De geldautomaat gaat verdwijnen

Geplaatst 10 okt. 2016 10:06 door Ruud de Jong   [ 10 okt. 2016 10:06 bijgewerkt ]
De Rabobank heeft de huur van de ruimte in het dorpshuis, benodigd voor de geldautomaat, opgezegd. In de gesprekken met de directie van de bank is e.e.a. toegelicht. Plaatselijk Belang is op de hoogte van de plannen, maar is nog bezig om alternatieven met hen te bespreken, samen ,met het bestuur van het dorpshuis. We zitten de bank op de huid, maar zo gauw er iets te vertellen valt, waar we zeker van zijn, dan komt dit weer openbaar. De bank zal rekening houders op de hoogte brengen van alternatieven. In ieder geval zal hierover een stukje in de Kloosterhaarder van Oktober worden geschreven. Maar.. zolang er niets zeker is, lijkt het ons niet juist geruchten te verspreiden, zonder uitzicht op oplossingen. Gedacht wordt aan een geldbox in een winkel, een tijdelijke tegemoetkoming van het verlies van huurinkosten en eventueel ter beschikking stellen van een pin automaat, zodat er meer digitaal betaald kan worden.
De verwijdering van de huidige geladautomaat is geinitieerd door het aflopen van het service contract op het apparaat en het dan moeten vernieuwen door een, dure, nieuwe, geldautomaat. De maandeliijkse exploitatie kosten zijn daarbij mee een punt van overweging. 
Landelijk beleid is, dat als er in de buurt, 5 km hemelsbreed, een andere geldautomaat beschikbaar is, dan hoeft de Bank niet een vervangende automaat te installeren, maar sociaal is dat niet, voor willekeurig welk dorp. In onze provincie is daar met de gedeputeerde overleg over. We houden ieder op de hoogte. 
wg. Plaatselijk Belang Kloosterhaar.
Comments