Nieuws

De webmasters proberen op deze website alle actuele nieuws over gebeurtenissen in Kloosterhaar te verzamelen. Bijzonderheden over aankomende evenementen, aankondigingen, verslagen van interessante gebeurtenissen - ze zijn van harte welkom. Wij kunnen echter alleen een compleet beeld geven als we gevoed worden met informatie. Mail daarom uw bijdragen s.v.p. naar
nieuws.kloosterhaar@gmail.com

Goossen Te Pas bouwt vier rijwoningen in Kloosterhaar

Geplaatst 16 feb. 2018 01:56 door Ruud de Jong

Het is zo ver: Goossen Te Pas Bouw gaat starten met de bouw van vier rijwoningen aan de Greupe in De Meerstal te Kloosterhaar. Inmiddels zijn drie van de vier woningen verkocht. Er is dus nog één woning beschikbaar. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Lamberink Makelaars uit Hardenberg.

De woningen zijn ontworpen door Dedem Architectuur uit Dedemsvaart. Het ontwerp is tot stand gekomen met invloed van potentiële kopers. Kenmerkend aan het ontwerp is de combinatie van modern met landelijke details.

De start bouw zal in de zomer van 2018 zijn.

Energie doelstelling Hardenberg en windmolens

Geplaatst 15 feb. 2018 04:34 door Ruud de Jong

De werkgroep Realistisch Duurzaam Bergentheim (RDB) voert gesprekken met de verschillende fractieleden van onze gemeenteraad over de aanpak van het behalende van de doelstelling  en de rol van Windmolens daarin. Op de website van RDB wordt een ieder hierover geïnformeerd. Zowel inwoners van Bergentheim als van Kloosterhaar volgen het proces en nemen deel in de verschillende vergaderingen. Indien er (nieuwe) standpunten ingenomen worden en stappen gezet door de gemeente, bijvoorbeeld door de projectmanager hiervan, dan wordt dit als nieuws op facebook van Plaatselijk Belang en deze website opgenomen. Afgelopen week is er ingesproken bij de raadsvergadering. Een volgend keer ( 20 februari) zal dat weer gebeuren om de politici en het college zo goed mogelijk te informeren over inzet en risico's van windmolens, en de weerstand van omwonenden tegen windmolens .

Avond4daagse Kloosterhaar, sportief en gezellig!

Geplaatst 26 jan. 2018 07:35 door Gerdi Rijkaart

In 2018 start de A4DK (Avond4daagse Kloosterhaar) op maandag 28 mei en eindigt op vrijdag 1 juni. Er is een extra dag ingelast, namelijk de woensdag. In principe zal dit een rustdag zijn, maar indien nodig kan deze dag worden gebruikt als reservedag, bijv. bij slecht weer op een van de andere dagen.

Er wordt iedere avond 2,5 en 5 km gewandeld

Extra op de dinsdagavond: The Doggy Walk. Honden in alle soorten en maten zijn dan van harte welkom om met hun baasjes mee te wandelen!

Vertrek en finish: Dorpshuis 't Haarschut aan de Dorpsstraat in Kloosterhaar.

Voor meer info: Facebookpagina: Avond4daagse Kloosterhaar
Website: www.avondvierdaagse-kloosterhaar.nl

NL doet 2018 : 9 en 10 maart

Geplaatst 8 jan. 2018 03:40 door Ruud de Jong

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het weer NL Doet. In het hele land worden er twee dagen lang klussen uitgevoerd bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, wijkcentra, sportparken en kinderboerderijen. Dat is een extraatje voor veel ouderen, kinderen of mensen met een beperking, maar zorgt ook voor nieuwe ontmoetingen en ideeën!

Heeft u ook zo’n klus of wilt u graag een klus uitvoeren?

Meld u nu aan via www.nldoet.nl.

Windmolens in Hardenberg -Zuid???

Geplaatst 30 dec. 2017 02:46 door Ruud de Jong

Plaatselijk Belang is betrokken bij de discussie over het al dan niet plaatsen van windmolens in het gebied tussen Kloosterhaar en Bergentheim. De noodzaak ervan is min of meer twijfelachtig en de risico's en gevaren zijn niet bij alle betrokken partijen bekend. Daarom zijn onze vertegenwoordigers in de gemeente raad door de werkgroep windmolens op de hoogte gebracht en is naar alternatieven gekeken, zoals windversnellers. Hieronder een korte samenvatting van de gesprekken. Wordt vervolgd.

