koskeva" ISO 9001:2008 sertifiointi. Laatuluokituksen myöntäjä on Lloyd's Registers.
 


Verkkoinvertteri

Power One Aurora verkkoinvertteri muuntaa tuulivoimalan sähkön verkkosähköksi ja syöttää sen kiinteistön sähköpääkeskukseen. Aurora ottaa käyttövirtansa tuulivoimalasta, eikä käytä verkkovirtaa silloin kun ei tuule. Aurora toimitetaan vaativien suomalaisten sähköstandardien mukaisin asetuksin ja se vastaa Energiateollisuus ry:n verkkoonsyöttölaitteiden vaatimuksia.

Akkulataussäädin
Akkulataussäädin on yksi markkinoiden monipuolisimmin ominaisuuksin toteutettu. Latausjännite voi olla 12V / 24 V / 48 V ja maksimivirta 120 A; latausjännitteen asetus 0,2 V tarkkuudella eri akkutyypit huomioiden; lyijyakkujen huolto-ekvalisointi. LCD näyttö ilmoittaa akkujen jännitteen, latausvirran ja muita tietoja akkujen tilasta.

Takuu
WindSpot tuulivoimaloille myönnetään viiden vuoden takuu, joka koskee osia ja työtä.

Kodin vihreä energia on WindSpotin Suomen valtuutettu maahantuoja.