Knut Schrøder


Om meg

Jeg er født i Trondheim

 

 på  Vollabakken (hvitt bygg t.h.)  i 1950.

Flyttet senere rett ovenfor teglverket på Bakklandet hvor jeg bodde med mor, far og etter hvert

        3 yngre brødre (Bilde fra 1978)   

Fv. Christian 1954, Hans 1957-2008, Leif 1951 og jeg.   

 

Som 18-åring til jeg dro til Oslo for å studere realfag.

Etter 4 år ville jeg ta Biokjemi hovedfag. Da miljøet på hovedfag biokjemi på UiO var vel snobbet for meg dro jeg til UiTø (Tromsø) og tok det der.

Etter 2 års forskning på DNA (arvestoffet) ved Institutt for Medisinsk Biologi, forsket jeg på bakterier i fisk i noen få år ved Institutt for Fiskerifag ved UiTø.

Jeg underviste medisin-, kjemi-, biokjemi- og fiskerifag-studenter en del mens jeg forsket, og likte å undervise så godt at jeg ved siden av videreutdannet meg til lektor.

Jeg var så lektor på videregående i Tromsø og Hammerfest i noen år til jeg etter 15 år i 'landflyktighet' returnerte til Trondheim hvor jeg underviste på ulike ungdomsskoler. Lengst på Sjetne.

I 1995 bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe med data og kjøpte en PC for å lære dette. Et råskinn på 800 MHz, 4 MB RAM, 14.4 kb innebygd modem og 1 GB HD. 

Jeg hadde i alle år som lektor undervist i rusmidler. På flere av skolene hadde jeg hovedansvaret for dette. I 1998 hadde jeg sett meg lei på politiets skadelige desinformasjon og protesterte i en time de var på Sjetne. Det ble kraftig bråk

Jeg ble derfor tilbudt jobb som IT-konsulent i kommunen! Etter 18 år med undervisning var jeg begynt å gå på tomgang og grep dette tilbudet med begge hender.

Etter 5 år ved IT-tjenesten ble den gruppa jeg arbeidet i outsourcet til Ementor. Jeg byttet derfor jobb til å bli IT-konsulent ved Trondheim Byarkiv hvor jeg stortrives og har vært i 5-6 år.

Arkivet ligger i bunkersen Dora

 Utenfor bunkersen er det bygget et nytt 125 mill.  bygg hvor  kontorlokaler, lesesaler oa.  er.

Jeg bor for meg selv i Elgesetergata.

 

 

   Velkommen :-)