Kledingeisen

1. In dit artikel wordt bepaald welk sporttenue tijdens officiële wedstrijden en de daarbij behorende openings- en sluitingsceremoniën dient te worden gedragen.

Verenigingen dienen er zorg voor te dragen, dat al hun leden aan de in dit artikel gestelde kledingeisen voldoen.

2. De kleur oranje is voor elk in dit artikel omschreven onderdeel van het sporttenue voorbehouden aan door het bondsbestuur aangewezen spelers.


Spelers die aan een door of namens de KNBB Vereniging Carambole georganiseerde officiële wedstrijd deelnemen dienen te dragen:

a. Een effen pantalon, niet zijnde van (imitatie-)leer, rib- of spijkerstof. Dames mogen in plaats van een pantalon een effen rok dragen eveneens niet zijnde van (imitatie-)leer, rib- of spijkerstof. Junioren met een pantalonmaat voor jongeren kunnen dispensatie krijgen voor het dragen van een andere pantalon dan in dit lid bepaald. Deze dispensatie wordt verleend door het bestuur van het district waaronder die junior ressorteert.

b. Een polo met korte of lange mouw..

c. Een effen overhemd met korte of lange mouw. Indien een speler gekleed gaat in kledingstukken met lange mouw dan dienen de mouwen ook lang gedragen te worden.

Over het overhemd mag een (smoking)vest, trui, slip-over of spencer gedragen worden niet zijnde van (imitatie-)leer. Voor- en achterkant mogen van kleur verschillen.

Een strik of stropdas is toegestaan maar niet verplicht.

Indien geen strik of stropdas gedragen wordt mag (alleen) het bovenste knoopje van het overhemd of polo los gedragen worden.

Eventuele bretels dienen niet zichtbaar gedragen te worden

e. Schoenen niet zijnde sportschoenen, sandalen, slippers of klompen.

d. Effen sokken of kousen.

3. Het is verplicht een clubembleem zichtbaar op borsthoogte te dragen.

- hetzij op de polo, - hetzij op het overhemd als alleen in een overhemd wordt gespeeld.

- hetzij op het kledingstuk dat over het overhemd wordt gedragen.

De afmeting van het clubembleem mag niet groter zijn dan 100 cm²,

4. Leden van dezelfde vereniging die aan een teamwedstrijd deelnemen dienen als team herkenbaar dus identiek gekleed te zijn.

5. Leden van dezelfde vereniging die aan dezelfde individuele wedstrijd(en) deelnemen zijn niet verplicht om in hetzelfde tenue deel te nemen. Een vereniging is echter wel bevoegd deze verplichting (gelijk tenue) aan haar leden op te leggen.

Naast het in dit lid omschreven tenue kan een, door het bestuur goedgekeurd, clubtenue worden toegestaan.

Comments