News‎ > ‎

LEPOTICA LINEJNA NA MEĐUNARODNIM GOSTOVANJIMA I FESTIVALIMA

posted May 12, 2012, 12:42 PM by Миљковић Зоран
Predstavi Lepotica Linejna kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra tokom maja meseca predstoji čitav niz međunarodnih gostovanja i učešća na internacionalnim pozorišnim smotrama i festivalima.
Komad poznatog irskog pisca Martina Makdone (Lobanja u Konemari, Usamljeni Zapad, Sakati Bili, Poručnik sa Inšimora, Jastučko...) na scenu kragujevačkog pozorišta postavio je glumac Milić Jovanović uz supervizorstvo umetničkog direktora kuće reditelja Nebojše Bradića.
Već u subotu 12. maja Lepotica Linejna će učestvovati na festivalu u poljskom gradu Bjalsko Bjale a 18. maja ova predstava kragujevačkog pozorišta biće na takmičarskom repertoaru Međunarodnog festivala malih scena u bugarskom gradu Vrace.
Mesec maj, predviđen za međunarodna gostovanja i učešće na internacionalnim festivalima predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca Lepotica Linejna završiće 31. maja gostovanjem u Foči.
U predstavi koja prati sudbinu dve žene, ćerke i majke u dubokoj irskoj provinciji a čije su izvođenje glumaca kragujevačkog ansambla kritičari opisali kao: istinito, sveže, bolno ubedljivo, duboki doživljaj i uranjanje u stvarnost igraju glumci: Marina Perić - Stojanović, Nada Jurišić, Saša Piliović i Dušan Stanikić.
Inače kragujevačka Lepotica Linejna, koja je svoju premijeru imala 29. februara, do sad je već je gostovala u Tuzli, Beogradu (Atelje 212) i učestvovala na festivalu Zlatna liska u Mostaru pobravši najlaskavije kritike. 


Comments