Algemeen

Kloosterhaar is een dorp met ruim 1500 inwoners, 1509 in de gemeente Hardenberg en 54 in de gemeente Twenterand. Het dorp ligt op een hoge zandrug, tussen twee veengebieden. Eén naar het noord-westen richting Bergentheim dat geheel is afgegraven en nu in gebruik is bij akkerbouwers en veehouders. En één naar het zuiden richting Vriezenveen. Dit gebied is van grote natuurhistorische waarde en is ondergebracht in het 1000 hectare grote natuurreservaat “Engbertsdijksvenen”, in de volksmond “de Pluus” genoemd. Naar het oosten en zuid-oosten leunen wij tegen de Duitse grens en het prachtige Twentse landschap aan.

Kloosterhaar is een dorp met karakter. Doordat het dorp vroeger erg afgesloten lag ontstond een hechte gemeenschap die tot de dag van vandaag bewaard is gebleven. Mensen staan klaar voor elkaar en voor de dorpsgemeenschap. Met als resultaat een bloeiend verenigingsleven en voorzieningen die beslist opmerkelijk zijn voor een dorp van deze omvang. Daar zijn we trots op. En we zijn er ook zuinig op.

Voor nieuwe inwoners spreken wij de hoop uit dat u zich hier snel thuis zult voelen. En ook dat u zult willen meewerken aan en meedenken over de ontwikkeling van ons dorp, opdat al het goede behouden kan blijven.

Comments