Nieuwsarchief‎ > ‎

Kerk in de kroeg

Geplaatst 21 mrt. 2016 08:39 door Gerdi Rijkaart   [ 20 apr. 2016 02:37 bijgewerkt ]
Op zondagmiddag 3 april wordt in Café De Kleinhaar voor het eerst 'Kerk in de Kroeg' gehouden. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom om mee te doen. De 'dienst' begint om 16.45 uur, wordt om 17.15 uur afgerond en om 17.30 wordt de kerk weer kroeg.
 
Kerk in de Kroeg is een initiatief van dominee Wim van der Griend. In het kerkblad schreef hij hier het volgende over:
In de afgelopen jaren heb ik het al vaak gezegd: “als Jezus vandaag terug zou komen, geloof ik dat Hij eerst naar de kroeg zou gaan om de stamgasten te ontmoeten en daarna zouden we Hem kunnen ontmoeten in de kerk.” Even vaak heb ik me afgevraagd waarom ik zelf niet doe waarvan ik geloof dat Jezus het zou hebben gedaan.
Een jaar of 4 geleden – tijdens de Gemeentezondag in Kloosterhaar – hebben we een ‘Gekke-dingen-speurtocht’ gehouden. Er was een route uitgestippeld door het dorp en op die route waren dingen te zien die niet helemaal klopten. Bijvoorbeeld: in de mast bij de kerk wapperde de vlag van FC Twente. Bij een bejaard echtpaar in de Kerkstraat hingen slingers voor het raam: “Hoera! Een zoon!” en ergens anders zat iemand te vissen in een droge sloot….
Bij Café de Kleinhaar was een affiche opgehangen met de aankondiging dat er die zondag om 14:30 uur een kerkdienst zou zijn. Van het één kwam het ander. Henry Breukelman en ik hebben er door de jaren heen zo af en toe eens over gesproken en nu doorgepakt. Op zondag 3 april is het zo ver. Ik ben Henry en Nina persoonlijk dankbaar dat hun café die dag voor een moment een gewijde ruimte mag worden.

Comments