2. Godišnja skupština Kluba

posted Jun 12, 2010, 5:25 AM by drazen.bilicic@email.t-com.hr
Dana 4.4. 2009 godine u Bjelovaru održana je 2. po redu godišnja Skupština Kluba uzgajatelja hrvatske patuljaste kokoši.

Na sastanku Skupštine predočena su sva zbivanja vezana za rad kluba u protekloj 2008 godini i mogu sa zadovoljstvom reći da smo ispunili sve predviđene obaveze.
Određene su i novi zadaci koje su članovi kluba sa radošću dočekali, po čemu je vidljivo da se radi sa punim elanom i „zdravog“ duha što sa samim time garantira napredak i daljnji uspjeh ovoga kluba.
Neki od članova udruge učestvovali su na više izložbi u Hrvatskoj, te i na taj način prikazali ovu pasminu. Također je održana 2 po redu pokazna izložba ove pasmine, a i imali smo promociju ovih kokošiju u Đurđevcu,Križevcima i Virovitici , te smo svugdje stekli nove zainteresirane za uzgoj ove pasmine.
Zahvalio bi se svima koji su došli i svojom prisutnošću uveličali ovaj skup i pridonijeli njegovoj realizaciji.
Atmosfera je bila i više negoli ugodna u jednom prijateljskom i opuštenom ugođaju, a poslije sastanka slijedilo je druženje uz odlične kotlete i roštilj.

Bile su prikazane i H.p.k. u dvije čiste boje – crnoj i bijeloj , kao i jedna koka iz genetski zanimljivoj populaciji iz sela kod Đurđevca.
Tihomil Mrkša

Comments