Do konca in naprej

Znanstveno-fantastični roman o posmrtnem življenju in evoluciji človeštva
 
 Bruno je privatnik, ki mu življenje obrne hrbet. Zapusti ga žena, otroci, ljubica, posel se zatakne, prijatelj mu spodnese tla pod nogami, izneveri ga zdravje, za vrat pa mu začne dihati še mariborsko podzemlje.

 

Vlado je mladi profesor,pred katerim je obetavna kariera. Poročen je z žensko, ki jo ljubi. Sede v avto in se odpelje v bolnišnico, ker je dobil sina.

 

Njuni poti se usodno srečata na mariborskem mostu.

 

Potem nič več ni tako kot je bilo. Bruno in Vlado se znajdeta v svetu, ki jima je popolnoma tuj. Počutita se kot Alica v čudežni deželi. Samo, ne nahajata se v pravljici, čeprav imata opravka z bitji, ki sta jih še do včeraj imela za pravljična, mitološka, neresnična, in sicer z angeli, nadangeli, bogovi, avatarji, mojstri modrosti. Ta t.i. »bela bratovščina« ima svoja zatočišča, templje, mesta, od koder vpliva na življenje ljudi na Zemlji.

 

Bruno se vrne nazaj, Vlado se odpravi naprej. Toda zgodbe s tem še ni konec.

 

Do konca in naprej je mistični roman o posmrtnem življenju, ki se na prvi pogled zdi poln fantastike in znanstvene fantastike, vendar v resnici ponuja novodobne odgovore na vprašanja od kod prihajamo in kam gremo.
 
 

Video YouTube

 

 
 
 Domača stran COBISS-a
 
AvtorVogrinec, Silvester
Naslov Do konca in naprej / Silvester Vogrinec
Vrsta/vsebinatype of material (znanstveno)fantastična proza
Jezikslovenski
Leto2014
Izdaja1. natis
Založništvo in izdelavaABV, 2014 ([Maribor] : DesignStudio)
Fizični opis266 str. ; 21 cm
Opombe200 izv.
ISBNISBN 978-961-92706-4-6
UDK821.163.6-312.9
COBISS.SI-ID272328192
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments