Nieuwsarchief‎ > ‎

Statushouder vestigt zich in ons dorp

Geplaatst 18 apr. 2016 03:53 door Ruud de Jong   [ 27 sep. 2016 02:02 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]

Overgenomen uit facebook Het dorp Kloosterhaar:

In De Kloosterhaarder heeft u kunnen lezen dat er in ons dorp een vluchteling met een status komt wonen.

Stichting Vluchtelingenwerk heeft Kees en Gea Boshove bereid gevonden om de man uit Eritrea te begeleiden.

Netsereab Yemane Girme zal vanaf 18 april Kleinhaar 57 betrekken. Gezinshereniging met zijn vrouw en drie jonge kindertjes is aangevraagd.

Zijn naam spreek je uit als Nesrab, hij is 37 jaar en spreekt nog geen Nederlands of Engels. Binnenkort zal hij naar school gaan voor zijn inburgering.

Hoe moeilijk het ook is voor hem, hij staat open voor een nieuw begin van een nieuw leven. Maar met veiligheid en toekomst. Ons Plaatselijk Belang, Noaberschap en Ds. v.d. Griend hebben hun betrokkenheid uitgesproken. Samen rekenen we op uw steun voor een warm welkom in Kloosterhaar.

Nesrab probeert momenteel zijn huis in te richten maar de kleine lening die hem verstrekt wordt is ontoereikend.

We zijn op zoek voor hem naar allerhande spullen. Mocht iemand huisraad e.a. ongebruikt hebben staan en met hem willen delen horen we dat graag.

Op dit moment zoeken we een herenfiets, een bed (liefst 2-persoons), gasfornuis of een tafeltje voor onder een kookplaat, lampen, kapstok, vuilnisbak enz. De actie loopt al tot volle tevredenheid, maar er is nog het nodige aan te vullen.

Mocht u iets beschikbaar hebben uit dit rijtje of iets anders aan willen bieden laat het dan weten aan Kees en Gea, mail boshove@hotmail.nl of bel 242057.

Leuk
Leuk
Geweldig
Grappig
Verbluft
Verdrietig
Boos
ReactieDelen
Comments