Windspot 1,5 kW - paras tuulivoimala mökkikäyttöön


Windspot tuulivoimalassa yhdistyvät tehokkuus ja kestävyys.

Kun vapaa-ajan asunnolla tarvitaan energiaa akkujen lataukseen, niin valinta tehdään yleensä aurinkopaneelien ja tuulivoiman kesken. Aurinkopaneelien etuna on helppo asennus, mutta paneeleista saatavan energian huipputeho rajoittuu poutaiseen kesäaikaan.

Tuulivoima on oikea ratkaisu silloin kun sähköä tarvitaan keväästä pitkälle syksyyn tai ympäri vuoden eikä sähkön määrässä haluta pihistellä.

Windspot on oikea valinta kun päätetään hankkia tuulivoimala. Windspotin puolesta puhuvat ominaisuudet eivät jätä kilpailijoille tilaa.

Windspotin ominaisuudet

TEHO: Pienimmän Windspotin nimellisteho on 1,5 kW. Tuulivoimala saa energiansa tuulesta ja määräävä tekijä on silloin siipien pituus tai potkurin halkaisija. Windspot 1,5 kW:n potkurin halkaisija on 4 metriä, joka on tämän kokoisissa tuulivoimaloissa markkinoiden suurin. Isot siivet tuottavat energiaa saa jo pienillä tuulilla.

VAHVA GENERAATTORI: Sähkö syntyy voimalan generaattorissa. Windspotin generaattorissa on voimakkaat magneetit ja generaattori on suunniteltu antamaan virtaa jo pienillä kierrosnopeuksilla. Halvoissa “kiinalaisissa” voimaloissa käytetään yleensä heikkoja generaattoreita, jota puutetta kompensoidaan potkurin korkealla pyörintänopeudella. 

KORKEA JÄNNITE: Generaattori antaa jopa 100V jännitteen ja jännite muutetaan vasta lataussäätimellä akuille sopivaksi. Korkealla jännitteellä virrat pysyvät pieninä ja kaapeleissa ei synny häviöitä. Tuulivoimala voidaan asentaa jopa 100m etäisyydelle akuista ja kaapelina voidaan käyttää tavallista ohutta maakaapelia.

AKKUJEN LATAUSSÄÄDIN: Windspotin lataussäädin on markkinoiden monipuolisin lataussäädin, jossa akkujännitteet voidaan valita hyvin tarkasti.

MYRSKYSUOJAUS: Windspotissa on patentoitu siipien kääntömekanismi, joka estää voimalaa pyörimästä yli 250 RPM kierrosnopeuksilla. Vaikka sähkölaitteet kytkettäisiin irti (esim. vahingossa, tuhoeläin tms), ei ole vaaraa että voimala “ryntää” ylikierroksille ja rikkoutuu.

HILJAISUUS: Windspot on erittäin hiljainen tuulivoimala, johtuen matalasta pyörimisnopeudesta. Hiljaisuuden voi käydä kokemassa esim. Särkänniemen huvipuistossa, jonne on asennettu tuuliseen niemenkärkeen 3,5 kW tehoinen Windspot. Jos potkuri pyörii useita satoja kierroksia minuutissa, siivet alkavat pitää ujeltavaa meteliä. Windspotissa tätä ongelmaa ei ole.

KESTÄVYYS: Windspot on rakennettu parhaista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, pronssista ja sähköisesti pinnoitetusta aluminiinista. Kaikki osat on suojattu korroosiota vastaan. Voimalan voi huoletta asentaa myös saaristo-olosuhteisiin.

LAATU: Windspot on suunniteltu kansainvälisen insinöörijärjestö IEC:n pientuulivoimastandardin 61400-2 2.ed vaatimusten mukaisesti. Windspot on testattu standardin vaatimusten mukaisesti Ranskassa ja Espanjassa. Viimeksi Windspotille myönnettiin Tanskassa laatu- ja luotettavuussertifikaatti.

TAKUU: Windspot tuulivoimaloiden takuu on 5 vuotta.

HINTA: Windspotin hinta on laadukkaista tuulivoimaloista markkinoiden edullisin, eikä vertailussa tarvitse edes ottaa huomioon pitkää käyttöikää.

Kokonaisjärjestelmän kuvaus

Kun sähköä tehdään tuulivoimalla akkukäyttöön, kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat osat:

-       Tuulivoimala
-      
Masto
-      
Kaapelointi
-      
Lataussäädin
-      
Akut
-      
Invertteri

Windspot tuulivoimalan teho on 1,5 kW. Todella vaativaan käyttöön on saatavana myös 3,5 kW sekä 7,5 kW tehoiset mallit.

Tuulivoimala asennetaan mastoon, jonka suositeltava korkeus on vähintään 12m. Masto voi olla vaiereilla tuettu harustettu pylväsmasto, kevytrakenteinen ristikkomasto tai tyylikäs kapea putkimasto.

Kaapelointiin käytetään maakaapelia, jonka paksuus on 2,5 mm2.

Lataussäädin muuttaa tuulivoimalan tuottaman sähkön sopivaksi akuille. Säädin huolehtii akkujen kunnosta suorittamalla säännöllisin väliajoin huoltolatauksen korkeammalla jännitteellä.

Akkujen kapasiteetin tulee olla mitoitettu siten, että akkuja ei tarvitse kerralla purkaa liiaksi tyhjiin. Tavallisesti kapasiteettia on vähintään 200-400 Ah. Suositeltava kokonaisjännite on 24V tai 48V; pienessä käytössä selvitään usein 12V akustolla. Akut voivat olla vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja lyijyakkuja, suljettuja huoltovapaita akkuja (AGM, geeli) tai 2V kennoista koottuja akkuja vaativaan käyttöön.

Invertteri muuttaa akkujännitteen 230V “töpselisähköksi”. Inverttereitä on monenlaisia, mutta tärkeimpiä ominaisuuksia ovat laadukas siniaaltomuotoinen sähkö sekä pieni lepovirtakulutus.


Ottakaa meihin yhteyttä ja suunnittelemme tarpeidenne mukaisen kokonaisjärjestelmän.