Nieuwsarchief‎ > ‎Dorpsproat‎ > ‎

02 - Veer in de kont

Geplaatst 6 jan. 2012 05:14 door nieuws kloosterhaar   [ 4 feb. 2012 05:34 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]

Ons dorp krijgt regelmatig complimenten, vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hier gedaan wordt. Vooral in december is het raak. Dat is natuurlijk ook bij uitstek de maand om iets vriendelijks tegen en over elkaar te zeggen. En het is toevallig ook een maand waarin enorm veel vrijwilligers in touw zijn om allerlei activiteiten te organiseren: sinterklaasfeest voor de kinderen, kerstmarkt, kerstdiner en, als je geluk hebt met het weer, ook nog een winterwandeling.

Bij het grote kerstdiner was dit keer wethouder Douwe Prinsse te gast. Hij was gepast onder de indruk van het diner, de geweldige sfeer en de prachtige muziek. Ook hij benadrukte nog eens hoe hóóg hij Kloosterhaar heeft zitten en dat we een voorbeeld zijn voor andere kernen.

Nwah..., denk je dan als dorpeling, ... 't zal allemaal wel. Want je wéét gewoon dat het steeds dezelfde mensen zijn die voor de dorpsgemeenschap in touw zijn. Er zijn er nog zat die hun luie stoel niet uit te krijgen zijn. Het kan dus eigenlijk nog veel beter.

Maar dan rolt op 3 januari het blaadje HardenbergNu in de bus met daarin het ongeveer volgende bericht: 'Een auto met aanhanger is donderdagmiddag op de rotonde in Kloosterhaar uit de bocht gevlogen. De aanhanger die pallets met stenen en isolatiemateriaal vervoerde, kantelde, waardoor de vracht op straat terecht kwam.' En dan komt het: 'Welwillende omstanders hebben de chauffeur geholpen met het opruimen.'

Welwillende omstanders. Waar vind je die tegenwoordig nog?

Hier dus!

Zou het dan toch waar wezen...?

Comments