Planvorming Engbertsdijkvenen

Geplaatst 30 dec. 2017 01:22 door Ruud de Jong

Woensdag 10 januari aanstaande wordt er een bijeenkomst georganiseerd in het dorpshuis ‘t Haarschut in Kloosterhaar. Inloop vanaf 19.30 uur. Als bewoner van de omgeving van de Engbertsdijkvenen kunt u zich laten informeren over het project Planvorming Engbertsdijksvenen. 

Kern met Pit : inschrijving

Geplaatst 23 okt. 2017 05:36 door Ruud de Jong

Kern met Pit daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen één jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën en initiatieven gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin, speeltuin, tafeltje dekje tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het jullie directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Lukt het jullie om binnen een jaar het idee te realiseren? Dan ontvangen jullie het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro voor het project!

Wat biedt Kern met Pit?
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Zijn jullie binnen? Dan opent dat deuren bij gemeenten en andere organisaties. Jullie krijgen je eigen adviseur. Deze staat voor jullie klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk.

Daarnaast kunnen jullie meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten! Denk aan crowdfunding, plan van aanpak, maar ook vloggen. Een extra voordeel om mee te doen: als jullie een (bouw)technische vraag hebben, dan krijgen jullie gratis advies van ingenieursbureau Arcadis. Bijvoorbeeld bodemonderzoek bij het aanleg van een moestuin of een bouwtechnische tekening bij een buurtkantine. Zo bieden wij gratis hulp aan om jullie doelen te bereiken.

Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven te realiseren. Door deze jarenlange expertise zijn al duizenden mooie dromen voor de buurt waargemaakt.

Jeugd/gezinsdienst

Geplaatst 22 okt. 2017 04:18 door Gerdi Rijkaart

Zondag 29 oktober vindt de volgende en tevens laatste Jeugddienst/gezinsdienst van 2017 plaats. We knallen het jaar uit met Gerald Troost die de gehele dienst verzorgt. De dienst start om 18.30 uur in de kerk te Kloosterhaar. Het thema van de dienst is 'Sterk in God'. Het belooft een fantastische dienst te worden. We nodigen jullie allemaal uit en hopen elkaar op zondag 29 oktober te ontmoeten.

Uitnodiging Sociaal Café Zuid ,16 november Museumboerderij ‘Den Hof’

Geplaatst 16 okt. 2017 05:54 door Ruud de Jong

Terugblik vanuit Sociaal Café Zuid donderdag 1 juni op gebied Zuid

- Hoge zelfredzaamheid, steun vanuit diaconie ,- Betrokkenheid, eerlijkheid en bescheidenheid
- Inwoners wachten lang voordat zij hulp vragen , - Alcohol- en drugsgebruik
- Wonen op vakantieparken en armoede

Acties voortgekomen uit het Sociaal Café van 1 juni
- In gesprek met een medewerker van Tactus voor een preventieve aanpak van alcohol- en drugsgebruik
- Thema’s vastgesteld voor het sociaal café van 16 november: eenzaamheid, verslaving en aandachtstraten

Programma van de avond
19:15 uur Koffie staat klaar
19:30 uur Opening en uitleg van de avond
21:00 uur Afsluiting en tips en tops van het Sociaal Café
21:30 uur Tot ziens op de Kanaalweg-Oost 39a in Bergentheim.
Wilt u zich voor 19 oktober aanmelden door een e-mail te sturen of te bellen naar Mirjam Dunnewind: m.dunnewind@destuw.nl – 0682563874?

Feestelijke onthulling van een spreuk

Geplaatst 20 sep. 2017 04:26 door Ruud de Jong

Donderdag, 21 september, wordt  omstreeks 16.00 uur door Beter Wonen Vechtdal een spreuk onthult ter gelegenheid van de formele overdracht van de nieuwbouw aan de Schoolstraat. Huurders en omwonenden zijn hiervoor uitgenodigd. 
Hierna kunnen de overige inwoners van Kloosterhaar de nieuwe aanwinsten voor ons dorp bewonderen.

1-10 of 34