Hevosen lannan käsittelyjärjestelmä

KÄSITTELE HEVOSENLANTA MYYTÄVÄKSI TUOTTEEKSI

Tallien siivous on aikaa vaativaa työtä. Kodin energia toimittaa kokonaisratkaisun, jolla tallien siivoaminen on kevyttä ja nopeaa. Järjestelmämme sisältää laitteiston tallien siivoukseen, lannan kuivattamiseen ja varastointiin sekä jälleenkäsittelyyn pelletöimällä. Hevosen lannasta puristetut pelletit ovat erinomaista lannoitetta, joka soveltuu myyntiin. Pellettejä voi energiasisältönsä takia käyttään myös polttoaineena.

Lantaimuri

 
Kehittämämme lantaimuri nopeuttaa tallien siivousta huimasti. Laitteistoon kuuluu alipainepumppu, putkisto sekä imuritalikko, jota käyttäyen tallin siivous tapahtuu kevyesti.

Lanta ja kuivikkeet siirtyvät putkistoa pitkin ulos tallilta suoraan varastoon.
 

Hakkuri ja kuivaus

Lanta ja kuivikkeet ajetaan varasamyllyn läpi, joka jauhaa aineksen pienikokoiseksi. Mylly puhaltaa ainekset suoraan kuivatusvarastoon.

Kuivatusvarastossa aineksen annetaan kuivua muutamia viikkoja. Kätevintä on kalustaa kontti kahteen kuivatusvarastoon, jolloin toisessa on kuivatettavaa raaka-ainetta ja toista voidaan käyttää uuden aineksen varastona.

Kuivatusvaraston pohjaan voidaan asentaa ruuvikuljetin, jota voi käyttää aineksen sekoittamiseen ja varaston tyhjennykseen.


 
Pelletöinti

Kuivattu hevonsenlanta voidaan pelletöidä, joka mahdollistaa sen käsittelyn ja säkittämisen. Pelletit soveltuvat erinomaisesti lannoitteeksi ja ovat rahanarvoista tavaraa myytäväksi. Pelletit ovat myös oiva energianlähde.

Yksinkertaisimmillaan pelletöinnin voi suorittaa liikuteltavalla pellettipuristimella, joka kytketään traktorin voimanottoon. Puristin tekee 8mm pellettejä ja sitä voi käyttää myös muiden raaka-aineiden, kuten sahanpurun ja maatalouden kasvijätteiden pelletöintiin.