Nieuwsarchief‎ > ‎

Winterwandeling 2012

Geplaatst 8 okt. 2012 05:52 door Gerdi Rijkaart   [ 12 jan. 2013 04:22 bijgewerkt ]
Komt er weer een winterwandeling? Die vraag krijgt de werkgroep die dit evenement organiseerde van alle kanten. In 2009 en 2010 was dit door het prachtige sneeuwtapijt een geweldig succes, maar in 2011 kon de wandeling helaas niet doorgaan vanwege het voorspelde slechte weer, modderwegen en het risico dat wandelaars in het stikdonker zouden ronddwalen in de Engbertsdijkvenen omdat de kaarsjes waren uitgegaan.

Het weer is en blijft het zwakste punt als het evenement zich bij kaarslicht afspeelt. Reden om een alternatief te zoeken waarmee we minder kwetsbaar zijn en die buiten de drukke decembermaand valt. De werkgroep overweegt daarom om een 'Nieuwjaarswandeling' te organiseren op zondagmiddag 20 januari 2013. Deze zal zich grotendeels bij daglicht afspelen, maar eindigen in het donker op 'het plein' bij de boerderij waar deelnemers zich kunnen warmen met vuur, licht, muziek, lekker eten en drinken.

Omdat veel verenigingen in januari/februari ook een eigen nieuwjaarsbijeenkomst houden is hen voorgesteld om aan te haken en een bijdrage te leveren in de vorm van muziek, zang, dans of een andere activiteit, zodat er ook onderweg het nodige te beleven valt. Ideeën daarvoor zijn bijzonder welkom. Op 24 oktober 2012 vergadert de werkgroep om het plan verder uit te werken, dus voorstellen graag voor die datum indienen bij Ruud de Jong of via nieuws.kloosterhaar@gmail.com.
De werkgroep Winterwandeling tekent in ieder geval voor het uitstippelen van de route, algehele coördinatie, verlichting en bijvoorbeeld soep en stamppot.

Hopelijk doen veel mensen mee, zodat het nieuwe jaar kan worden ingeluid met een gemeenschappelijke dorpsactiviteit.


Comments